Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gradac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walbart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) walbart » 22.03.2011 12:53

Wielkie dzięki JackuS :D :D
walbart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) walbart » 22.03.2011 12:56

Zdjęcia nie są najlepszej jakości ponieważ nie jestem wytrawnym fotografem, niemam też dobrego sprzętu. Mam nadzieję, że przedstawione zdjęcia pomogą w wyborze Gradaca jako miejsca wypoczynku.
walbart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) walbart » 22.03.2011 13:01

[img][img]http://images47.fotosik.pl/742/cc7f9126e9617b84med.jpg[/img][/img]
Widok na zatoczkę w części "południowej" miasa. W tej części miasta znajduje się wiekszość sklepów ( w tym ich markety Studenac oraz Konzum ), barów, restauracji oraz bank, bankomat i poczta.
walbart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) walbart » 22.03.2011 13:11

[img][img]http://images47.fotosik.pl/742/3cf490985b0368c5med.jpg[/img][/img]Widok na część "północną" miasta. W tej części jest kilka barów, restauracji oraz dwa duże hotele z bazą dla nurków "Felun". oczywiście wzdłuż nabrzeża jest chodnik, który ciągnie się od ruin starego hotelu w części południowej miasta aż do sąsiednich miejscowości Brist oraz Podaca.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.03.2011 13:17

[img][img]http://images47.fotosik.pl/742/3cf490985b0368c5med.jpg[/img][/img]

Jak już to tak:

Obrazek

Bez [img][img]...[/img][/img] - będzie ładniej.

:wink:
walbart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) walbart » 22.03.2011 13:18

Obrazek
Widok na część miasta położoną dalej od morza. Domy najwyżej położone oddzielone są od reszty "Jadranską magistralą". Zdjęcia zrobione z punktu widokowego położonego w najstarszej części miasta. W tym miejscu znajduje się pomnik oraz tablica pamiatkowa, co widać na kolejnym zdjęciu.
walbart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) walbart » 22.03.2011 13:19

Człowiek uczy się przez całe życie.
Mija69
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mija69 » 22.03.2011 22:09

Fotki są-udało się! A gdzie mieszkałeś? czy przy tzw. dużej plaży, czy małej?Duża podobno ładniejsza...
walbart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) walbart » 25.03.2011 09:17

Mieszkałem ok. 300 m od plaży za hotelami w amartamencie u Chorwata. W okolicy cicho i spokojnie a w pobliżu dwa minimarkety.
walbart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) walbart » 25.03.2011 09:24

Jak byliśmy we wrześniu to chodziliśmy na plażę niedaleko hotelu "Labineca". We wrześniu nie było już takich tłumów jak w sezonie. Natomiast w sezonie chodziliśmy na plażę połozona między Gradacem a Bristem. Trochę spaceru ale mniej ludzi i spokój. Na końcówce plaży w Gradacu znajduje się plaża dla naturystów.
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 25.03.2011 09:48

Mija69 napisał(a):Witam! Byłam już kilka razy w Cro ale w tym roku miejscem docelowym ma być Gradac. Czy może ktoś ma namiary na fajne kwatery dla dość dużej grupy tzn. ok 15-17 osób w tym dzieci ale przy samej "dużej" plaży?

Hej! Jeśli jeszcze szukasz kwater to myślę, że mógłbym coś polecić co prawda nie w pierwszym rzędzie przy promenadzie ale bardzo blisko, byłem u tego człowieka 2 razy i wszyscy byli zadowoleni /w ubiegłym roku właśnie taką dużą grupą/. A domek, w którym mieszkałem widać na ostatnim zdjęciu, w jego prawym dolnym rogu - taki z dwiema facjatami na górze. :lol:
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 27.03.2011 13:34

dede napisał(a):
Mija69 napisał(a):Witam! Byłam już kilka razy w Cro ale w tym roku miejscem docelowym ma być Gradac. Czy może ktoś ma namiary na fajne kwatery dla dość dużej grupy tzn. ok 15-17 osób w tym dzieci ale przy samej "dużej" plaży?

Hej! Jeśli jeszcze szukasz kwater to myślę, że mógłbym coś polecić co prawda nie w pierwszym rzędzie przy promenadzie ale bardzo blisko, byłem u tego człowieka 2 razy i wszyscy byli zadowoleni /w ubiegłym roku właśnie taką dużą grupą/. A domek, w którym mieszkałem widać na ostatnim zdjęciu, w jego prawym dolnym rogu - taki z dwiema facjatami na górze. :lol:

Mam zamiar wybrać sie w ciemo go Gradaca (lub Breli) w II połowie sierpnia - miałem tam być w ubiegłym roku ale nie wyszło wyladowałem w okolicy Zadaru:-).
Jak sądzisz warto tam jechać z dziećmi w ciemno, jest wystarczajaco apartamentów?
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 28.03.2011 04:17

Hej. Uważam, zreszta jak wielu innych forumowiczów, że w II połowie sierpnia to nawet trzeba jechać w ciemno, nie ma sensu nic rezerwowoać. Wakacje się już kończą, na miejscu są większe możliwości wybrania tego co bedzie nam odpowiadało. :lol:
skylogg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 30.03.2011 13:54

popieram
Byłem z dwójką dzieciaków (6/12) w poprzedzającej Gradac Podacy (co prawda w przedsezonie, ale po- jest, jak myślę, podobnie). Wzdłuż całej trasy stało mnóstwo "łapaczy" informujących o wolnych pokojach za niższą cenę niż oferowana przez pośredniczące wyspecjalizowane biura podróży.
Na wielu obiektach też wisiały tablice/ wywieszki informujące o wolnych kwaterach. Myśmy sobie do Gradaca podjeżdżali, albo spacerowali, a tam nas (jak pewnei i innych) zaczepiano nagabując o wynajęcie kwater.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone