Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar , najlepsze miejsce

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 19.02.2011 21:35

MKM właśnie, że subiektywna ... ale w obiektywnym gronie :) \Więc jest to opinia nie tylko moja ale również sporej grupy współtowarzyszy. A dlaczego ? Bo tam jest wszystko co sobie wymyśliliśmy do spędzenia miłego urlopu a w Zavali jest za stromo i za daleko od morza :( Że w Św.N. na plażę daleko, że w Milnej jest tłok etc etc etc. Muszę tylko jeszcze wypróbować Twój Brać, to cel na 2012 jak będzie świat istniał, w 2011 r. zdradzam Hvar na poczet Peljesaca, pozdr.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.02.2011 21:56

Peljesac , a nawet Korcula też są moje ... Tylko takie zdrady :!:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 28.05.2011 20:16

...hmm, tęsknię za Hvarem, w przyszłym roku prawdopodobnie zdradzę Korculę na poczet Hvaru...
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 29.05.2011 15:40

No ja właśnie dzisiaj wróciłem z Hvaru. I szczerze to niewiele mnie tam zachwyciło.
Miejsc na wypoczynkowanie mało, trudne zejścia, brak plaż, miejscowości zatunelowe niespecjalne, kupa domków dla turystów ale mało do plażowania.
Sv Niediela to zupełnie nie wiadomo gdzie się rozłożyć, wybudowany jakiś porcik i to wszystko.
Nie chciało mi się dogłębnie wszystko zwiedzać ale jakoś nijako, nie wyobrażam sobie tego w sezonie jak przybędą tysiące turystów.
Jedyna miejscowość która miała jako-taką plażyczkę to Milina ale i ona już była hałaśliwa a co dopiero fullsezon!
Miasto Hvar może i fajne ale to tylko miasto, Stari Grad to dziura , trochę lepsza Jelsa ale tylko trochę i to wszystko.
Do tego kolejki do promów, na szczęście byłem na motocyklu i podjechałem bezpośrednio pod prom, motor zawsze gdzieś się upchnie.
Za to zaskoczył mnie znak zakazu wjazdu motocykli w ten tunel do miejscowości tzw zatunelowych.
Ja tu jadę 1300km a tu zakaz!
Ale wjechałem, ten tunel to też takie byle co.
Za to na kontynencie podobało mi się bardziej, można było pojechać tu i tam nie będąc ograniczonym wyspą na której niewiele jest.
Dodam, że zawsze jeżdżę w inne miejsca, inne kraje, inne trasy aby nie było nudno.
Hvar fajnie zobaczyć ale spodziewałem się ciekawszych miejsc.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2011 18:01

joajer napisał(a):Ja tu jadę 1300km a tu zakaz!

To bezczelne chamy z tych Chorwatów, taki afront zrobić...
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 29.05.2011 19:10

No tak, dokładnie :!: Ciekawe jakby dali zakaz wjazdu samochodów a przyjechałbyś na urlop do opłaconego apartmana. Że niby co masz wtedy zrobić? No dobrze zostawię auto w Jelsie, wezmę tobołki na plecy i przejdę szczytem (bo przez tunel na piechotę to też nie za bardzo)
Ewentualnie zapłacę kilka-naście tyś euro aby auto śmigłowcem za tunelem się znalazło.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.05.2011 19:13

Tunel jest mokry i ciemny...z ruchem wahadłowym.. mnie jakoś ten zakaz dla jednośladów nie dziwi....
Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2011 19:23

A czy jest inna droga?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.05.2011 19:27

Bocian napisał(a):A czy jest inna droga?

:lol:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 29.05.2011 20:41

Nie ma :D no może wpław choć widziałem tabliczkę na inną drogę, tyle, że wyglądała na typowy off road
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.05.2011 20:45

joajer napisał(a):

Nie ma :D no może wpław choć widziałem tabliczkę na inną drogę, tyle, że wyglądała na typowy off road

Naturalnie, że jest.. górą... to droga szutrowa... ale wozy strażackie dają radę, auta osobowe też (nawet stare yugo)....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2011 21:01

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
joajer napisał(a):

Naturalnie, że jest.. górą... to droga szutrowa... ale wozy strażackie dają radę, auta osobowe też (nawet stare yugo)....

Która jechałem. I wszystko w temacie :)
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 29.05.2011 21:11

joajer napisał(a):No ja właśnie dzisiaj wróciłem z Hvaru. I szczerze to niewiele mnie tam zachwyciło.
Miejsc na wypoczynkowanie mało, trudne zejścia, brak plaż, miejscowości zatunelowe niespecjalne, kupa domków dla turystów ale mało do plażowania.
Sv Niediela to zupełnie nie wiadomo gdzie się rozłożyć, wybudowany jakiś porcik i to wszystko.
Nie chciało mi się dogłębnie wszystko zwiedzać ale jakoś nijako, nie wyobrażam sobie tego w sezonie jak przybędą tysiące turystów.
Jedyna miejscowość która miała jako-taką plażyczkę to Milina ale i ona już była hałaśliwa a co dopiero fullsezon!
Miasto Hvar może i fajne ale to tylko miasto, Stari Grad to dziura , trochę lepsza Jelsa ale tylko trochę i to wszystko.
Do tego kolejki do promów, na szczęście byłem na motocyklu i podjechałem bezpośrednio pod prom, motor zawsze gdzieś się upchnie.
Za to zaskoczył mnie znak zakazu wjazdu motocykli w ten tunel do miejscowości tzw zatunelowych.
Za to na kontynencie podobało mi się bardziej, można było pojechać tu i tam nie będąc ograniczonym wyspą na której niewiele jest.
Dodam, że zawsze jeżdżę w inne miejsca, inne kraje, inne trasy aby nie było nudno.

Ale mimo zależy kto jak dane piękno widzi :wink:
Dla mnie opinia inna i ciekawa...sprawdzenia czy...naprawdę tak jest :wink:
zoocheq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoocheq » 04.06.2011 20:29

joajer napisał(a):No ja właśnie dzisiaj wróciłem z Hvaru. I szczerze to niewiele mnie tam zachwyciło.

joajer, gnaj gdzie indziej, to rzeczywiście nie jest okolica dla Ciebie.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.06.2011 17:54

No cóż ........ ludzie mają różne gusta i trzeba to uszanować .... jakkolwiek mini komentarz ...... :) ciekawe co z Cro Ci się podobała ;) lubię dwa koła ale pchane siłą własnych mięśni i dla mnie Hvar jest the Best ...... trzeba czasem zejść z siodełka :) a pokonanie tunelu jest trywialnie proste wystarczy poczytać ......... jak .............. ale to cenna umiejętność :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Hvar , najlepsze miejsce - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone