Pewnie u Ciebie znajdę kilka fajnych miejsc do zapinezkowania
Oman też mnie ciekawi, więc z przyjemnością popatrzę.
.png)

.png)
tony montana napisał(a):Lotnisko Arlanda - położone na północ od Sztokholm
Lotnisko jest całkiem spore i bardzo, ale to bardzo "ZALUDNIONE"

.png)
maslinka napisał(a):tony montana napisał(a):Lotnisko Arlanda - położone na północ od Sztokholm
Lotnisko jest całkiem spore i bardzo, ale to bardzo "ZALUDNIONE"
I piękneBardzo mi się podobało, podobnie jak helsińskie lotnisko.
Ceny zakwaterowania i warunki mega atrakcyjne. Loty (w sumie) trochę kosztują, ale można zaoszczędzić na noclegach![]()
Fajnie - siedzisz sobie w "pokoju kąpielowym"i pijesz herbatkę
Wolałabym co innego, ale na piwo to tam chyba nie ma szans?
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Jestem pod wrażeniem logistyki. 3 różne linie, kilka biletów.... Nie miałeś obaw, że jak Wizz nawali to cały plan padnie? (to mnie zawsze blokuje przed takimi składami).
.png)
Jestem pod wrażeniem logistyki. 3 różne linie, kilka biletów.... Nie miałeś obaw, że jak Wizz nawali to cały plan padnie? (to mnie zawsze blokuje przed takimi składakami).
. Dobrze, że wszystko się udało .png)
piekara114 napisał(a):Już po tytule wiedzialam, że to Tony nadaje
też mnie to zawsze zastanawia... Urlop mi się coś nie chce rozciągnąć jak u Tonego (26-10 obowiązkowy z KP i 2 wypady i koniec).maslinka napisał(a):Tony, jak Ty to robisz, że tyle latasz?![]()
![]()
Może tą relację dociągniesz do końca bo mnie mega interesuje (podobnie jak MaderaNie ukrywam, że logistyka mocno mnie interesuje, więc nie szczędź szczegółów i info cenach....
wiola2012 napisał(a):U mnie będzie Oman i Dubaj za jednym zamachem, tylko jeszcze nie wiem kiedy. Ale jak Tony będzie tak zachwalał, to przestanie być cudnie naturalnie
majkik75 napisał(a):Oczywiście, że jestem i będę śledził![]()
![]()
Dołączam do osób zafascynowanych Twoją ilością wyjazdów![]()
Mikromir napisał(a):Zajawka niczego sobie...Będę wpadać
_Piotrek_ napisał(a):Nie ukrywam, że Oman nie leży za bardzo w spektrum moich zainteresowań, jest kilka innych bliskowschodnich krajów, które chętniej bym odwiedził, jak choćby Syrię, Liban, Iran, ale z uwagi na obecną sytuację geopolityczną, bardziej cenię sobie święty spokój. Za to jak sam zauważyłeś w innym wątku, 2 lata temu mieliśmy okazję zwiedzić Stambuł w tym samym feryjnym okresie. Byliśmy 5 dni, ale jak się okazało, przynajmniej kilka dni za krótko, bo miasto jest ogromne. Pogoda była mocno w kratkę i było raczej chłodno, a na pewno zimniej niż się spodziewałem, Z pewnością ciekawe miejsce, warte odwiedzenia, chociaż ...
Będę zaglądał, może zmienię zdanie na temat Omanu.
Janusz Bajcer napisał(a):Omanu tu jeszcze nie było, więc trzeba się omanić![]()
te kiero napisał(a):Tak jak już gdzieś pisałem, Oman pierwszy raz wyświetlał się na zimowych Lastach biur podróży i to w cenach bardzo akceptowalnych, tańszych niż takie Kanarki. Jednak długość lotu raczej z tych nieakceptowalnych dla nas...
Ale chętnie popatrzę, już się podoba.
(innym kierunkiem egzotycznym, który tej zimy się objawił w Lastach był... Uzbekistan i tej kierunek obrał bym chętniej)
W zakresie Stambułu... były już przymiarki, w maju mamy być szczególnie blisko, więc Kto wie, niestety 3dni w Stambule zwiększają mi koszt samochodowego wschodnio-bałkańskiego tripu o 2,5tys pln.
Chętnie poczytam o cenach wejściówek, na co się zdecydowaliście i jak poszło live.
Aglaia napisał(a):Jestem obowiązkowo :-) .
Stambuł - wiadomo - nie mogło mnie zabraknąć.
Oman miał być grany na 40 małżonka ale był wtedy grany COVID więc pojechaliśmy też na wschód tylko jakby inny bo w Bieszczady. Może na 50 się uda ;-) . Zrobiliśmy małą przymiarkę w 2024 r. robiąc krótki wypad z Dubaju i tylko rozbudziliśmy apetyty ;-) .
piotrf napisał(a):Bardzo fajne kierunkibędę śledził
Pozdrawiam
Piotr
yarko2000 napisał(a):Jestem, kawa w ręku i oglądam
Franz napisał(a):tony montana napisał(a):No teraz był okres świąteczno-noworoczny (Hiszpania) która wskoczyła tak nagle
To byliśmy w podobnym czasie, bo my witaliśmy Nowy Rok w okolicach Walencji.
Pozdrawiam,
Wojtek
AgaGy napisał(a):tony montana napisał(a):
są chętni ??
Oczywiście![]()
Także poproszę o dużo szczegółów bo jeden z tych kierunków jest brany pod uwagę na październik.
empire13 napisał(a):W Stambule byłem tylko dwa dni, więc chętnie wrócę tam na dłużej. To piękne miasto.
Pewnie u Ciebie znajdę kilka fajnych miejsc do zapinezkowania
Oman też mnie ciekawi, więc z przyjemnością popatrzę.
.png)
piekara114 napisał(a):Jestem pod wrażeniem logistyki. 3 różne linie, kilka biletów.... Nie miałeś obaw, że jak Wizz nawali to cały plan padnie? (to mnie zawsze blokuje przed takimi składakami).
te kiero napisał(a):Normalnie Logistyka Intermodalna![]()
Jeżeli Ty Montana się bałeś, to ja bym narobił![]()
Szacun.
Mało wiem o Omanie, ale można wnioskować, że coraz bardziej otwarty na świat.
Zdecydowanie lepiej brać bushmillsa niż bigmaca
wiola2012 napisał(a):Super! Takie podróżowanie lubię, 2-3 noce w jednym miejscu, 2-3 w drugim. Łączyć loty i kombinować też lubię, ale od razu pomyślałam sobie to samo co BeataJestem pod wrażeniem logistyki. 3 różne linie, kilka biletów.... Nie miałeś obaw, że jak Wizz nawali to cały plan padnie? (to mnie zawsze blokuje przed takimi składakami).
Coraz więcej różnych zawirowań. Wizz lub Ryanair lubią zmieniać dzień, godzinę, lotnisko. Dobrze, że wszystko się udało
.
.png)

.png)
..png)
tony montana napisał(a):_Piotrek_ napisał(a):Nie ukrywam, że Oman nie leży za bardzo w spektrum moich zainteresowań, jest kilka innych bliskowschodnich krajów, które chętniej bym odwiedził, jak choćby Syrię, Liban, Iran, ale z uwagi na obecną sytuację geopolityczną, bardziej cenię sobie święty spokój. Za to jak sam zauważyłeś w innym wątku, 2 lata temu mieliśmy okazję zwiedzić Stambuł w tym samym feryjnym okresie. Byliśmy 5 dni, ale jak się okazało, przynajmniej kilka dni za krótko, bo miasto jest ogromne. Pogoda była mocno w kratkę i było raczej chłodno, a na pewno zimniej niż się spodziewałem, Z pewnością ciekawe miejsce, warte odwiedzenia, chociaż ...
Będę zaglądał, może zmienię zdanie na temat Omanu.
A tu Ci się dziwię, bo znając Twoje relacje i nieco upodobania uważam, że Tobie bardzo by się w Omanie spodobało
tony montana napisał(a):...
I idziemy na mały spacer - teren trochę przypomina mi promenadę w Pafos na Cyprze
cdn
.png)
Aglaia napisał(a):Logistyka poziom "master" . Zawsze podziwiam silne nerwy ludzi, którzy decydują się łączyć dalsze loty z "dolotem" wizzairem albo ryanem bo tu jak w piosence - wszystko się może zdarzyć ;-) . Ostatnio landrynka poinformowała nas o przesunięciu lotu o 12h - i z miłego popołudniowego lotu zrobił nam się lot przed świtem ;-) . Na szczęście jeszcze trochę czasu mamy - może jeszcze coś zmienią.
_Piotrek_ napisał(a):
Nie mówię kategorycznie nie, ale z pewnością nie łapie się nawet do pierwszej dziesiątki najbardziej oczekiwanych kierunków, musisz pokazać coś więcej niż tylko "cyryjskie promenady".
.png)