Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 24.12.2014 07:43

Dzień dobry

Obrazek
Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.12.2014 07:49

Dzień dobry w Wigilię :D

opłatek.jpg

Obrazek
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 24.12.2014 08:30

Dzień dobry,
to już dzisiaj:

"Tiha noć, sveta noć!
Ponoć je, spava sve,
samo Marija s Josipom bdi,
divno Djetešce pred njima spi,
rajski resi ga mir,
rajski resi ga mir."

Jeszcze raz, zdrowych i wesołych. :hut:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 24.12.2014 08:52

Dzień dobry :)

Sretan i miran Božić svima . :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.12.2014 09:01

Dzień dobry w Wigilijny poranek :P

Obrazek
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 24.12.2014 09:12

Dzień dobry

Choinki już ubrane ? ;)
Obrazek
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 24.12.2014 09:15

Dzień dobry w Wigilię
( o 6 rano było +9 stopni 8O )
Dziś krócej pracuję :D :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.12.2014 09:46

Dzień dobry z kuchni. ;)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 24.12.2014 10:08

ASIULA HK napisał(a):... ważne, że w domu :wink: :D

Niech Ci choinka pięknie pachnie :!: :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 24.12.2014 10:09

Ciągle pada :!: :(

Vjetar napisał(a):Dzień dobry.
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 24.12.2014 10:53

Dzień dobry
Andzia* napisał(a):To współczuję zapalenia płuc- przeszłam to jakiś czas temu- masakra - trzech lekarzy nic nie słyszało, na zdjęciu też nic nie wyszło, a ja nie miałam sił żyć- dopiero pulmonolog postawił poprawną diagnozę, po dwóch nieskutecznych antybiotykach (od poprzednich lekarzy) dostałam zastrzyki w du.... i jeszcze jeden antybiotyk i dopiero pomogło. Półtora miesiąca wycięte z życiorysu.
Życzę więc szybkiego powrotu do zdrowia.
PS. Ubierz choinkę, bo co to za Święta bez tej Pani - samemu trzeba zadbać o rodzinną i świąteczną atmosferę - to szczególny , magiczny czas..... - Wesołych Świąt

Najgorsze było to ,ze masz 40 stopni gorączki bez najmniejszego innego objawu. Jakie myśli przy tym masz lepiej nie mówić.
U mnie czterech lekarzy się nie wyznało. Najgorsze jest to ,że kasa na wyjazd do Chorwacji przez tą chorobę topnieje w oczach , przepisali mnie dwa antybiotyki przed tym, był jeszcze jeden. Kuracja nimi twa już 10 dni jeszcze 5-10 dni. każde 5dni to 90zł na antybiotyki ...jakbym zdecydował się na domięśniowe zastrzyki byłoby to ok.40zł na dzień. Mam tylko nadzieje ,że nie wpadnę w wir zapaleń płuc jak było to 10 lat temu ( i od tamtej pory nie brałem antybiotyków wystrzegałem się tego jak tylko mogłem a i tak płuca kiepsko idą na antybiotyki u mnie w porównaniu do badań krwi , które wróciły do normy ) kiedy to co 3 miesiące było zapalenie płuc jak w zegarku co 4 lata w liczbie 16...(większość spędzonych w szpitalu) .
Wczoraj już cieszyłem się ,ze jest lepiej bez duszącego kaszlu przed spaniem ale o 5sie obudziłem i wrócił.

Choinki nie będzie bo tak rodzina zadecydowała .Co najśmieszniejsze w tym roku wykosztowałem się i dokupiłem trzy nowe komplety lampek bo w tamtym był tylko jeden na ponad dwumetrowej choince. Mam tylko małą na biurku jak co roku.A co świątecznej atmosfery to niestety i tutaj próbowałem i poległem .Tata zaraz po kolacji idzie spać , mama do mycia talerzy , babcia też albo do pichcenie albo mycia w najlepszym wypadku do siebie do pokoju , brat do siebie. I zostaje sam i tez idę do siebie. Kolęd się nie śpiewa ba przez ostatnie lata było przynajmniej słuchanie z CD teraz i tego nie ma. Pierwszy i drugi dzień świąt to samo tylko kościół i każdy do siebie i po świętach.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 24.12.2014 11:09

Roland90 napisał(a):Choinki nie będzie bo tak rodzina zadecydowała .Co najśmieszniejsze w tym roku wykosztowałem się i dokupiłem trzy nowe komplety lampek bo w tamtym był tylko jeden na ponad dwumetrowej choince. Mam tylko małą na biurku jak co roku.A co świątecznej atmosfery to niestety i tutaj próbowałem i poległem .Tata zaraz po kolacji idzie spać , mama do mycia talerzy , babcia też albo do pichcenie albo mycia w najlepszym wypadku do siebie do pokoju , brat do siebie. I zostaje sam i tez idę do siebie. Kolęd się nie śpiewa ba przez ostatnie lata było przynajmniej słuchanie z CD teraz i tego nie ma. Pierwszy i drugi dzień świąt to samo tylko kościół i każdy do siebie i po świętach.

Roland90 współczuję Tobie ze względu na problemy zdrowotne i życzę przede wszystkim powrotu do pełni sił.

Ale współczuję także takiego przezywania Świąt, jak opisałeś. Rzeczywiście choinka tu nie pomoże, jeśli tak wygląda
Wasze świętowanie. Dlatego życzę odmiany i spędzenia razem z bliskimi tego wyjątkowego czasu. :wink:
Radosnych Świąt. :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.12.2014 11:21

Vjetar napisał(a):Dzień dobry z kuchni. ;)
Surfujesz przy jedzeniu? :wink:

Dzień dobry :)

DSC05326.JPG
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 24.12.2014 11:59

ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 24.12.2014 12:07

Jeszcze raz życzę wszystkim tak radosnych Świąt jak moje :D
Niech nikogo nie opuszcza dobry nastrój :wink:

Roland90 :wink: trzymaj się :wink: pozdrawiam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko