Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar , najlepsze miejsce

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 07.06.2011 16:40

4 dni to za mało na głębsze zwiedzanie a i temperatura była już w okolicach 30 C. więc czasem się nie chciało chodzić.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.06.2011 19:49

joajer napisał(a):Na Hvarze 4 dni i się zaczęło nudzić ...

joajer napisał(a):4 dni to za mało na głębsze zwiedzanie....

Hm..
Myślę, że zamiast się nudzić, można było trochę poeksplorować.. bo widzę, że jednak niewiele zobaczyłeś....
Co nie zmienia faktu, że rzeczywisćie Hvar nie jest dla każdego.
W wielkim skrócie: jeśli nie kręcą się opuszczone dalmatyńskie wioski, ślady osad iliryjskich (i inne tym podobne "skorupy") oraz atmosfera leniwych śródziemnomorskich prowincjonalnych miasteczek, to Hvar nie dla Ciebie.
Pozdrawiam
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.06.2011 20:02

skoro się nie chciało chodzić trudno mieć chociażby blade pojęcie o Hvarze ...cóż trudno traktować poważnie wypowiedzi skoro się nie zrobiło nic by poznać ......... ale co tam byle był szybki motocykl, głośno chodził no i droga była prosta :)))))))
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 07.06.2011 20:05

Zdecydowanie. Wolę pomykać górzystymi serpentynami gdzie za każdym zakrętem jest inny widok na morze, laguny czy też starodawne miasteczka.
Uwielbiam ten turkus wody w lagunach które co chwilę widać.
Lubię wjechać w zakamarki aby na koniec dotrzeć w bajkowe miejsce.
I lubię pospacerować po tych starych miasteczkach z wąskimi uliczkami gdzie pranie wisi między oknami. Ot taki urlopik i ucieczka od codzienności.
Tego właśnie na Hvarze mało było.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 07.06.2011 20:07

bluesman napisał(a):skoro się nie chciało chodzić trudno mieć chociażby blade pojęcie o Hvarze ...cóż trudno traktować poważnie wypowiedzi skoro się nie zrobiło nic by poznać ......... ale co tam byle był szybki motocykl, głośno chodził no i droga była prosta :)))))))

Zdziwiłbyś się ale motocykl mam nadzwyczaj cichy i nie jest szybki, a prosta droga to udręka i nuda.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.06.2011 20:08

joajer napisał(a):Zdecydowanie. Wolę pomykać górzystymi serpentynami gdzie za każdym zakrętem jest inny widok na morze, laguny czy też starodawne miasteczka.
I lubię pospacerować po tych starych miasteczkach z wąskimi uliczkami gdzie pranie wisi między oknami. Ot taki urlopik i ucieczka od codzienności.
Pytanie, czy naprawdę tego tutaj mało, czy Ty mało tego widziałeś... :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2011 20:19

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
joajer napisał(a):Zdecydowanie. Wolę pomykać górzystymi serpentynami gdzie za każdym zakrętem jest inny widok na morze, laguny czy też starodawne miasteczka.
Pytanie, czy naprawdę tego tutaj mało, czy Ty mało tego widziałeś... :wink:

A ja to wszystko na Hvarze widziałem...
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 07.06.2011 20:20

Nie chcę ciągnąć tematu , każdy ma swoje racje. Dużo razy jeździłem po HR i po prostu Hvar nie wydał mi się aż tak wspaniały.
Może dlatego, że przed sezonem na całym wybrzeżu jest cicho i spokojnie i jest wiele fajnych miejsc, i to pustych.
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 07.06.2011 20:33

joajer napisał(a):Zdecydowanie. Wolę pomykać górzystymi serpentynami gdzie za każdym zakrętem jest inny widok na morze...
Lubię wjechać w zakamarki aby na koniec dotrzeć w bajkowe miejsce.Tego właśnie na Hvarze mało było.

MASZ RACJĘ Obrazek
na Hvarze wcale nie ma takich górskich tras i pięknych zatoczek... a zdjęcie poniżej z zatoczką i drogą przecinająca zbocze to FOTOMONTARZ lub do wyboru jedyna zatoczka na wyspieObrazek
Obrazek
PS dla zainteresowanych... Jedna z najpiękniejszych... plaża LUĆIŚĆE na... Hvarze
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.06.2011 20:44

Joajer powinien jeszcze raz zaliczać Hvar ...
Pierwsze podejście na pałę :wink:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 08.06.2011 16:49

Być może, kiedyś...życie jest za krótkie aby jeździć w te same miejsca.
Następnym razem będzie Cres.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.06.2011 19:28

Masz za szybki motocykl i jesteś za szybki :) Cres tez nie będzie Ci się podobał, ale jako, że większy zajmie Ci to nie 4 ale 5 dni :) zwolnij po prostu chłopie :)
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 08.06.2011 19:55

Bluesman, poczytaj wstecz! Motocykl mam niezbyt szybki i na autostradzie jadę wolniej niż wszyscy a z racji tego, że im szybciej tym pali duużo więcej.
Poza tym masa własna to 400kg a dodaj mnie, małżonkę i bagaże to jest 600
Jak myślisz, jak się manewruje takim kolosem? Poza miastem ok ale np przy wjeździe na sv Jure?
Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, nie wszyscy to dzieciaki co jezdżą jak wariaci.
Ja mam już duże dzieci a motocykliści których spotykałem po drodze do HR to często średnia wieku była 60-70 lat!!!
Zwróć kiedyś uwagę kto za granicą jeździ na drogich motocyklach - emeryci.
Ja się do nich jeszcze nie zaliczam ale bawi mnie jazda na 2 kółkach i nie musi być szybka i wariacka, raczej spokojna i odprężająca.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.06.2011 19:58

spokojnie :) jak widzisz piszę to żartobliwie :) też mam duże, a nawet dorosłe dzieci, a jeżdżę na rowerze :)
Sara12
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara12 » 13.06.2011 16:31

Aby uzyskać więcej onformations o wyspie Hvar można sprawdzić tego wielkiego interaktywnej mapie pełen zdjęć ukrytych zatok i pięknych plaż na wyspie Hvar.
www.visit-hvar.com
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Hvar , najlepsze miejsce - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone