auto_gt napisał(a):Kolego , sam byłem pracowałem i widziałem ile pracownik majster brał na rękę tygodniówkę : 950 $ a nie miał najwyższej stawki w zakładzie prywatnym , gdzie na robotach państwowych mają jeszcze wyższe .
Owszem Meksykanie robią każdą robotę szybko i byle jak , żaden nie ruszy się poniżej 10 $ /h
Więc propagandowe wykresy mnie nie zwiodą
No widzisz, ja napisałem o minimalnych stawkach a Ty, że za takie nikt nie pracuje.
Teraz przełóż to na nasz grunt. 150 % Polaków pracuje za minimalną stawkę, 280 % głoduję a 64 mln Polaków nie ma telewizji, jeździmy po bruku itd itd...
Rozumiesz co mam na myśli ?
Kiepura tabelka z koszykiem jest ok, czego nie zrozumiałeś ?
Ciągle czytam, że Niemcy zarabiają 4 razy tyle co my a koszyk mówi, że stać ich na 2 razy tyle co nas.
z Twojego linku napisał(a):Siła nabywcza Polaków jest dużo niższa niż Niemców sąsiedzi mogą sobie pozwolić na zakup 2,17 razy większej liczby produktów z naszego koszyka niż statystyczny Kowalski. Tyle wynosi średni Polski Indeks Cen dla 20 produktów.
Polska to 65 % średniej unijnej, Niemcy to 110 % średniej unijnej. Wszystko jest jak należy. Gonimy i będziemy gonić kolejne pokolenie a oni nie stoją w miejscu.
Do Portugalczyków, czy Greków nie brakuje nam wiele a 20 lat temu mogły być postrzegane przez nas jako ziemie obiecane.
Kiepura napisał(a):bajka o ich wydajności pracy i aktywności wywołuje u mnie tylko zajady
Kiepura napisał(a):Ps. Trochę pracowałem z firmami zachodnimi
Jak przestałeś zmieniło się na lepsze ?
Kiepura napisał(a):Proponuje czasami wyjechać poza miasta pupilki obecnej władzy i nie oglądać tylko nowych dróg.
Ten tekst sprawia, że dyskusja z Tobą nie ma sensu.

.png)

.png)
.png)

.png)

.png)