napisał(a) Rysio » 14.11.2013 14:10
weldon napisał(a):Kurde, masz takie coś na podwórku?
I co na to kumple?

Nie, ale na wiosnę robię przekładkę podwórka

Co do symboli, to na rodowitych Ślązaków, szczególnie tych, którzy wojnę pamiętają, bardziej znienawidzony jest symbol sierpa i młota. Jakbyś chciał się coś w temacie dowiedzieć więcej to mogę Cię ugadać z bratem mojej śp. babci (94l).
weldon napisał(a):Nie wiem czemu nagle, dla usprawiedliwienia bandyterki, tak wiele osób próbuje w jakikolwiek sposób dopasować teraz jakąś ideologię do tego, co pokazywali w telewizji.
Ci ludzie przyjechali do Warszawy zrobić zadymę i ją zrobili, a teraz próbuje się ich na wszelkie sposoby (włącznie z czymś tak idiotycznym, jak porównanie tęczy ze swastyką

) wytłumaczyć z tego.
Przecież to się kupy nie trzyma. Kilkanaście, a może i kilkadziesiąt tysięcy osób, w tym samym marszu, przeszło spokojnie ulicami Warszawy i potrafili jakoś się bawić i spokojnie maszerować, a ty ich wszystkich próbujesz porównać z tą garstką pokazywaną przez większość telewizji?
Widziałeś tych "bohaterów" z ław oskarżonych, pokazywanych wczoraj w telewizji?
Należy ich bronić i usprawiedliwiać, bo "im się tęcza źle skojarzyła"?
Dla jednych ten przemarsz był przemarszem, dla innych protestem przeciw. Debilizmu nie usprawiedliwiam, ale fakty trzeba przeanalizować trochę głębiej, niż do poziomu pałować czy nie.
Warto przeczytać i przemyśleć.auto_gt napisał(a):Rysio napisał(a):Ja Bociana nie bronię, bo fakt że się czepia

, ale w wierszu patriotycznym "Polaków" napisać z małej litery, świadczy o braku szacunku do własnego języka, więc jak taki patriotyzm docenić

Robiłem Copy/Paste z obrazka , maszyna nie z czytała jak należy a ja nie wyłapałem bo w pośpiechu zaglądam , pracy dużo mam ostatnio .
ale ok. będę uważniej się przyglądał temu co skopiuje w przyszłości .
Ja tam do Ciebie nie mam uwag. Bardziej do autora , który to gdziekolwiek wkleił w takiej formie. Niestety powszechny brak jakiejkolwiek staranności stał się już powszechny. Taki trend, cóż zrobić. Możemy jedynie manifestować, że się to nie zawsze podoba.