Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.09.2013 07:20

Faktycznie :D

Tylko nie wiem, czy to dobrze rokuje tym krzykaczom, strzelającym zza pleców powstańców ;)
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 25.09.2013 07:35

Dzień dobry.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.09.2013 07:38

weldon napisał(a):Tylko nie wiem, czy to dobrze rokuje tym krzykaczom, strzelającym zza pleców powstańców ;)

Nie jestem tak bardzo związany ze stolicą jak Ty ale z tym to jest przegięcie...ale bez polityki bo szkoda zdrowia.
:x
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.09.2013 07:59

Ech, jaka tam polityka :roll:

A propos tej "niegospodarności", o jakiej pisał wczoraj Kleeberg: Stadion kosztował dwadzieścia milionów, ale zwróciło się 10, mimo, że prognozowane było tylko 5, a więc de facto wygląda to optymistycznie, bo państwo zamiast 15 dołożyło tylko 10 milionów.
(Wiem, wiem, dla mnie optymistycznie ;))
Sęk w tym, że z tych zaoszczędzonych pięciu, dwa i pół pójdzie w kosmos, bo się komuś rok przed wyborami zachciało robić zamieszanie, które nie tylko, że nic nie zmieni, ale jeszcze które i tak, za rok, doszło by do skutku :/

Sprawcy tego wywalenia dwóch i pół bańki idą do walki pod sztandarem walki z niegospodarnością :roll:

:D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.09.2013 08:29

No to ja zmienię temat - coś z zupełnie innej beczki:
Marihuana płynie wraz z wodą w... kranach!

Tylko im się chyba woda ze ściekami pomyliła.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.09.2013 08:39

Kurcze, a dałoby radę przetłumaczyć ten artykuł na polski, bo mi wyszło, że oni wodę z ciał ludzkich czerpią :?

W Paryżu kiedyś tak faktycznie było, ale potem zrobili sobie porządek z cmentarzami :D
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 25.09.2013 08:50

Dzień dobry

weldon napisał(a):zwróciło się 10, mimo, że prognozowane było tylko 5, a więc de facto wygląda to optymistycznie, bo państwo zamiast 15 dołożyło tylko 10 milionów.

:lool: :lool:

Już ktoś tu wcześniej stwierdził,
że jesteś największym specem na forum...od zawracania kota ogonem.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 25.09.2013 09:05

kleeberg napisał(a):
weldon napisał(a):zwróciło się 10, mimo, że prognozowane było tylko 5, a więc de facto wygląda to optymistycznie, bo państwo zamiast 15 dołożyło :!: tylko 10 milionów.

:lool: :lool:

Już ktoś tu wcześniej stwierdził,

Szkoda, że w innych miastach państwo nie dopłaca do np stadionów, choć niekoniecznie do nich.

weldon napisał(a): trochę chmurek...

dzień dobry :wink:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 25.09.2013 09:06

Słoneczne dzień dobry 8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.09.2013 09:12

kleeberg napisał(a):Już ktoś tu wcześniej stwierdził,

Z tym kotem to ja bym nie szalał tak bardzo, bo to zależy od punktu widzenia, kto i co odwraca ;)
Jeżeli cię boli wydanie tych 10 milionów, to wyobraź teraz sobie, jak bardzo musi boleć mnie zabranie ośmiuset moich, (nie licząc 600 z Mazowsza) oraz odsetek od kredytów, jakie muszę spłacać przez tę kontrybucję.

Ja jestem otwarty na wszelkie propozycje i mogę przejąć na siebie zarówno obciążenia wynikające z utrzymania stadionu, jak i nawet zwrócić koszty jego budowy, pod warunkiem, że państwo zwróci zagrabione pieniądze i zaprzestanie poboru z Warszawy i Mazowsza tych niczym nie uzasadnionych obciążeń i tu nie pomoże żadne mydlenie oczu Stadionem, czy jakimiś głupimi 10 bańkami ;)

Graba? Pasuje moja propozycja?
W życiu już byście nie usłyszeli, że państwo dokłada do Stadionu, a przecież o to chodzi?

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.09.2013 10:29

weldon napisał(a):
kleeberg napisał(a):Już ktoś tu wcześniej stwierdził,

Z tym kotem to ja bym nie szalał tak bardzo, bo to zależy od punktu widzenia, kto i co odwraca ;)
Jeżeli cię boli wydanie tych 10 milionów, to wyobraź teraz sobie, jak bardzo musi boleć mnie zabranie ośmiuset moich, (nie licząc 600 z Mazowsza) oraz odsetek od kredytów, jakie muszę spłacać przez tę kontrybucję.

Ja jestem otwarty na wszelkie propozycje i mogę przejąć na siebie zarówno obciążenia wynikające z utrzymania stadionu, jak i nawet zwrócić koszty jego budowy, pod warunkiem, że państwo zwróci zagrabione pieniądze i zaprzestanie poboru z Warszawy i Mazowsza tych niczym nie uzasadnionych obciążeń i tu nie pomoże żadne mydlenie oczu Stadionem, czy jakimiś głupimi 10 bańkami ;)

Graba? Pasuje moja propozycja?
W życiu już byście nie usłyszeli, że państwo dokłada do Stadionu, a przecież o to chodzi?

No to tu coś o naszym stadionie
:oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.09.2013 11:10

Jakiś nalot straszliwy świergocącego czegoś mam na iglakach koło domu.

Jeszcze w środku to idzie jakoś wytrzymać, ale jak wyszedłem na ogródek, to nie mogliśmy pogadać swobodnie :roll:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.09.2013 11:53

Cud techniki na moją wieś zajedzie - Pendolino
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.09.2013 12:02

... podstawiony zostanie ... znaczy jeszcze nie ma homologacji :?

U mnie zakończyli testy Inspiro i dostały świadectwo dopuszczenia do ruchu.
Zaraz pojawią się w metrze, więc następnym razem pewnie się przejedziesz nowymi wagonami :)

I pewnie zrobisz to szybciej, niż ja :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.09.2013 12:25

weldon napisał(a):
Zaraz pojawią się w metrze, więc następnym razem pewnie się przejedziesz nowymi wagonami :)

A co z tymi zdjełano w CCCP?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 3453
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone