Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar , najlepsze miejsce

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 18.02.2011 20:04

joajer napisał(a):Może Ci co w temacie wiedzą o co chodzi, ja nie bardzo...

To jest taka dzielnica miasta Hvar ( od nazwy zatoki ) , która nadaje się do wypoczynku :wink:
http://www.tzhvar.hr/hr/smjestaj/privat/?t=153&a=15
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.02.2011 23:32

mkm napisał(a):

To jest taka dzielnica miasta Hvar ( od nazwy zatoki ) , która nadaje się do wypoczynku :wink:

Ale też dupy nie urywa , nieprawdaż :?:
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 19.02.2011 00:16

Podstine:Obrazek
Obrazek
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.02.2011 00:25

Ciężko tą zatoczkę wyminąć . Myśmy, chlup do wody i wpław. Ale na wieczorne spacery z wylaszczonymi dziewczynami nie da rady!

Ps. Do tej zatoczki z rury leciały nieczystości.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 19.02.2011 10:05

Chyba Hvar sobie odpuszczę i poszukam noclegów gdzie indziej.
Tylko czy rozlokować się gdzieś w pobliżu aby można było szybko dojechać
np Milna, Zarace czy też olać odległość i wybrać polecane miejscowości za pierwszym tunelem?
Jadę przed sezonem i na Hvarze będę max 4 dni z nastawieniem na zwiedzanie i zjeżdżanie wyspy ale i oczywiście kąpiele w pięknych plenerach też ważne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2011 10:44

Ze 2 (?) km od centrum Hvaru

Obrazek

Obrazek

Obrazek
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 19.02.2011 11:17

:D Ładnie...
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.02.2011 11:24

Torac napisał(a):
mkm napisał(a):

Ale też dupy nie urywa , nieprawdaż :?:

Ja też nie jestem fanką.. W sezonie wcale nie malo tam ludzi.. poza tym do centrum to jednak trzeba podjechać.. i wtedy płacić za parking.. jak już ktoś upiera się przy m.Hvar, to lepiej gdzieś bliżej centrum, żeby mozna było dojśc do centrum na pieszo (zostawając auto przy apartamencie). W miasteczku nie ma możliwości parkowania za darmo (nie licząc przydomowych parkingów zawsze szczelnie wypełnionych pojazdami); a 1h parkowania to 10 kn... Poza tym pisałam o tym setki razy.. w Hvarze wszystko jest ok 25 - 30 % droższe niż w innych miejscowosciach na wyspie (poczynając od cen w sklepach, poprzez ceny zakwaterowania a kończąc na cenach w kafejkach i knajpkach)...Dla lanserów jest jak ulał, ale jeśli ktoś nie lubi tłumów i czatowania na stolik, a przy tym portwel jego raczej nie ponad przeciętną, to niech sobie daruje.. Chyba, że zimą, czy najpóźniej w kwietniu.. wtedy polecam.

joajer napisał(a)::D Ładnie...

A byłeś kiedyś na takiej plaży???
Pozdrawiam
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 19.02.2011 11:36

Ładnie bo fajna zatoczka i fajna woda.
Parkingi płatne w Hvarze ale czy dla motocykli? Np w Rovinj na płatny parking motocyklem wjeżdżałem za free a z drugiej części miasta znalazłem parking też za free- tylko dla jednośladów.
Np w Austrii nie jest to nowość, w Polsce spotkałem taki parking 1 raz a jak jest w HR?

Pytanie o plażę dotyczy kanieni, zatoczki czy czegoś innego?
Podobnie miałem między Novigradem a Porećem i w okolicach Primośten.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.02.2011 11:41

Dla jenośladów jest za free w wyznaczonym miejscu.. (przy parkingach dla samochodów (na pewno nie przegapisz); problem w tym, że nie łatwo znaleźć miejsce....jednoślad to tutaj nader popularny środek lokomocji.... nie tylko dla miejscowych, ale i dla turystów (zwłaszcza w sezonie).

A fajnych zatoczek (jeszcze fajniejszych) i takiej wody (i jeszcze fajniejszej) na wyspie na pęczki...
Leżaki zawsze i wszędzie są płatne... a takie kamienie nie sa szczytem wygody... chodzić po nich bez obuwia niemożliwe... na karimacie nie wyleżysz.. musisz mieć leżak..
Pozdrawiam
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 19.02.2011 11:48

Dlatego taki wyjazd robię przed sezonem. Czy początek czerwca to jeszcze przed sezonem? Jak byłem w 2008r w okolicach Omiś to wszędzie było pustawo z początkiem czerwca.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 19.02.2011 12:05

Osobiście będąc na Hvarze ponownie wybrałbym miejscowości "zatunelowe" .Poza sezonem nie ma problemu by przedostać się tunelem na drugą stronę a odległości są tak małe że spokojnie wszędzie można w krótkim dość czasie dojechać.

W samym Hvarze bezpłatnie parkowałem w 2 połowie września na jednokierunkowej uliczce która biegnie wokół położonego na wzgórzu cmentarza (groblje). Do centrum parę kroków.

Obrazek

Pzdr
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.02.2011 12:12

W m.Hvar czerwiec to już sezon.. jeszcze nie szczyt, ale już sezon...
Co do tego parkowania po uliczkach osiedlowych .. odradzam.
Pozdrawiam
DarioG
Croentuzjasta
re

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 19.02.2011 21:10

Ech, polecam w 100% Ivan Dolac - będziecie zadowoleni, wiocha kult, 2 knajpy, kawiarnia, sklep, piekarnia, kilku dostawców wina przedniej jakości, jeżeli jesteś zainteresowany pisz do mnie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

PS. Nie ma ładniejszego miejsca w CRO od Hvaru, ale to opinia subiektywna :)
mkm
Koneser
Re: re

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.02.2011 21:25

DarioG napisał(a):
PS. Nie ma ładniejszego miejsca w CRO od Hvaru, ale to opinia subiektywna :)

Całe Twoje szczęście , że subiektywna :D
Zavala ma jednak fajniejsze plaże od Ivana D :wink:
Konkurencją dla zatunelowego Hvaru, są niewątpliwie urocze zatoczki na północ od Vrboskiej :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Hvar , najlepsze miejsce - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone