piotrulex napisał(a):
Wiesz, ja ja wykupuje np. wyjazd AI na Zanzibar, to dla mnie jest istotna cena za osobę. Na to patrzę i to porównuje. To jest dla mnie wyznacznik. Jak piwo kosztuje 5E to dużo czy mało? Jak ja powiem, że 5 na osobę będzie mało, to Ty powiesz, że to drogo bo przecież Ty płacisz za wszystkich?
jak za 100m apartament blisko portu w Atenach z tarasem i pięknym widokiem na morze dla 4 osób mamy niecałe 5 stów PLN to mało czy dużo? Jak każda z tych osób zapłaci za siebie to mało, a jak jedna głowa rodziny za wszystkich to już będzie dużo????
No bez jaj, co to za liczenie
Widzisz - chodzi mi tylko o to, że opłata za postój jachtu jakiegoś tam wymiaru to powiedzmy koszt 80 euro. Ten koszt nie jest zależny od ilości osób. Więc czy jesteś na nim sam czy w 8 osób (bo o takiej wielkości jachcie mówię) - płacisz jednakową kwotę. Taka sama jednakowa kwota jest za prad czy wodę a bez urazy - osiem osób wychlapie tej wody dużo więcej niż jedna, tak samo ze śmieciami. Na kampie najczęściej płacisz osobno za namiot, osobno za auto i osobno za każdą osobę - i taki sposób rozliczania jest jak najbardziej ok - bo opłata końcowa jest zależna od ilości osób. Nie zmienię zdania - opłaty portowe i mariny w Cro są przestrzelone - dlatego tak bardzo wiele osób zmieniło akweny do żeglugi, my również zaliczamy się do tego grona.

.png)
.png)
.png)
.png)
Taka sytuacja jak dotąd nigdy nam się nie przytarafiła. Co więcej - w naszej duzej części mariny zadna inna łódka nie była w tym dniu przekazywana w czarter. Więc i miejsca do zacumowania w marinie Split nie było - choćbyś nie wiem jak chciał było pełno.