Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 27.12.2014 12:02

JackDaniels;) napisał(a):Dzień dobry po świętach :P z dwu i pól kilogramową nadwagą :|

Dzieńdoberek- ja boję się, stanąć na wadze................... I po świętach :cry:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 27.12.2014 13:17

Bocian napisał(a):
ASIULA HK napisał(a):Witam po świętach :)
próbowałam obejrzeć "Idę " ... ale to nie moja bajka.

A ja obejrzałem :) Dobre, mocne, trzymające w napięciu kino :)

No to chyba inne gusta mamy :wink: :)

Piotrek, ja tylko próbowała :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.12.2014 13:21

Dzień dobry. :)

Nie przejadłem się, ani nie przepiłem. Najważniejsze, że pozostajemy w ciągu wolnych dni.

weldon napisał(a):Kurcze, zapomniałem, że należę do nielicznej i wymierającej grupy odwiedzającej biblioteki i antykwariaty :D

Chyba nie jest aż tak źle, jakby się mogło wydawać. W jednej z warszawskich bibliotek pracuje mój kuzyn z żoną i informacje od nich są pozytywne.
Również obserwując ruch w swojej miejskiej bibliotece muszę powiedzieć, że odwiedza ją zaskakująco dużo osób, zarówno tinejdżers, jak i w dojrzałym wieku.

Mnie się podoba, że mogę z domu zarezerwować książkę, która mnie interesuje, a od czasu do czasu zgłaszam swoje propozycje do uzupełnienia księgozbioru i biblioteka to realizuje. :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.12.2014 13:23

ASIULA HK napisał(a):No to chyba inne gusta mamy :wink: :)

To raczej nie niespodzianka :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.12.2014 13:24

walp napisał(a):Również obserwując ruch w swojej miejskiej bibliotece muszę powiedzieć, że odwiedza ją zaskakująco dużo osób, zarówno tinejdżers, jak i w dojrzałym wieku.

Przy tych cenach książek to nie dziwne... Ja osobiście wolę mieć książki dla siebie, dlatego nie korzystam. I nie czytam bardzo dużo.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.12.2014 13:37

Bocian napisał(a):Ja osobiście wolę mieć książki dla siebie ...

Z tym jest pewien problem, problem miejsca. Weźmy np. twórczość Tolkiena. Mam wszystkie jego dzieła, ale książek opisujących stworzony przez niego świat, jak np. "Klucz do Tolkiena", czy "Hobbit i filozofia" mam jeszcze więcej.
Dlatego z tych pozycji, które wolałbym mieć dla siebie, muszę dokonywać nieustannej i bolesnej selekcji.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.12.2014 13:55

walp napisał(a):
Bocian napisał(a):Ja osobiście wolę mieć książki dla siebie ...

Z tym jest pewien problem, problem miejsca. Weźmy np. twórczość Tolkiena. Mam wszystkie jego dzieła, ale książek opisujących stworzony przez niego świat, jak np. "Klucz do Tolkiena", czy "Hobbit i filozofia" mam jeszcze więcej.
Dlatego z tych pozycji, które wolałbym mieć dla siebie, muszę dokonywać nieustannej i bolesnej selekcji.

Tak, wiem, to jest problem. Wiem coś o tym mając Mankella, świat Metra 2033 czy całego Koontza :) Ale przez to, że teraz mniej czytam, mniej kupuję.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.12.2014 15:34

Drzwi przymarzły w aucie - zima zaskoczyła. ;)

Dzień dobry.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.12.2014 15:43

JackDaniels;) napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Dwie godzinki w kuchni a od dziesiątej na Bielany, zakupowo-galeriowo z córunią :?

Dzień dobry :P

Zakupowe szaleństwo zakończyło się na pasie awaryjnym, autostradowej obwodnicy wrocławia :cry:
Obrazek

Objaw taki jakby turbo się skończyło, nie ma kopa, nie przyśpiesza a po przejechaniu kliku kilometrów zapaliła się kontrolka usterka w układzie oczyszczania spalin. Z zawrotną prędkością 80km/h doczołgałem sie na bielany i z powrotem do domku :P

Co robić, jak tak dalej żyć :oczko_usmiech:

Diesel particulate filter! wypalony :P :P :P Juuupi, auto działa jak ta lala :P
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.12.2014 16:02

Jak sobie poradziłeś z filterkiem ???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.12.2014 16:13

darek1 napisał(a):Jak sobie poradziłeś z filterkiem ???

Auto weszło w tryb awaryjny i jedynym sposobem to było podłączenie volviaka pod kompa, wypalanie zostało zainicjowane przez komputer :P DPF został kompletnie wypalony z sadzy, jest czyściutki jak dupcia niemowlęcia :P
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.12.2014 16:36

Obrazek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 27.12.2014 21:43

Bocian napisał(a):
ASIULA HK napisał(a):No to chyba inne gusta mamy :wink: :)

To raczej nie niespodzianka :mrgreen:

Całe szczęście :mrgreen:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.12.2014 07:22

Auto weszło w tryb awaryjny i jedynym sposobem to było podłączenie volviaka pod kompa, wypalanie zostało zainicjowane przez komputer :P DPF został kompletnie wypalony z sadzy, jest czyściutki jak dupcia niemowlęcia :P

Koszt takiego cudnego wypalania ???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.12.2014 07:39

darek1 napisał(a):

Koszt takiego cudnego wypalania ???

100pln+50pln napiwku :P w ASO (od 300pln) :D

Dzień dobry :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko