Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2013 15:07

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2013 15:24

Od pierwszej wbitej na budowie Narodowego łopaty, mimo całej mojej sympatii do zaszłych sukcesów naszej piłki, byłem zwolennikiem budowy takiego kompleksu, jak powstał.

Dzięki temu dziś się nie martwię, że stadion będzie stał pusty, bo jakaś organizacja sportowa - czytaj PZPN - postawi takie warunki, których stadion nie będzie mógł spełnić, tylko będzie tak, jak teraz: sorry football, stadion jest wynajęty i zagrajcie sobie gdzie indziej.

Był Orange Festival, był dzień Saskiej Kępy, teraz trenują siatkarze, pół miliona w pięć miesięcy zwiedzających ...
Pewnie, że to jeszcze daleko od ideału, ale dzięki temu są szanse na to, że stadion na siebie zacznie zarabiać, natomiast gdyby to był stadion piłkarski, to już dawno poszedł by pod kilof, bo nie byłoby po Euro kogo tam wystawiać. Chyba, że jaką lokalna młodzieżówkę ;)

EDIT: A tak w ogóle, bo zapomniałem spytać - gdzie ty na Mazury jedziesz?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2013 15:49

weldon napisał(a):
EDIT: A tak w ogóle, bo zapomniałem spytać - gdzie ty na Mazury jedziesz?

Stare Jabłonki. Mistrzostwa Świata w piłce plażowej.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2013 16:00

I żona cię puściła? 8O

A może jeszcze nie wie, co ją czeka?

Obrazek :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2013 16:01

weldon napisał(a):I żona cię puściła? 8O

A może jeszcze nie wie, co ją czeka?

Obrazek :D

Jedzie ze mną!
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.06.2013 16:04

Jacek S napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Jutro pospaceruję po olsztyńskiej starówce. Sponsora na pizzę szukam. :mrgreen:

To do Olsztyna na to piwo mam przyjechać?

Dzień dobry.
:D

Za późno. :wink:
Wczoraj Olsztyn przywitał mnie 27 st i słońcem.
Zamiast piwa były pyszne pierogi na rynku i................
Obrazek

Olsztyńska "starówka" nie robi dużego wrażenia, samochodów więcej, niż ludzi. Zabudowa raczej niezbyt wiekowa.

Mecz oglądałem w knajpie, ludzi full w każdej knajpce, jak w Cro, ludziska siedzieli na krawężnikach. Olsztynianki wyjątkowo urodziwe. :wink:

Znalazłem chorwacki ślad................
Obrazek
Biorąc pod uwagę, że split po angielsku znaczy dzielić, to to "na zawsze" brzmi ironicznie. :oczko_usmiech:
:hut:

Dzisiaj upał w 3mieście.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 08.06.2013 16:08

kuurrr...tka na wacie ...

Dzień dobry , dech mi zaparło ... ale sztuki

gdzie grają ? :smo: :oczko_usmiech:

Janusz Bajcer napisał(a):37 różnej wielkości prawdziwków i jeden kozak

Smacznego ..

To i ja się wybiorę na moje miejsca koło Leżajska na "czerwone pole" sprawdzić co w trawie rośnie .

p.s. po skręcaniu regałów ranny jestem leciutko , a moglibyście świeczki świecić nawet .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2013 16:09

Serce w pasy napisał(a):Jedzie ze mną!

Ale pilnować, czy jeszcze nie wie, po co jedziesz? :D
kaszubskiexpress napisał(a):Zamiast piwa były pyszne pierogi na rynku i......

Pikne te pierogi.

Ja pamiętam jeszcze Olsztyn z czasów, jak był wielkości Reszla, to było sympatycznie.

Potem zaczął się rozrastać, ale dalej było fajnie, a teraz to już dawno nie byłem.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 08.06.2013 16:36

Dzwoniła mi pani z Play że maja taniej, czy więcej minut od orange , ma ktoś z was doświadczenie ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2013 16:53

auto_gt napisał(a):Dzwoniła mi pani z Play że maja taniej, czy więcej minut od orange , ma ktoś z was doświadczenie ?

Byłem w Orange teraz jestem w Play 79zł brutto i dzwonię, smsuję i internetuję do bólu.

weldon napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Jedzie ze mną!

Ale pilnować, czy jeszcze nie wie, po co jedziesz? :D

Nie wiem czy wie ale jedzie :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 08.06.2013 17:01

Serce w pasy napisał(a):
Byłem w Orange teraz jestem w Play 79zł brutto i dzwonię, smsuję i internetuję do bólu.

To mnie utwierdziłeś w decyzji .
Ja mam rachunek orange 198 zł / mc (2 lata temu podpisany) w tym 500 minut do orange i 250 do play , i 4 GB internetu ... :cry:

Orange dostanie ode mnie bana :lol:

Kuzyn miał natomiast w T-mobile i klnie na nich do dzisiaj , a jest już w Play .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2013 17:03

auto_gt napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

To mnie utwierdziłeś w decyzji .
Ja mam rachunek orange 198 zł / mc (2 lata temu podpisany) w tym 500 minut do orange i 250 do play , i 4 GB internetu ... :cry:

Orange dostanie ode mnie bana :lol:

Kuzyn miał natomiast w T-mobile i klnie na nich do dzisiaj , a jest już w Play .

Spytaj o iPhone'a bo dawali za grosze.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 08.06.2013 17:45

Serce w pasy napisał(a):Byłem w Orange teraz jestem w Play 79zł brutto i dzwonię, smsuję i internetuję do bólu

auto_gt napisał(a):Ja mam rachunek orange 198 zł / mc (2 lata temu podpisany) w tym 500 minut do orange i 250 do play , i 4 GB internetu ... :cry:

Ale wy panowie przepłacacie 8O Wybierając ofertę nju mobile za rozmowy zapłacicie nie więcej niż 29 zł, za SMS-y 9 zł a za net 19 zł.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2013 18:12

Dzieciak chciał przejść do Play, więc rozwiązaliśmy umowę.
Po dwóch dniach zadzwonili z Orange i za mniejsze pieniądze niż w Play dostała o niebo lepsze warunki.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.06.2013 18:55

Dzień dobry.
Dziś cały dzień w Faktorii na pikniku Wojska Polskiego a na zakończenie dnia Zakopower i fajerwerki.
Pogoda przepiękna, kiełbaski przepyszne, piwo zimne...:)
Baj.
:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko