Kapitańska Baba napisał(a):Ale co z tego skoro opłaty portowe są kosmiczne?
Chyba o tym chwilę gdzieś pisaliśmy ale za 46 stóp przytrafiło nam się w porcie płacić ponad 170 jak i koło 60. Tak więc z tym tez jest różnie

Kapitańska Baba napisał(a):Ale co z tego skoro opłaty portowe są kosmiczne?
kaeres napisał(a):... kwaterowo nadal fajnie można się odnaleźć. ....
AdamSz napisał(a):,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Co to za odległość ? Jak z Lublina do Szczecina i z powrotem. Siadasz i jedziesz. Bez wielkich ceregieli i przygotowań. Powiadam, do Chorwacji można sobie wpadać i parę razy w roku.
,,,,,,,,,,,,,,
599 napisał(a):to gdzie Ty kurna "bywasz"?
ja muszę "pyknąć" 1,5kkm aby poczuć Cro,![]()
ale nie ma co gadać ze "nie jest drogo" ,
w GR byłem raz , taniej,
u makaronów bywam częsciej,
drozej nie jest,
ale kurna,Gr i Makarony daleko,
kurna daleko,
Kapitańska Baba napisał(a): ... Masz duże żeglarskie doswiadczenie w Chorwacji więc co ja tam będę się odzywać...
piotrulex napisał(a):
No chyba, że z jakiegoś nieznanego mi powodu chciałaś być złośliwa, ale to chyba nie o to chodzi
60E za miejsce w bezpiecznym porcie z prądem, wodą, pełną sanitarką to dla Ciebie drogo? OK, ludzie są różni, dla mnie to niedrogo
Kapitańska Baba napisał(a):piotrulex napisał(a):
No chyba, że z jakiegoś nieznanego mi powodu chciałaś być złośliwa, ale to chyba nie o to chodzi
60E za miejsce w bezpiecznym porcie z prądem, wodą, pełną sanitarką to dla Ciebie drogo? OK, ludzie są różni, dla mnie to niedrogo
A niby po co miałabym być złośliwa? Bo tak? To nie mój klimat.
Co do cen? Tak, nie zmienię zdania że drogo.
Popatrz: jedziesz na tydzień, w dwie osoby na powiedzmy ośmioosobowy rejs.
Twój koszt?
6 noclegów * 60 euro daje wynik 360, podzielone na osiem i razy dwa - bo jest Was dwoje wychodzi Ci 90 euro - fakt, niewiele.
W naszym wypadku - noclegów jest 13, osób cztery ale za wszystko płacę ja bo jedziemy rodzinnie. Koszt? 780 euro wg Twoich cen za sam parking. Uważam, że to bardzo dużo a przecież wzieliśmy pod uwagę najtańszą marinę bo jak sam wiesz - koszt bywa duuuuuużo wyższy w zależności od miejsca.
Zmienisz akwen - może przejrzysz na oczy czego serdecznie życzę
Bidon napisał(a):piotrulex napisał(a):60E za miejsce w bezpiecznym porcie z prądem, wodą, pełną sanitarką to dla Ciebie drogo? OK, ludzie są różni, dla mnie to niedrogo
Oczywiście, że tanio. Cena dużo niższa niż postawienie kampera w Omišu.
piotrulex napisał(a):..... bez znaczenia jak to będzie liczone. Często za namiot i 3 osoby + auto na campie płacę więcej
piotrulex napisał(a):
Wiesz, ja ja wykupuje np. wyjazd AI na Zanzibar, to dla mnie jest istotna cena za osobę. Na to patrzę i to porównuje. To jest dla mnie wyznacznik. Jak piwo kosztuje 5E to dużo czy mało? Jak ja powiem, że 5 na osobę będzie mało, to Ty powiesz, że to drogo bo przecież Ty płacisz za wszystkich?
jak za 100m apartament blisko portu w Atenach z tarasem i pięknym widokiem na morze dla 4 osób mamy niecałe 5 stów PLN to mało czy dużo? Jak każda z tych osób zapłaci za siebie to mało, a jak jedna głowa rodziny za wszystkich to już będzie dużo????
No bez jaj, co to za liczenie
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko