Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 18.02.2025 14:47

AdamSz napisał(a):Ale suma sumarum, męczył mnie ten rząd łóżek i to towarzycho na metr czy dwa metry obok. Wolałem z dala na swoim skromnym leżaku i pod swoim skromnym parasolem, typu 'bezludna wyspa' :) . Może to jakieś dziwne ?? :)

Jesteś socjopatą i aspołeczny :lool: :oczko_usmiech:
nenek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) nenek » 18.02.2025 14:49

Polacy tez pisza i to tu na forum .Od 2013 jestem w Chorwacji rok w rok raz tylko nie bylem jak pandemia nastala i co u nas ceny bardziej wzrosly niz w Chorwacji. Roznica w sklepach typu Lidl a w Polskiej Biedronce byla duzo wieksza niz jest teraz. Nasze ceny dojechaly do tych Chorwackich tak ze nie oplaca sie zabierac z Polski juz chyba nic za mala roznica jest zeby sobie tym glowe zawracac.
pawelli
Mistrz Świata FIFA
Re: Aktualne wieści z Chorwacji

Postnapisał(a) pawelli » 18.02.2025 15:28

dokładnie, przecież mają serwisy internetowe , ichniejsze

Dobrze że zauważyli że przeginają z cenami , oczywiście nie wszyscy - ale jak słyszę ile czasami ludzie płacą za noc .... to masakra.
Marlowe1994
Cromaniak
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 18.02.2025 21:46

marcel232 napisał(a):Valalta,

Mobile Home dla 2+1 (czasami jesteśmy w 2+2) około 3000E x 4,3 = 12900zł (14 dni),
Paliwo (3000km) coś w okolicach 3000zł. Winiety pomijam.
Na miejscu codziennie jakieś zakupy + obiad/kolacja w knajpie.
Razem co roku wychodzi coś około około 22-25k pln.
Trochę drogo ale cóż jak Valalta jest tylko jedna :)

Jeden powie, że spoko, drugi stwierdzi, że za tyle to na Male Divy poleci :) Jak z autami, jeden kupi w salonie a drugi popuka się w czoło i za tyle samo kupi 10cio letnie biemdablju.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.02.2025 22:27

Jak to było? Nie bądź chamie chytry, czy jakoś tak... :pociesza:
piotrulex
Koneser
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Postnapisał(a) piotrulex » 20.02.2025 13:10

Marlowe1994 napisał(a):
marcel232 napisał(a):Valalta,

Mobile Home dla 2+1 (czasami jesteśmy w 2+2) około 3000E x 4,3 = 12900zł (14 dni),
Paliwo (3000km) coś w okolicach 3000zł. Winiety pomijam.
Na miejscu codziennie jakieś zakupy + obiad/kolacja w knajpie.
Razem co roku wychodzi coś około około 22-25k pln.
Trochę drogo ale cóż jak Valalta jest tylko jedna :)

Jeden powie, że spoko, drugi stwierdzi, że za tyle to na Male Divy poleci :) Jak z autami, jeden kupi w salonie a drugi popuka się w czoło i za tyle samo kupi 10cio letnie biemdablju.

a trzeci powie, że spoko i jednocześnie za tyle lata w podobne miejsca do wymienionego :)

Kiedyś znajomi zapytali nas mniej więcej tak:

"Czemu Wy do tej Chorwacji pod namiot jeździcie? Przecież nie jesteście biedni"

Jak odpowiedziałem mniej więcej tak:

"Bo nam się tak podoba i będziemy jeździć do Chorwacji pod namiot tak długo, jak będzie nas na to stać"

O to zwykle pytają ludzie, co byli pod namiotem nad pobliskim jeziorem i płacili za całość z 20zł, mając do dyspozycji śmierdzącą toaletę i zimną wodę. A jak byli w Chorwacji to często za wygodny apartman przy morzu, płacili mniej niż my za postawienie swojego namiotu pod drzewem na nadmorskim, komfortowym campie :)
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 22.02.2025 07:05

5500 pln za noclegi 8O , za dwa tygodnie dla 4 osób ... w środku lipca :glupek: ... :wrong: :ciska:
Cena zwala z nóg, jak żyć, co robić... trzeba bulić jak za zboże.
Polecam inne kierunki, zdecydowanie taniej i dużo więcej w cenie.
Niestety nałóg kosztuje, ale za rok rzucam Cro na 100% :lool: :sm:
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 22.02.2025 11:44

Dla zdrowotności Turcja i Chowacja na przemian. Co rok Chorwacja to trochę nudne.
Ostatnio zauważyłem nowy sport Polaków żeby było taniej. Kupowanie wielosztuk.
Harnaś 12szt plus drugie tyle gratis, masło po 4.99 przy zakupie 3, wędlina 1+1 gratis, itd, itd.
Daje to bardzo duże realne oszczędności.

Oczywiście lodów dla dzieci w upał nie kupować gdyż są podobno niedobre a w Polsce lepsze. Do knajp też nie chodzić gdyż smaczniej ugotujemy w pokoju. Żony też nie zapraszać na kolację gdyż zrobimy w aneksie smaczniej.

I tutaj trzeba szukać oszczędności. Wyjdzie taniej niż w Polsze.
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 23.02.2025 14:14

wikol napisał(a):
Oczywiście lodów dla dzieci w upał nie kupować gdyż są podobno niedobre a w Polsce lepsze. Do knajp też nie chodzić gdyż smaczniej ugotujemy w pokoju. Żony też nie zapraszać na kolację gdyż zrobimy w aneksie smaczniej.
.

I nie jeździć do Chorwacji, tylko sobie w domu w salonie odpalić Makłowicza na Youtube - widoki te same, a za darmo. :mg: :mg:
mirko
Rezydent

Postnapisał(a) mirko » 24.02.2025 10:06

pawelli
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) pawelli » 26.02.2025 13:36

a to to było wiadome , tam zawsze czuliśmy się bezpiecznie.
Ale PL tez wypada bardzo dobrze !
Martini2000
Cromaniak

Postnapisał(a) Martini2000 » 26.02.2025 17:39

Ja pamiętam incydent chyba z BaśkaVoda , albo z Tucepi z lat 2005-2010 , nie pamiętam dokładnie daty , ale napadli na jubilera Polacy - masakra , nawet tam dotrą złodzieje .

Ja zawsze czułem się bezpiecznie w CRO , tam ludzie żyją inaczej , mówię o rejonach turystycznych , nie wiem jak w Zagrzebiu , aczkolwiek mam kilku dobrych znajomych z Zagrzebia (mój były szef i jego rodzina) , ale nie pytałem ich nigdy o te zagadnienia .
Zacheusz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Zacheusz » 09.03.2025 22:50

Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 09.03.2025 22:58

Z moimi dochodami czas rezygnować.
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 10.03.2025 05:53

Zacheusz napisał(a):https://biznes.interia.pl/finanse/news-przyjechal-do-chorwacji-i-przezyl-wstrzas-w-turystycznym-raj,nId,7924586

Ciekawe, kiedy też "Austriak" był ostatnio w jakiejś turystycznej miejscowości w Austrii, że porównuje z Zadarem. Bo to tak samo jakby porównywać ceny w Dubrowniku z lokalnym marketem w Wypizdowie Górnym, gdzie psy wiadomo czym szczekają, a ostatniego turystę widziano tam w 1945, jak Wania po pijaku zgubił swój batalion.

Regularnie ponad milion Polaków odwiedza latem Chorwację na własną rękę, zamiast korzystać z biur podróży. Stąd też regularnie biura te będą zamawiać tego typu artykuły, żeby chociaż część tych osób przeciągnąć do siebie, szczególnie na gównoportalach typu onet czy interia. Nic nowego... :killer:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 924
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone