Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grebastica czy Promajna?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
WójTom
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WójTom » 03.06.2010 09:49

Witam,

W miejscowości Grebastica byliśmy już z dzieciakami i znajomymi 2 razy, a i w tym roku się tam wybieramy. Zgadzam się z poprzednikami, że miejscowość ta jest bardzo spokojną wioską, w której naprawdę można odpocząć - nie ma tu lansu i tłumów turystów. Ludzie bardzo serdeczni. Dwa sklepy są wystarczające, a na większe zakupy można się wybrać do oddalonego o ok. 13km Sibenika (2 duże markety przy wlocie, w których znajduje się kilka bankomatów) lub do położonego mniej więcej w podobnej odległości lecz w przeciwnym kierunku Primostenu (śliczna plaża). Jeżeli ktoś jedzie z dzieciakami to spokojnie mogę polecić - wzdłuż plaży 2 place zabaw i lodziarnia. Bardzo dobry punkt wypadowy do parku KRKA (ok. 30km), Trogiru (ok. 50km) lub nieco dalej Splitu (ok. 100km) i Kninu (ok. 70km) czy też na wyspę Murter skąd można opłynąć Kornati. Polecam wycieczki do Sibenika (gdzie dojeżdża też lokalny PKS), który jak już napisałem znajduje się bardzo blisko i posiada wspaniałą starówkę.

Pozdrawiam.
atomic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomic » 03.06.2010 11:35

Promajna. A do plażowania najlepiej sąsiednie Basko Pole :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2010 22:33

Dzięki Wam wszystkim za informacje o Grebasticy...tego mi brakowało, zwykle narzekanie, że nudno i nie ma otwartego morza...ja właśnie szukam nudnej miejscowości bo takie najbardziej mi odpowiadają, tylko w takiej jestem w stanie wypocząć...jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam... :)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne