greenrs napisał(a):walp napisał(a):Potem pojechaliśmy na Szperk - jak po kaszubsku nazywa się Cypel Rewski, czyli piaszczysty wał wcinający się w wody Zatoki Puckiej w miejscowości Rewa.
Mam duży sentyment do tego miejsca. Spędziłem tam swoje pierwsze wakacje nad morzem... choć trudno to nazwać wakacjami, bo wtedy nie chodziłem jeszcze do szkołyNa cyplu spędzałem prawie każdy dzień.
Bardzo mi się tam podobało, co nie znaczy, że chciałbym w tym miejscu spędzić urlop.
greenrs napisał(a):Odwiedziłem Rewę ponownie po ponad 30 latach... i nie poznałem tego miejscaNo ale tak zmieniły się chyba wszystkie nadmorskie miejscowości.
To prawda, zmieniają się. Na przykład Chłopy, do których jeździliśmy, kiedy dzieci były małe.
marze_na napisał(a):greenrs napisał(a):Niestety, ilość ludzi na szlaku mnie poraziła![]()
W Sowich było podobnie.
Nad morzem też sporo narodu, szczególnie w Rewie. Na zdjęciach tego nie widać, bo tak kadrowałem i często po kilka minut czekałem, żeby ludzie nie byli głównym tematem fotografii. Były chwile, że tego cypla nie było widać.

.png)
.png)
.png)

.png)