BidactwoKaterina napisał(a):Katerina napisał(a):Kiedyś fryzjerka obcięła mi długie włosy(bez konsultacji) na Limahla, czy też Stewarda, a miałam lat 13 i płakałam przez 4 miesiące, zanim coś odrosło)
.png)
.png)

.png)
No to żeby nie było, ja wykażę się sumiennością i tak z cichca w środku nocy, korzystając z soboty wrzucam kolejny odcinekBeata W. napisał(a):No jest Tu troszkę tego nadrabiania jak człowiek niesumienny albo nieczasowy raczej jest![]()
Ale ma to też swoje plusy bo potem sporo fajnych miejsc ( i potraw) można jednych tchem zobaczyć. ...

.png)

.png)
.png)
Ewa sztuka ma różny wyraz, nie zawsze zrozumiałyCROnikiCROpka napisał(a):Wiszące kozaki....ja jednak nie rozumiem tej sztuki współczesnej
Teraz to tak ale wtedy w pełnym słońcu przy upale ok. 40 st. to byś podziękowałaKaterina napisał(a):... a w tej kawiarence na tarasie u góry to bym posiedziała teraz, auuu..![]()
.png)
.png)
Serio, serioobeatabm napisał(a):Serio wcześniej nie byłaś w Splicie????![]()
![]()
...
.png)
.png)
To prawda co piszesz, jednak aby lepiej poczuć klimat miasta zdecydowanie trzeba je odwiedzić przed lub po sezonie.Buber napisał(a):... ten pałac, jego historia, to że tam dalej ludzie mieszkają, jak po upadku Cesarstwa, podrum wyczyszczone dopiero kilkadziesiąt lat temu - zmienia wszystko. Rewelacyjne miejsce, gdzie indziej pewnie by go ogrodzili, biletowali itd.
Też bym się znowu powłóczył tak jak Twoja banda w poszukiwaniu nowości - ten czerwony ludź świetny ...
No i koniecznie zażyłbym virtual tour z cesarzem
.png)
gusia-s napisał(a):Do podrum mam mały zarzut o czym wspomnę w następnym odcinkuTyle pracy co włożono w oczyszczenie piwnic z odpadów oraz ich rekonstrukcję to jednak zasługuje na coś więcej, niż to co jest zaraz po przekroczeniu bramy
.png)
.png)
A to własnie za chwilę o tymBuber napisał(a):Nie wiem czy o to będzie chodziło, ale podrum niestety więcej obiecuje niż daje ...gusia-s napisał(a):Do podrum mam mały zarzut o czym wspomnę w następnym odcinkuTyle pracy co włożono w oczyszczenie piwnic z odpadów oraz ich rekonstrukcję to jednak zasługuje na coś więcej, niż to co jest zaraz po przekroczeniu bramy
Przynajmniej tak było w 2014 (mój ostatni splitski raz) , jeżeli tak dalej jest - to szkoda.
Dziękujęmaslinka napisał(a):Mnie się Split za pierwszym razem nie spodobał, ale daliśmy mu drugą szansę i popłynęliśmy też z Brača, kiedy byliśmy na tym samym campingu co Wy, tylko wtedy inaczej wyglądał i się nazywałZa drugim razem było pięknie
Bardzo ładnie pokazujesz to miasto
Powrót do Nasze relacje z podróży