greenrs napisał(a):W przypadku wiatraków sprawa istotnie jest trudna.
Otóż to. Tym bardziej, że kontrowersyjne wyniki badań nie są dostarczane przez "specjalistów od mgły".
greenrs napisał(a):Ale jakie mamy inne wyjście? Nie mamy wielkich rzek, na których można by budować ogromne zapory wodne, słońca też tyle co kot napłakał, elektrownia atomowa o ile powstanie to najwcześniej za 15-20 lat... Tak sobie myślę, że chyba wolę już te infradźwięki i widok wiatraka gdzieś na horyzoncie niż duszący, śmierdzący smog
Mając taką alternatywę, także wybieram wiatraki, chociaż ... szczerze powiedziawszy, nie miałem jeszcze okazji doświadczyć oddziaływania tych infradźwięków.
Trajgul napisał(a):walp napisał(a):Przed nami jubileuszowy 25. Top Wszech Czasów "Trójki" i właśnie oddałem głosy na 100 ulubionych piosenek.
Utwory z pierwszej dziesiątki czyli "Brothers in Arms", "Stairway to Heaven", "Wish You Were Here" czy King Crimson, wprawiają mnie w jeszcze bardziej pogłębiającą się depresję tego dnia.
Same teksty wybranych utworów, nie nastrajają optymistycznie, np. taki "Epitaph" wspomnianego King Crimson, przedstawia dość mroczną wizję świata chylącego się ku upadkowi. Jednak jako utwory muzyczne, niektóre z tych prezentowanych w plebiscycie, to prawdziwe arcydzieła, a we wspólnym słuchaniu chodzi o klimat, wspomnienia.
Wymienione przez Ciebie utwory, pozwalają przenieść się do pięknych, dawnych czasów i jeśli słuchasz "Topu", to wiesz, że nie jest to tylko moja opinia.
Jak to mówią w Chorwacji - Petak navečer je vrijeme za opuštanje - piątkowy wieczór to czas na relaks.
I tego wszystkim życzę, trzymając kciuki za tych, co jednak muszą w weekend pracować.
Dobry wieczór.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)