Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane czy Ziwogoscie?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bellano
Podróżnik
Igrane czy Ziwogoscie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) bellano » 19.07.2007 19:16

Gdzie się wybrać Igrane czy Ziwogoscie? Gdzie ładniejsze plaże - do opalania, spacerków - i lepsze warunki ogólnie dojazd, parking? i co oprócz tego?
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 19.07.2007 20:19

jedź do Igrane
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 19.07.2007 20:20

albo do Zivogosce ...;)

a tak naprawde , pewnie jedziesz w ciemno ..wiec obejrzyj sobie obydwie miejscowosci i sam wybierz. Obie są zajefajne
bellano
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bellano » 19.07.2007 20:33

no pewnie, że jadę w ciemno i to pierwszy raz, znajoma zachwalała igrane, a tu na forum naczytałam się, że Zivogoste chyba fajniesze, parę postów przjerzałam a wyjazd już w sobotę!!! hura
bellano
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bellano » 19.07.2007 20:34

aha i mam pytanie, czy z tych miejscowości są orgazniowane wycieczki na Korcule
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 19.07.2007 21:11

z tych miejscowosci to raczej nie , choc ......nie sprowdzałem . My płynelismy z MAkarskiej na Bol przez Hvar i z tamtąd jest najwiecej wycieczek, ale czy na Korcule to niewiem . Ale na 100% cos sobie wybierzecie ;)
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 19.07.2007 21:25

Bellano byłem 2 razy w Igrane. Miejska plaża to nic ciekawego. Dzikie plaże hm ta w stronę Makarskiej może być, ta w stronę Živogošće kiepsko. My jeździliśmy na plażę między Živogošće Mala Duba a Blato (patrz mój avatarek). To powinno dać Ci do myślenia ;-) zobacz na www.cro.superhost.pl tam jest opis tej plaży. Z tego co widziałem i czytałem, w Živogošće jest jeszcze wiele wypasionych plaż.
kiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiur » 19.07.2007 21:29

Ja z zeszłym roku wybrałem się do Igrane. Gdy dotarłem do celu i obejrzałem to miejsce, postanowiłem wracać do Tucepi (byłem już tam parę lat temu). Jakoś Tucepi bardziej mi odpowiadało. Ale na plażę jeździłem do Živogošće :-)
kiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiur » 19.07.2007 21:35

Właśnie na tą plażę którą krzychu_72 pokazuje jeździłem. Dosyć spokojne miejsce, w zdecydowanej większości FKK. Nikt mi tam po głowie nie deptał (we wrześniu w przeciwieństwie do Tucepi). Są tam też fajne miejscówki w skałach na prawo od zejścia do plaży.
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 20.07.2007 06:39

bellano napisał(a):aha i mam pytanie, czy z tych miejscowości są orgazniowane wycieczki na Korcule

Na Korculę jedź sobie z Drwenika, wyjazd masz koło9-10 a powrót koło 14-15. Tyle czasu raczej wystarcza na Korculę. A ha ! Weź kąpielówki!
bellano
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bellano » 20.07.2007 08:53

no nie ma to jak zapytać, mozna liczyć na wiadomości sprawdzone i przzećwiczone czyli faktycznie - Zivogosce, Igrane odpada. Ostatnio jeszcze kumpel mi opowiadał o Promajnie i łza mu się w okiu kręciła. Ale myslę, że w Zivogosce cośdla siebie wybierzemy.
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 20.07.2007 11:51

Widzę, że rozterki tobą targają. Aby utwierdzić Cię w wyborze dodam, że Promajna jest bardzo piękną miejscowością, natomiast od jakiegoś czasu już więcej w niej turystów. Jak byłam tam 5 lat temu było ich znacznie mniej. Jednym słowem w ciągu tego czasu rozwinęła się turystycznie. Wręcz na samej plaży jest tam kilka knajpek. Oczywiście są tam również piękne dzikie plażyczki wzdłoż promenady do Baskiej Vody więc jest w czym wybierać.
Igrane polecam na wieczorną kolację, uroczo wygląda w świetle latarni. Natomiast na dłuższy pobyt jak dla mnie już zbyt miejskie klimaty. Tak wygląda z pewnej odległości.
Obrazek

Natomiast w okolicach Zivogosce Blato znajdziesz takie plaże
Obrazek
Obrazek

Są również takie bardziej skałkowe
Obrazek

Pozdrav 8)
bellano
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bellano » 20.07.2007 12:26

dziękuje za wyczerpującą odpowiedź, właśnie o taki opis mi chodziło, nie lubię zbyt dużego zgiełku i tloku, więc jednak wybiorę się do Z.Blato,
jeszcze raz dzięki
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 20.07.2007 17:52

jeszcze odemnie Zivogosce .......

Obrazek
Shot with CYBERSHOT at 2007-07-20
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 20.07.2007 17:58

Z.Blato - bardzo dobry wybór.Okolica wygląda mniej wiecej tak:

Obrazek

Jest gdzie poplażować,jest gdzie dobrze zjeść (restauracja Adriana) jest gdzie dobrze wypić :D (Mr.Olimpia)jest gdzie pospacerować,a co do wycieczek po okolicznych wyspach to porozmawiaj z dziewczynami z Mr.Olimpia - na pewno pomogą.
Pozdrav.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone