A propos nazw ulic, rond, mostów:
IZBA WYTRZEŹWIEŃ
ul. Rozrywka 1
31-419 Kraków
.png)
Po obrzędzie podcinania mężczyźni w winnicy posilają się przyniesionymi ze sobą daniami, śpiewają, tańczą i weselą się. Na tym jednak święto się nie kończy. Resztę dnia spędza się na wzajemnych wizytach częstując się winem. Święto zazwyczaj kończy się w karczmie gdzie zbierają się wieczorem wszystkie chłopy.
.png)
Vjetar napisał(a):A propos nazw ulic, rond, mostów ...
walp napisał(a):Och te walentynkowe umizgi
.png)
walp napisał(a):Dzień dobry![]()
"Kochać, jak to łatwo powiedzieć ..."Och te walentynkowe umizgi. Skoro tak powielamy różne święta, zwyczaje, właściwie wszystko, jakbyśmy znudzili się swoim, to osobiście wolałbym, aby przyjęła się u nas "wersja" bułgarska.

.png)
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):auto_gt napisał(a):W USA są związki zawodowe i są stawki dla różnych grup robót , pracodawca może zatrudnić kolejnego ale dal danej roboty ma tyle wypłacić i koniec . firma podpisująca kontrakt na robotę państwową ma stawki dla robotników 35 $ ... 55 % / h brutto i koniec w temacie nie ma miejsca dla hopsztaplerów ! sbeków i innych złodziei .
35 baksów na godzinę powiadasz ?
Propaganda sukcesu po amerykancku....
Mój wujas mieszka w stanach od ponad 25 lat, pracuje w jakiejś firmie produkującej dla Boeinga.
Gdy nas odwiedził niedawno powiedział, że Amerykę to my mamy tutaj i to nie był żart.
.png)
ASIULA HK napisał(a):Jak do tej pory, słyszałam tylko o podchodzących dzikach, ale żeby je spotkać w odległości ok. 600 m od domu![]()
.png)
Kuzyn mieszka w Gdańsku - chyba na Zaspie, nie pamiętam, palcem mogę pokazaćArek napisał(a):Lepiej trzymać dystans, lepiej się do nich nie zbliżać.
ASIULA HK napisał(a):Chyba nie myślisz, że miałam zamiar spotkać się z nimi twarzą w twarz![]()
![]()
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko