Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 02.01.2019 10:22

Dzień dobry w lekko zimowej szacie !
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.01.2019 10:23

Dzień dobry. :lol:

Prószy mokry topniejący śnieg ... i nie chce być biało.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.01.2019 11:46

Janusz jest biało :) w pierwszy i drugi dzień świąt byliśmy na Cyrli pełno śniegu, o Tatrach nie wspomnę ino odrobinę wyżej :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.01.2019 13:15

bluesman napisał(a):Janusz jest biało :) w pierwszy i drugi dzień świąt byliśmy na Cyrli pełno śniegu, o Tatrach nie wspomnę ino odrobinę wyżej :papa:

W Nowym Sączu przy 0 stopniach i opadach śniegu oznacza, że wyżej w górach, jeśli pada - jest biało.
Dzisiaj na podjeździe pod Krzyżówkę przed Krynicą, jak podało radio - 6 tirów zablokowało drogę.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.01.2019 15:17

greenrs napisał(a):
walp napisał(a):Dzień upływa "topowo", choć głośniki jeszcze nie grają pełną mocą. :mrgreen:

Mówią, że śmierć i podatki to dwie najbardziej pewne rzeczy na świecie. Ja dodałbym tu jeszcze wyniki corocznego trójkowego topu :D

Ciężko zaprzeczyć, bo skład pierwszej dziesiątki taki sam, jak w roku ubiegłym. Poza tym, 5 utworów zajęło dokładnie te same miejsca. :oczko_usmiech:
No ale chodzi o klimat i zabawę, a że to są moje klimaty, nie przeszkadza mi, że wyniki są przewidywalne. :wink:
Trajgul napisał(a):Kibicuję utworom z lat 80-tych i 90-tych.

Jak dobrze liczę jest w pierwszej dziesiątce 2 reprezentantów:
"Brothers in Arms" i "Nothing else Matters".

Dzień dobry. :wink:

P.S.
Śnieg miał padać, ale nie pada.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 02.01.2019 17:55

dzień dobry
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 03.01.2019 08:05

walp napisał(a):Śnieg miał padać, ale nie pada.

Jak tam Walp u Ciebie? U nas dziś z pół metra śniegu, mniej więcej tyle miałem na masce i dachu samochodu. Jestem zachwycony :)
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 03.01.2019 08:17

Dzień dobry!!!
Biało z lekkim mrozem - może być !!!!
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 03.01.2019 08:32

Trajgul napisał(a):U nas dziś z pół metra śniegu, mniej więcej tyle miałem na masce i dachu samochodu. Jestem zachwycony :)

U nas trochę mniej i... nie jestem zachwycony :evil:

Dzień dobry.

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):
walp napisał(a):Dzień upływa "topowo", choć głośniki jeszcze nie grają pełną mocą. :mrgreen:

Mówią, że śmierć i podatki to dwie najbardziej pewne rzeczy na świecie. Ja dodałbym tu jeszcze wyniki corocznego trójkowego topu :D

Ciężko zaprzeczyć, bo skład pierwszej dziesiątki taki sam, jak w roku ubiegłym. Poza tym, 5 utworów zajęło dokładnie te same miejsca. :oczko_usmiech:
No ale chodzi o klimat i zabawę, a że to są moje klimaty, nie przeszkadza mi, że wyniki są przewidywalne. :wink

Właśnie ze względu na te klimaty co roku słucham Topu Wszechczasów :)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 03.01.2019 08:38

Dzień dobry!

Śnieg sypie, biało wszędzie 8) . W 2018 roku zjawisko we Wrocławiu nie widywane :lol: .
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.01.2019 09:06

Gdańsk poobijany pogodowo.

Wczoraj wieczorem nagle zrobiła się szklanka, termometr w samochodzie pokazywał plus 1,5 st.
Ale wiatr zmroził wszystko.
IMG_20190102_200533.jpg

Dzień dobry.
:evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2019 09:12

Naszą część Europy odwiedziła Mörkö czyli Buka. Jak patrzę na mapy meteo, to taki fioletowy jęzor chłodu wchodzi do nas :mrgreen: Chłodne dzień dobry :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 03.01.2019 09:17

Teraz wyszło słońce i gdybym miał wolne, to aparat do ręki i fotki.
Rano tak było:

20190103_073556.jpg
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.01.2019 09:23

Trajgul napisał(a):
walp napisał(a):Śnieg miał padać, ale nie pada.

Jak tam Walp u Ciebie? U nas dziś z pół metra śniegu, mniej więcej tyle miałem na masce i dachu samochodu. Jestem zachwycony :)

Tylko lekko zabieliło i przymroziło. Taka namiastka zimy. :)
greenrs napisał(a):
walp napisał(a):No ale chodzi o klimat i zabawę, a że to są moje klimaty, nie przeszkadza mi, że wyniki są przewidywalne. :wink

Właśnie ze względu na te klimaty co roku słucham Topu Wszechczasów :)

Kilkoro na forum by się znalazło. Można by założyć klub. :mrgreen:
--------------
Rozbawił mnie wczoraj nowy wiceminister. Zapytany o kompetencje na nowym stanowisku, odpowiedział: "Przede wszystkim, posiadam wykształcenie wyższe, to ważna kompetencja". :oczko_usmiech:

Najważniejsze to wejść z uśmiechem w Nowy Rok. :oczko_usmiech:

Dzień dobry wszystkim. :wink:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 03.01.2019 09:50

walp napisał(a):Jak dobrze liczę jest w pierwszej dziesiątce 2 reprezentantów:
"Brothers in Arms" i "Nothing else Matters".

Na Brother in Arms nie głosowałem, jeśli chodzi o Dire Straits to zdecydowanie wolę te szybsze kawałki czyli Money for nothing czy Walk of life. Za dużo Pink Floyd w pierwszej 30-ce, a np. poza setką Europe "The final countdown", A-ha "Take on me" czy Alphaville "Forever Young", chociaż można to zrozumieć, bo to nie do końca muzyka trójkowa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko