Ale na pewno sa w Czechach stacje benzynowe przed granica, nie wiem, czy sprzedaja z niewielkim narzutem czy z bandyckim
W kazdym razie po austriackiej stronie kupisz w Hollabrunn
PRZED wjazdem na ekspresowke
dawidt07 napisał(a):Witam,
Gdzie dokładnie kupić winietę na Słowenię, po minięciu tunelu Karawanken?
Czy jest to ta stacja przy "Spodnji Plavž 24a, 4270 Jesenice, Słowenia" (nie moge dodać linka)?
.png)
dawidt07 napisał(a):edekstary napisał(a):A słoweńską na petrolu na granicy.
Na granicy, czyli jeszcze przed tunelem?
.png)
redaktorm napisał(a):Jadę A1, w Czechach zjeżdżam po północy na pierwszą stację na ichniejszej autostradzie na Shellu a tu niespodzianka: Brak winiet napisane po Polsku i jeszcze w kilku innych językachno to wsiadamy w auto i na ostatnim zjeździe przed znakiem że autostrada płatna trzeba było zjechać do Ostrovy i tam poszukać stacji z winietami.
.png)
matti82 napisał(a):redaktorm napisał(a):Jadę A1, w Czechach zjeżdżam po północy na pierwszą stację na ichniejszej autostradzie na Shellu a tu niespodzianka: Brak winiet napisane po Polsku i jeszcze w kilku innych językachno to wsiadamy w auto i na ostatnim zjeździe przed znakiem że autostrada płatna trzeba było zjechać do Ostrovy i tam poszukać stacji z winietami.
Na pewno jest bezpłatna do tego miejsca?
Wg tej strony silnice.info cała D1 jest płatna (od granicy).
.png)
.png)
matti82 napisał(a):Zauważ, że ta grafika pochodzi z 1.1.2013. Ja na stronie silnice.info (w menu po lewej wybiera się "Zpoplatněné úseky" a potem PNG lub PDF w wypranym języku) znalazłem taką z 1.1.2014 i nie ma już oznaczonego tego kawałka jako "bez poplatku". Nie mogę umieszczać linków (jakiś absurd...), więc Ci nie pokażę, ale istnieje nowsza mapka niż ta Twoja.. Stąd chciałem się upewnić co mówią znaki.
.png)

.png)
te kiero napisał(a):http://www.silnice.info/zpoplatnene_useky.php
ciekawe: w linku do PDF "Myto" jest pokazany ten odcinek jako płatny, natomiast w linku do PDF "Dalnicni kupony" jest pokazany jako 'bez poplatku'
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi