Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.11.2013 13:07

weldon napisał(a):Ja tam nie mam nic przeciwko temu, żeby każdy miał własne zdanie i skojarzenia jakie mu tam przyjdą do głowy, a jedynie wolałbym, że jeżeli już chciałby to wyrazić jakoś emocjonalnie, to niech sobie podpali coś własnego, a nie łaził komuś po mieście i rozrabiał.

Wiesz, kontrowersyjne symbole wywołują kontrowersyjne oddźwięki. Ciekaw jestem reakcji Warszawiaków jakby tak Plac Defilad wyłożyć takim wzorkiem:

Obrazek

Źródło.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 14.11.2013 13:08

walp napisał(a): Cały ambaras o to sie :?: Ludzie, jak ja bym chciał mieć takie problemy :wink:
Nie ma lepszego relaksu, jak oderwać się od roboty i zajrzeć na cro.pl :oczko_usmiech:

Do tej pory nie zwracałem nikomu uwagi na błędy ortograficzne, językowe, interpunkcyjne - bo nie każdy musi być mistrzem mowy i pisowni. W tym przypadku uczyniłem wyjątek dla Bociana, który wytyka błędy w tekście innego użytkownika (auto_gt), a sam nie zawsze pisze poprawnie. Chociaż trzeba przyznać, że przeważnie używa bardzo poprawnej polszczyzny.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 14.11.2013 13:17

Bocian napisał(a):
Dzień dobry.

Szczególnie patriotyczne są te błędy ortograficzne w tekście.[/quote]

Nie osądzaj , żebyś nie był osądzany .

Jak nie ma się co czepić ,to najłatwiej ośmieszyć ...

A potem się Bocian dziwi , że go nie lubią ...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.11.2013 13:21

Ja Bociana nie bronię, bo fakt że się czepia :mrgreen:, ale w wierszu patriotycznym "Polaków" napisać z małej litery, świadczy o braku szacunku do własnego języka, więc jak taki patriotyzm docenić :?:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 14.11.2013 13:28

Rysiu, korona spadła Ci z głowy? Tekst piosenki przestał być zrozumiały albo zmieniło się jego znaczenie? Zamiarem autora było urażenie Polaków?

Jeżeli nie, to po co nabijać się z innego użytkownika?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.11.2013 13:30

Rysio napisał(a):Wiesz, kontrowersyjne symbole wywołują kontrowersyjne oddźwięki.

Wiem, wiem ... To jak z tą babą i jej skojarzeniami ;)

Wrzuciłem sobie do internetu kontrowersyjne słowo "tęcza" i znalazłem: biuro podróży, kilka kin, Wiara-Tęcza, kilka klubów sportowych ... :lol:

Rysio napisał(a):Ciekaw jestem reakcji Warszawiaków jakby tak Plac Defilad wyłożyć takim wzorkiem:

Obrazek

Kurde, masz takie coś na podwórku? 8O
I co na to kumple? ;)

Swoją drogą, jak jesteśmy przy ortografii, to warszawiaków :)

Nie wiem czemu nagle, dla usprawiedliwienia bandyterki, tak wiele osób próbuje w jakikolwiek sposób dopasować teraz jakąś ideologię do tego, co pokazywali w telewizji.
Ci ludzie przyjechali do Warszawy zrobić zadymę i ją zrobili, a teraz próbuje się ich na wszelkie sposoby (włącznie z czymś tak idiotycznym, jak porównanie tęczy ze swastyką :roll: ) wytłumaczyć z tego.

Przecież to się kupy nie trzyma. Kilkanaście, a może i kilkadziesiąt tysięcy osób, w tym samym marszu, przeszło spokojnie ulicami Warszawy i potrafili jakoś się bawić i spokojnie maszerować, a ty ich wszystkich próbujesz porównać z tą garstką pokazywaną przez większość telewizji?

Widziałeś tych "bohaterów" z ław oskarżonych, pokazywanych wczoraj w telewizji?
Należy ich bronić i usprawiedliwiać, bo "im się tęcza źle skojarzyła"?
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 14.11.2013 13:42

Rysio napisał(a):Ja Bociana nie bronię, bo fakt że się czepia :mrgreen:, ale w wierszu patriotycznym "Polaków" napisać z małej litery, świadczy o braku szacunku do własnego języka, więc jak taki patriotyzm docenić :?:

Robiłem Copy/Paste z obrazka , maszyna nie z czytała jak należy a ja nie wyłapałem bo w pośpiechu zaglądam , pracy dużo mam ostatnio .

ale ok. będę uważniej się przyglądał temu co skopiuje w przyszłości .
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.11.2013 13:48

auto_gt napisał(a):
Rysio napisał(a):Ja Bociana nie bronię, bo fakt że się czepia :mrgreen:, ale w wierszu patriotycznym "Polaków" napisać z małej litery, świadczy o braku szacunku do własnego języka, więc jak taki patriotyzm docenić :?:

Robiłem Copy/Paste z obrazka , maszyna nie z czytała jak należy a ja nie wyłapałem bo w pośpiechu zaglądam , pracy dużo mam ostatnio .

ale ok. będę uważniej się przyglądał temu co skopiuje w przyszłości .

Oj, Henryk, nie dolewaj oliwy... szybko popraw te błędy :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.11.2013 13:50

PabloX napisał(a):
Niektórym zdarza się machnąć ortograficznego i interpunkcyjnego w jednym krótkim zdaniu... :wink:

Patriotyzm pozwala ci pisać Moskal z dużej a Polak z małej? Toć powinieneś już na Moskwę hufce zbierać... 8)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.11.2013 13:52

auto_gt napisał(a):
A potem się Bocian dziwi , że go nie lubią ...

Nie dziwię się. Wali mnie to :)
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 14.11.2013 13:57

Bocian jesteś strasznie medialny :)

A teraz się posypie ładna wiązanka pod moim adresem :roll: :roll:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.11.2013 13:58

auto_gt napisał(a):Robiłem Copy/Paste z obrazka ...

Na online banking uważaj :lol:

Swoją drogą całość Hej, tam pod Warszawą masz u mnie w Mazowszu :wink:
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 14.11.2013 13:59

A tak apropo Bocian jak już piszemy o poprawnej polszczyźnie to Tobie, Ci ,Wam też piszemy z dużej literki to tak na marginesie :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.11.2013 13:59

Asiula1 napisał(a):Bocian jesteś strasznie medialny :)

A teraz się posypie ładna wiązanka pod moim adresem :roll: :roll:

A kto ty jesteś, żeby zwracać na ciebie uwagę? :lol: :lol:
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 14.11.2013 14:00

Nikt ważny omijaj mnie szerokim łukiem :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko