Może komuś się te ramki podobają, ale ja na pewno do nich nie należę.
Zachęcam do bardziej aktywnego udziału w wątkach fotograficznych.
.png)
.png)
.png)
weldon napisał(a):A ja mam pytanie, nie, nie o ramkio potrzebę użycia HDR w tak sprzyjających warunkach oświetleniowych?
.png)
weldon napisał(a):Zdjęcia mi się podobają, uzasadnienie ni cholery![]()
Dawaj dalej w innych watkach foto, niekoniecznie hadeery
.png)
.png)
.png)
Ogolnie HDR do mnie nigdy jakoś nie przemawiał, aczkolwiek były zabawy z powyższym i tyle. Jakoś po prostu jestem fanatykiem naturalności, lecz to już zależy od sytuacji. Zdecydowanie także wszystko zależne od tego co chcemy przekazać, albo ukazać w granicach dobrego smaku.jan_s1 napisał(a):Szczerze?![]()
Nie podobają mi się. Pomijam już ucięty komin. Kadrowanie też nie za bardzo. Jednak główna rzecz - tonalnie płaskie, kolorystycznie bez wyrazu. Zastanawiam się po co potrzebny był Ci tu HDR?
Można robić HDR-y dla uzyskania specyficznego efektu przerysowania - nie wiem jak go nazwać, napiszę więc efektu Hdr-owego (każdy wie o co chodzi), ale tu trzeba balansować na granicy dobrego smaku, a i tak dla wielu będzie to niestrawne. Można również próbować wyrównać ekstremalną tonalność, czyli poprawić błędy matrycy wynikające ze zbyt zróżnicowanego oświetlenia, ale tu nie powinno być widoczne, że to HDR.
U Ciebie niestety nie zachodzi żadna z powyższych możliwości. Pokaż cos jeszcze. Widzę, że kombinujesz, a to dobrze.
.png)
Zbyszko666 napisał(a):Ogolnie HDR do mnie nigdy jakoś nie przemawiał
Zbyszko666 napisał(a):aczkolwiek były zabawy z powyższym
.png)
weldon napisał(a):W ogóle mam w ogóle wrażenie, że ich nie składałeś, tylko zastosowałeś gotowy filtr PSa.