Jak trafić na szlak parku krajobrazowego? Jest jakiś początek i koniec?
Wychodzi na to, że w tym roku byłem kilkukrotnie we Wdeckim Parku Krajobrazowym oraz Pojezierza Iławskiego nawet o tym nie wiedząc
.png)
Trajgul napisał(a):A ja mam bardzo głupie pytanie.
.png)
Trajgul napisał(a):A ja mam bardzo głupie pytanie.
.png)
marze_na napisał(a):Ja posiłkuję się stroną https://mapa-turystyczna.pl
Mam też ściągniętą ich aplikację na telefon i z jej wsparciem poruszam się w terenie.
.png)
Trajgul napisał(a):walp napisał(a):Szlaki są opisane najczęściej na stronie internetowej danego parku, albo na innych stronach związanych z turystyką.
Rozumiem. Szkoda, ze nie ma więcej informacji o w plenerze, tylko w internecie.
.png)
walp napisał(a):Kombinacji jest wiele. Wspieram się wówczas aplikacjami Traseo i LocusMap.
.png)
.png)
greenrs napisał(a):Miało padać a jest... przyzwoicieJutro w planie krótka wycieczka w góry
![]()
greenrs napisał(a):walp napisał(a):Kombinacji jest wiele. Wspieram się wówczas aplikacjami Traseo i LocusMap.
Która według Ciebie jest lepsza?
Korzystasz z wersji darmowych czy dokupiłeś jakieś dodatkowe elementy/funkcje?
greenrs napisał(a):Testowałeś może Mapy.cz? Mają najlepsze opinie spośród tych trzech.
greenrs napisał(a):Ja dotychczas korzystałem wyłącznie z Google Maps. Głównie z powodu możliwości udostępnienia lokalizacji swoim bliskim. Często jeżdżę na rowerze po drogach i leśnych ścieżkach, gdzie przez kilka godzin nie spotykam żywej duszy, więc jest to dla mnie bardzo ważna funkcja.
greenrs napisał(a):Jednak GM mają spore braki jeśli chodzi o drogi gruntowe.
.png)
Trajgul napisał(a):Walp, jednak udałem się dziś do Tlenia. Strona Wdeckiego Parku nie miała niestety map, tylko opis, który średnio może pomóc. Na szczęście traseo pomogło, gdyż dzięki temu nie pobłądzilismy. Po 2 km jednak trzeba było zawrócić, gdyż powalone drzewa i błoto po kostki (szlak wzdłuż rzeki) skutecznie nam przerwały rodzinny spacer, aczkolwiek wrocilismy zadowoleni
.png)
walp napisał(a):greenrs napisał(a):Miało padać a jest... przyzwoicieJutro w planie krótka wycieczka w góry
![]()
Również jutro w planach wycieczka. Zobaczymy co wylosuje maszyna losująca.![]()
.png)
walp napisał(a):Potem pojechaliśmy na Szperk - jak po kaszubsku nazywa się Cypel Rewski, czyli piaszczysty wał wcinający się w wody Zatoki Puckiej w miejscowości Rewa.
.png)
greenrs napisał(a):Niestety, ilość ludzi na szlaku mnie poraziła![]()
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko