.png)
greenrs napisał(a):Dzień dobry!
Grzybów podobno tyle, że same wskakują do koszykaGrzybiarz ze mnie żaden ale może warto to sprawdzić
.png)
walp napisał(a):Dobry wieczór.
Bravik napisał(a):I ja poczekam i poczytam, bo Hvar to jeden z etapów chorwackich wakacji 2020 r.
Widzę, że jest kolejny potencjalny czytelnik. Oby tylko ta wena twórcza nadeszła.![]()
No i jeszcze znaleźć wolny czas, a z tym może być problem, bo zabieram się za genialną relację Raula73 Śladami wojen - od Vukovaru po Srebrenicę.
Zabieram się drugi raz, teraz bardziej poważnie, z zamiarem przerobieniem chociaż części materiałów zawartych w bibliografii do tej relacji.
Właśnie zamówiłem pierwszą książkę - "Bałkańskie upiory. Podróż przez historię".
.png)
greenrs napisał(a):Dzień dobry!
Grzybów podobno tyle, że same wskakują do koszykaGrzybiarz ze mnie żaden ale może warto to sprawdzić
.png)
greenrs napisał(a):Grzybów podobno tyle, że same wskakują do koszykaGrzybiarz ze mnie żaden ale może warto to sprawdzić
.png)
greenrs napisał(a):Grzybów podobno tyle, że same wskakują do koszykaGrzybiarz ze mnie żaden ale może warto to sprawdzić
.png)
sito_zabrze napisał(a):Po tym jak zalinkowałeś te relację oglądam i czytam wszystko na ten temat.... jakże mi obcy![]()
.png)
walp napisał(a):Temat dla mnie bardzo skomplikowany i w wielu kwestiach niezrozumiały.
Idea wspólnego państwa Południowych Słowian, narodziła się przecież wśród tamtejszej inteligencji. Zaowocowała powstaniem Królestwa Serbów, Chorwatów i Słoweńców. Z końcem II Wojny Światowej monarchia upadła i ogłoszono powstanie najpierw Ludowej, a później Socjalistycznej Federalnej Republiki Jugosławii, której rozpad wywołał najkrwawsze wojny we współczesnej Europie.
Od zawsze nurtował mnie ten proces "psucia".
.png)
greenrs napisał(a):Waldku, życzę wiele siły i zaparcia w zgłębianiu tej wiedzy.
greenrs napisał(a):Kto by pomyślał, że taki gigant jak Neckermann może mieć kiedyś kłopoty? Wygląda na to, że dziś korzystanie z usług jakiegokolwiek biura podróży wiąże się z ryzykiem
.png)
walp napisał(a):greenrs napisał(a):Waldku, życzę wiele siły i zaparcia w zgłębianiu tej wiedzy.
Dzięki
greenrs napisał(a):Kto by pomyślał, że taki gigant jak Neckermann może mieć kiedyś kłopoty? Wygląda na to, że dziś korzystanie z usług jakiegokolwiek biura podróży wiąże się z ryzykiem
Każde biuro podróży, ba, każda spółka upadnie, jeśli do zarządu wejdą ludzie tacy jak prezesi Thomas Cook.
Dziś powiem krótko: Dobro Vam jutro
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko