Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 14.10.2013 21:17

Kiepura napisał(a):Dziendobryż,

Nie czepiaj się, jak na warunki miejscowe znakomita.
A ile na tym zyskali :roll: {/quote]

Nie czepiam się aż tak , niech mają jak chcą zauważyłem że większość szarych poszło /widaćw TV/ a bogaci ? maja kasę i uważają , że ich to nie dotyczy .

Miałem taką myśl ,a się ugryzłem w język ,a skoro... Warszawiacy są tacy i nie chcą płacić kasy , to niech sobie wezmą tę Warszawę w takie kółko co się zwie autonomię ...

A my na powrót stolicę w Krakowie urządzimy , ale już bez tych people co w autonomii pozostaną i niech sobie tę kasę trzymają , z tym że nowe dutki już tam nie popłyną ... (wiem że to nie realne )

A byłbym zapomniał.
Dziś w Krakowie pogoda...
a już zapomniałem jak była :D
Ale jesień prześliczna.

Nie kuś :wink: , byłem tydzień temu też pięknie było ,dzień szybko miną i trzeba było wracać ... aż szkoda
tam się dziwnie czuję ... jakbym był w domu ...

Dzisiaj przyjechały wielkie maszyny i mi ulicę zfrezowali ... :wink:
ciekawe czy po to żeby na zime nie była śliska ? :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 14.10.2013 21:26

weldon napisał(a):które nie dały się wmanewrować w ten bezsens.

Nie wdając się w polityke, tylko w ogólne zasady, można powiedzieć, idąc tokiem Twojego rozumowania, że każdy przejaw demokracji, czy u nas czy gdziekolwiek, to bezsens.
Bo przecież przed prawie każdymi wyborami z grubsza wiadomo jakie będą wyniki.
To przecież można zrobić sonde uliczną i będzie to samo. :D

Albo taki obrońca w sądzie. Po co to. Przeciez w 9 na 10 sytuacjach i tak wiadomo kto winien.
Zresztą z pozycji tych co jeszcze nie siedzą lepiej jest zamknąć dziesięciu niewinnych niż gdyby jeden winny miał się ostać.

I tak dalej...

Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time.

Bajdyłej , uważasz, że bezsens. Ja uważam, że grubo na tym zyskacie.

auto_gt napisał(a):to niech sobie wezmą tę Warszawę w takie kółko co się zwie autonomię ...

Warszawa, autonomia ? E, tam, nołej :D
To juz prędzej się się Śląsk z Krakowem odłączy. Są podstawy i jest tradycja takich działań.

auto_gt napisał(a):Dzisiaj przyjechały wielkie maszyny i mi ulicę zfrezowali ... :wink:
ciekawe czy po to żeby na zime nie była śliska ? :lol:

Po to by zalać równym asflatem.

To amerykańska metoda, teraz w Krakowie praktykujemy.

W piątek przyjeżdza taka masa sprzętu, że przy budowie autostrady nie widziałem.
I frezują na przykład kilometr.

W sobotę przyjeżdża inna masa sprzętu i leją asfalt.
A niedziele po równym śmigam do kościółka. :D

Bardzo ekonomiczne, trzeba się uczyć od najlepszych.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.10.2013 21:36

Kiepura napisał(a):... można powiedzieć, idąc tokiem Twojego rozumowania, że każdy przejaw demokracji, czy u nas czy gdziekolwiek, to bezsens.

Bzdura. Nic takiego nie powiedziałem.

Bezsensem jest wykorzystywanie zasad demokracji dla robienia kompletnie nikomu nie dającego i nic nie wnoszącego zamieszania.

Zrób tutaj ankietkę na jakiś temat - możesz, to jest zgodne z zasadami demokracji panującymi na forum - i zmuś mnie, żeby mnie ten temat zainteresował na tyle, żebym wziął w tej twojej ankiecie udział.

A potem, jak ci się nie uda mnie w to wciągnąć, bo stwierdzę, ze to kretyński pomysł, zwymyślaj mnie od lemmingów, słoików, wiejskich inteligentów (cytuje za niektórymi :D) i załam ręce nad upadkiem obyczajów i przejawów demokracji i ogłoś się zwycięzcą, bo na trzy oddane głosy (na wszystkich userów forum) dwa będą popierały twój pomysł ;)

Poza tym mówię - akurat ja jestem najbardziej w plecy przez to całe zamieszanie :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 14.10.2013 22:18

Kiepura napisał(a):Po to by zalać równym asflatem.

to też taką mam nadzieję :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.10.2013 23:24

dario7 napisał(a):Rozumiem, że bedziesz jechał z północnej Polski.

Arek napisał(a):Wizualnie wygląda to tak
Dodam, abyś uważał między węzłami Al.Jerozolimskie i Krakowska - do zjazdu na Kraków/Wrocław są 2 osobne pasy, a tam ograniczenie do 70km/h. Prawie codziennie stoją tam misiaczki z laserem.

Dzięki.

Własnie wróciłem ze Śląska. Z okien pociągu ponuro tam jakoś. Same Katowice a właściwie centrum ok, ale poza tym niewiele się tam zmienia, albo zmienia zbyt wolno.

Do Katowic pojechałem 1 klasą Intercity. Temp ok 13-14 st, gdy wpadł konduktor, to ja mu kulturalnie, żeby mnie nie rozśmieszał prośbą o bilet, bo mi dupsko marznie a on, że zaprasza do przedziału obok ( pociąg prawie pusty ), podziękowałem, po chwili wróciłem do swojej zamrażarki, w tym ciepłym był uszkodzony regulator a temperatura ocierała się o jakiś Dubaj w lipcu. 8O

Wracałem Polskim Busem, ponad dwa razy taniej i 2 godziny szybciej.

Dzień dobry. Księżyc na niebie, czyli jutro będzie jak będzie.
:hut:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 15.10.2013 05:10

No to LEON przedstawił standardy naszych kolei :roll: :wink:

Dzień dobry :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 15.10.2013 05:34

weldon napisał(a):
Bezsensem jest wykorzystywanie zasad demokracji dla robienia kompletnie nikomu nie dającego i nic nie wnoszącego zamieszania.[/color]

Ale to jest Twoje zdanie. A inni mają inne zdanie i inaczej to oceniają. I na tym właśnie m in. polega wolność i demokracja.

A co do nazywania kogoś tam jakoś tam przez kogoś tam, to przypomnę Ci przypowieść o belce w oku :D

Dzień Dobry.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.10.2013 05:48

kaszubskiexpress napisał(a):Do Katowic pojechałem 1 klasą Intercity.

kaszubskiexpress napisał(a):Wracałem Polskim Busem ...

To jak ty jechałeś przez Warszawę obwodnicami? :D

Kiepura napisał(a):Ale to jest Twoje zdanie.

Daj spokój. Moje i 75 % uprawnionych do głosowania warszawiaków, którzy nie dali się wciągnąć w prywatne rozgrywki jednego z samorządowców i który został opuszczony nawet przez tych, którzy go wpychali w tę awanturę, a teraz jakoś próbuje odzyskać twarz brnąc dalej w te swoje fantasmagorie.
Ten facet jest burmistrzem dzielnicy, w której była najniższa frekwencja, więc to powinno dać dużo do myślenia ;)

Przykro patrzeć, jak faceta kobita bije :roll:

;)

A tobie ile zajmuje wyjazd z parkingu?

Dzień dobry :)
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 15.10.2013 06:08

Dzień dobry:)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 15.10.2013 06:24

Dzień dobry
Wtorek już...
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 15.10.2013 06:27

Dzień dobry
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 15.10.2013 07:13

Dzień dobry.
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 15.10.2013 07:14

Dzień dobry we wtorek.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.10.2013 07:17

kaszubskiexpress napisał(a):
Właśnie wróciłem ze Śląska. Z okien pociągu ponuro tam jakoś. Same Katowice a właściwie centrum ok, ale poza tym niewiele się tam zmienia, albo zmienia zbyt wolno.

czyli chodziło o Górny Śląsk;
potwierdzam perspektywa z okien pociągu nie wygląda najlepiej: rudery, zdewastowane fabryki i zaniedbane familoki, ale zmienia się w innych rejonach i dalszych częściach miast, ja tam nie narzekam, potrafię dostrzec zmieniającą się infrastrukturę drogową, nowe budynki, liczne miejsca wypoczynku dla mieszkańców...

Dzień dobry
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 15.10.2013 07:35

Dzień dobry
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko