Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Formuła 1

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 13.03.2011 17:25

Pewnie jeszcze nie czuje się na siłach, żeby spotykać się z dziennikarzami.
Oby ta operacja łokcia była już ostatnią :)
Aczkolwiek lekarz operujący zastrzegł, że być może potrzebny będzie jeszcze jeden zabieg łokcia ale już w Modenie.
eagler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eagler » 16.03.2011 20:23

Pytanie tylko w jakim Robert faktycznie jest tanie skoro nie mogli go transportowac teraz do Modeny na teoperacje tylko lekarz z calym zespolem przyjechal do niego?
Drugie pytanie czy oni tak naprawde nie walcza o ten lokiec aby Robert mogl funcjonowac w normalnym swiecie a nie po to aby jezdzil jeszcze w F1
Wiadomo ze Robert jest silny psychicznie ale to nie wystarczy do tego zeby wszystko ponaprawiac i usiasc do bolidu tam musi byc sprawny na 100%
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 23.03.2011 14:39

Coś dla graczy... :-)
Obrazek
Tylko cena trochę powalająca... 970E
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.03.2011 11:24

No to ruszył sezon!!
Po pierwszych treningach dobre tempo pokazuje Red Bull, Maclaren, Ferrari. Jak na razie słabo Lotus - Renault, no i Nick gorszy od Vitka. Oj będzie im Roberta w tym sezonie brakowało :(
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 25.03.2011 12:54

To tylko trening... prawdziwe oblicze bolidów zobaczymy w kwalifikacjach.
Treningi podobnie jak i testy to istna zasłona dymna :)
Nie każdy team podczas treningów skupia się na czasówce a np. na zachowaniu opon przy określonej ilości paliwa planując już strategię wyścigową.
Poczekajmy do Q2 w sobotniej sesji kwalifikacyjnej: wtedy czołówka będzie jechała na tej samej mieszance, z podobną ilością paliwa.
Mam nadzieję, że podczas tegorocznych GP dzięki nowym oponom rzeczywiście zobaczymy po 2-3 zjazdy do boksów każdego z zawodników :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.03.2011 12:55

...i więcej kosiarek w akcji.
:wink:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 26.03.2011 04:40

Oj, tak. W tym sezonie nie powinno być nudno.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 26.03.2011 11:11

Kevlar napisał(a):Oj, tak. W tym sezonie nie powinno być nudno.

I już po kwalifikacjach.
Liderzy się nie zmieniają,"na zachodzie bez zmian"
A Pietrow nieźle zakręcił.
Heidfeld ...słabiutko.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.03.2011 13:39

Czyli czas na typowanie.
Ja jeszcze nie wiem...
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 26.03.2011 17:30

1 Vetel
2.?
3.Hamilton
4.Pietrov
5?
10 Masa
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 27.03.2011 04:01

Ja typowałem tak:

PP WEB
1. WEB
2. ALO
3. VET
4. ROS
5. HAM
6. SCH

Po kwalifikacjach widać że nie za dobrze wychodzi mi typowanie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.03.2011 06:49

1. Web
2. Vet
3. Alo
4. Ham
5. Schu
6. Ros
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 27.03.2011 09:14

Marek40 napisał(a):1 Vetel
2.?
3.Hamilton
4.Pietrov
5?
10 Masa

Prawie trafiłem
eagler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eagler » 27.03.2011 13:52

No i co stało się Pietrov na podium a Nikuś jak zwykle mistrz w dojeżdżaniu do mety szkoda że nie ma Roberta mogłoby być inaczej
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 28.03.2011 08:39

Szkoda, że nie wziąłem zabawy w typowanie ;-) Też bym przestrzelił...

Nawiązując do wyników GP Australii.
Cieszy dobry wynik Witka i totalna klapa Quick Nicka :D

Co do 3 miejsca Witka to "jedna jaskółka wiosny nie czyni" aczkolwiek cieszy jego "życiówka".
Widać, że bolid Lotus Renault GP ma potencjał :!:
Jednak tor w Melbourne to jeden z kilku wyścigów w kalendarzu, w którym klasyczne "pedal to the metal" jest ważniejsze od umiejętności.

W następny weekend Malezja, gdzie potrzeba już nieco więcej techniki niż w Melbourne. Kluczowym na torze Sepang może być drugi sektor, w którym znajdują się szybkie partie pokonywane na dużych prędkościach oraz ciasne zakręty na początku trzeciego sektora.

Ale to i tak jest nic przed GP Chin, które nas czeka za dwa tygodnie.
Wg mnie to jeden z trudniejszych wyścigów w kalendarzu, który sprawi ekipom niemałe problemy z właściwym setupem bolidów.
Wiadomo, że bolid ustawia się pod każde GP, ale w Szanghaju ma to jeszcze większe znaczenie... Trzeba będzie wybrać pomiędzy dużym dociskiem w trudnych technicznych zakrętach a osiągnięciem top speeda na długiej prostej.
Na tym torze możemy liczyć na niezłe przepychanki zaraz po starcie na niezłym "ślimaku". Ciekawy może być drugi sektor z bardzo szybkimi technicznymi partiami, po których kolejny "ślimak" przed najdłuższą w kalendarzu prostą.
Może być arcyciekawie :)

Co do zmian w tym sezonie...

Wydaje mi się, że pomysł z ruchomym skrzydłem i KERS jest trafiony mimo tego, że kierowca zamiast skupiać się na torze jazdy i ewentualnych obronach/atakach ma do naciśnięcia kolejne przyciski na kierownicy. Większość z zawodników przed sezonem narzekała na te dodatkowe czynności obawiając się o bezpieczeństwo. Wg mnie jest to bardziej bezpieczne aniżeli odrywanie ręki od kierownicy i włączanie F-ducta jak to miało miejsce w ubiegłym roku.

Opony jak na razie podoba mi się ta zmiana.

Zasada 107% również - w końcu nastąpi naturalna selekcja maruderów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone