Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Euro ponad 4 zł !

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gemišt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemišt » 26.05.2012 21:53

Przed końcem euro będę już nad Adriatykiem...
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 29.05.2012 06:39

Ja wyjeżdzam w sierpniu i zastanawiam się czy teraz szaleć z kupowaniem Euro czy wstrzymać się np. do końca lipca......
jak myślicie? Nie kupuję dużó tylko tyle co za apartament i trochę na drogę, w Cro płacę kartą a kuny z bankomatu :)
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 29.05.2012 08:37

Salemka napisał(a):zastanawiam się czy teraz szaleć z kupowaniem Euro czy wstrzymać się np. do końca lipca....

Kluczowa data, to 17-06-2012, czyli wybory w Grecji.

Być może jest tu jakiś znający się na rzeczy analityk giełdowy, ktory nam rozświetli mroki tych walutowych machlojek :-)
No bo, przynajmniej z mojego punktu widzenia, te wszystkie spadki złotówki nie mają logicznego uzasadnienia i są wynikiem zwykłej spekulacji nie popartej makroekonomicznymi przesłankami, więc nie podejmuję się również prorokować, co będzie w lipcu.

Po prostu trzymam się zasady, że jeśli będę potrzebował waluty, to kupię po kursie dnia. Nawet 200-300 zł różnicy nie będzie w stanie zepsuć mi wakacji, bo przecież nie poświęcę wyjazdu do Chorwacji dla głupich 200 złotych :-)
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 29.05.2012 15:38

Fakt nic nie jest w stanie zepsuć mi wakacji w Cro!!! Ja już od stycznia jak rezerwuję apartament to właściwie emocjonalnie jadę ...... sprawdzam trasy, pogodę itd.... no totalne wariactwo ale ja to kocham bo pobyt w Cro to dla mnie bardzo oczekiwany czas.... żadne inne wyjazdy czy wczasy nie sprawiają mi takiej radości :D I ani wysokie ceny ani kurs Euro nie jest w stanie zmienić mojego nastawienia! :lol:
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 29.05.2012 18:31

Salemka napisał(a):Fakt nic nie jest w stanie zepsuć mi wakacji w Cro!!! Ja już od stycznia jak rezerwuję apartament to właściwie emocjonalnie jadę ......

Oooo, to pocieszające że nie tylko ja taki chory jestem :D
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 29.05.2012 19:21

Stendo napisał(a):Oooo, to pocieszające że nie tylko ja taki chory jestem :D

Hehe, większość z nas, co tu siedzimy na forum ma te same objawy zapewne ;-)
Ja przynajmniej też się do nich przyznaję bez bicia :-)
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 29.05.2012 19:31

Spokojnie jak euro bedzie drogie u nas to pewnie w cro kun też bedzie więcej myślę że nawet 300 zł więcej na wakacje to i tak nie wiele tym, bardziej że każde wakacje w cro są niezapomniane. :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2012 19:48

Iggy napisał(a):
Stendo napisał(a):Oooo, to pocieszające że nie tylko ja taki chory jestem :D

Hehe, większość z nas, co tu siedzimy na forum ma te same objawy zapewne ;-)
Ja przynajmniej też się do nich przyznaję bez bicia :-)

Mam zdecydowanie taką samą "jednostkę chorobową" :wink: :wink:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 30.05.2012 13:11

Hiszpania to kolejny pretekst do osłanienia pln :evil:
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 31.05.2012 13:47

Dzisiaj 4.38
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 31.05.2012 22:33

u mnie było drogo 4,43
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 01.06.2012 06:54

dzisiaj średni 4,39... a gdzie teraz Ci co mówili, że im bliżej Euro tym ojro będzie tańsze... Może Belka się nad nami zlituje i zainterweniuje na rynku sprzedając rezerwy bankowe...
Ewa i Piotr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa i Piotr » 01.06.2012 07:22

Pamiętacie -w zeszłym roku też tak pikowało w górę , a pod koniec czerwca poszło w dół.. tak się pocieszam.
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 01.06.2012 10:42

Słuchałem rozmów analityków i twierdzą że złotówka jeszcze bardziej się osłabi, naszczęście już euro mam kupione ale oczywiście innym życzę żeby spadło jak najbardziej.
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 01.06.2012 20:38

W mojej okolicy Eur w kantorze w M1 Czeladź było po 4.45 więc trochę drogo ale mam nadzieję że w sierpniu jak będę startować to może choć odrobinę potanieje.....
Co nie zmienia faktu że i tak pojadę :twisted: bez względu na wszystko !

A co do objawów cromaniactwa to ja uważam że są fajne i niegroźne :lol:
Pozdrawiam zarażonych :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Euro ponad 4 zł ! - strona 70
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone