weldon napisał(a):Aczkolwiek, jak dziś czytałem opowieść o tej rodzinie z dzieckiem, co wracała znad morza samochodem z przyciemnionymi folią szybami, za co im policja zabrała dowód, to całkiem normalne były
Nie bądź taki - daj poczytać.
.png)
.png)
.png)
walp napisał(a):Ale norma nie określa dolnej granicy. Ja mam tylne szyby bardzo ciemne i na ostatnim przeglądzie technicznym gość coś bąkał pod nosem, ale kiedy poprosiłem o konkret, aby udowodnił, że jest norma przekroczona, machnął ręką i podpisał.
.png)
Jacek S napisał(a):walp napisał(a):Ale norma nie określa dolnej granicy. Ja mam tylne szyby bardzo ciemne i na ostatnim przeglądzie technicznym gość coś bąkał pod nosem, ale kiedy poprosiłem o konkret, aby udowodnił, że jest norma przekroczona, machnął ręką i podpisał.
No to pytanie nasuwa się samo.
Czy policjant w trakcie kontroli może zatrzymać DR "na oko" bez pomiaru specjalnym urządzeniem?
.png)
walp napisał(a):Mogą być nawet trochę ciemniejsze.
walp napisał(a):Ja mam tylne szyby bardzo ciemne i na ostatnim przeglądzie technicznym gość coś bąkał pod nosem, ale kiedy poprosiłem o konkret, aby udowodnił, że jest norma przekroczona, machnął ręką i podpisał.
.png)
weldon napisał(a):walp napisał(a):Mogą być nawet trochę ciemniejsze.
Nie oklejam od wielu lat, więc się nie interesowałem.
weldon napisał(a):Coś kręcił. Masz pick-upy, które w ogóle nie mają z tyłu szyb, masz samochody osobowe przerobione na dostawcze, które mają z tyłu wszystkie szyby zaklejone i to jest dopuszczalne, tak samo, jak stosowanie w tylnych szybach różnistych osłon, zasłon i żaluzji, więc coś kręcił.walp napisał(a):Ja mam tylne szyby bardzo ciemne i na ostatnim przeglądzie technicznym gość coś bąkał pod nosem, ale kiedy poprosiłem o konkret, aby udowodnił, że jest norma przekroczona, machnął ręką i podpisał.
.png)
longtom napisał(a):fotograf123 napisał(a):Dzień mokry .
dzien dobry
.png)
walp napisał(a):Miał też obiekcje do tarcz hamulcowych
.png)
weldon napisał(a):W okresie bumu potransformacyjnego jedna nowobogacka pani kupiła sobie Porsche, tyle, że nie bardzo wiedziała jak nim jeździć, w związku z czym w tydzień spaliła sobie tarcze hamulcowe.
.png)
Kiepura napisał(a):to co takie Porsche to jak pierwsza Syrenka jest ? Co na zakręcie biegu nie można było wrzucać ?
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko