W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wróciłem tydzień temu, zaliczyłem SRD- naprawdę warto bo widoki na Dubrownik piękne.Na parkingu 3/4 samochodów to polskie - sporo wolnych miejsc. Co do trudności to nie będę się wypowiadał bo nie chce nikogo obrazić, dodam, że nie jeżdżę w kapeluszu i raz na tydzień.
JerzyM73 - super są te filmiki! tyle się tutaj naczytałam o tym, że podjazd jest taki trudny, że sama zaczęłam się zastanawiać czy jest sens narażać się na stres. Dzięki Tobie bez obaw wybiorę się na górę SRD
Filmiki superowe wjeżdżaliśmy na Biokovo i było bardziej hardkorowo miejscami ale do przeżycia z adrenalinką W tym roku we wrześniu mamy plan zaliczyć Dubrovnik i po twej relacji filmowej koniecznie SRD
JerzyM73 napisał(a):Wróciłem tydzień temu, zaliczyłem SRD- naprawdę warto bo widoki na Dubrownik piękne.Na parkingu 3/4 samochodów to polskie - sporo wolnych miejsc. Co do trudności to nie będę się wypowiadał bo nie chce nikogo obrazić, dodam, że nie jeżdżę w kapeluszu i raz na tydzień.
jak to wygląda w realu proszę zobaczyć
Dobry film Ja na tym ostatnim zakręcie przed wierzchołkiem najadłem się strachu mijając tam Chorwata. Na szczęście Chorwat był profesjonał... A co do podjazdu to bałem się tylko o sprzęgło, które podejrzanie śmierdziało.
JerzyM73 napisał(a):jak to wygląda w realu proszę zobaczyć
Ja pier... - jaki zoom na trzecim filmie:!:
Czy mógłbyś zdradzić, co to za sprzęt, którym robiłeś te filmy?
Spodobało mi się
Cieszę się, że filmy się podobają, mam też z podjazdu na Sv. Jura. Co do kamery to kupiony 3 lata temu Panasonic HDC-SD90 - zoom 40 optyczny - przy cyfrowym, widać piegi na plecach bogatych niemek na tym basenie Teraz lepsze i tańsze można już kupić - ale tylko Panas !!! Filmy z trasy robione tą sama kamerą na specjalnie skonstruowanym półprofesjonalnym uchwycie do tej kamery, a powiem, że sporo się naszukałem w necie aby normalnie zamontować taka kamerę
magg5 napisał(a):JerzyM73 - super są te filmiki! tyle się tutaj naczytałam o tym, że podjazd jest taki trudny, że sama zaczęłam się zastanawiać czy jest sens narażać się na stres. Dzięki Tobie bez obaw wybiorę się na górę SRD
Filmy do końca nie oddają atmosfery tej drogi, mam nadzieję, że nie będziesz zawiedziona
Podjazd i zjazd stromy ale nie powiedziałbym aby to było jakieś szalone wyzwanie. Przede mną jechal francuz to myślałem, że wyjdzie z samochodu i ucieknie bo strasznie się bał jechać. A czy warto się tam wspiąć? Ze starego miasta w Dubrowniku tylko dla wytrwałych. Na oko 1,5 godziny ostrego podchodzenia. Mi by się nawet schodzić nie chciało Zostaje albo wjazd samochodem albo drogą kolejką.