Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.06.2013 10:33

auto_gt napisał(a):O Wolności to mogą powiedzieć Indianie z lasów ameryki południowej ,gdzie nie dotarła cywilizacja .

Potrafią się porozumiewać i tworzą jakiekolwiek związki?
No to obowiązują ich jakieś prawa, ograniczające wolność, a więc nie są tak do końca wolni :D
Nawet zwierzęta w stadach są ograniczone pewnymi zasadami więc można by powiedzieć, że nie są wolne.

Żółw jest wolny ;)

Ja, za to, byłbym szybki
Obrazek
... i dał dyla od takiej wolności :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 04.06.2013 10:48

Ta pierwsza z lewej ma białe dżinsy .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.06.2013 11:04

auto_gt napisał(a):Ta pierwsza z lewej ma białe dżinsy .

Ja też szukałem wzrokiem czegoś, na czym by można oko zawiesić :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2013 11:42

Grawitacja działa niestety
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 04.06.2013 11:43

dzien dobry.....średnio ciepło ale bez słonka....ale buziam was słonecznie,a co mi tam :)

auto_gt napisał(a):o wolności piszecie , a jak ją postrzegacie ? czy uważacie że jesteście wolni ?

.

ja nie :(
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 04.06.2013 13:29

auto_gt napisał(a):
hrupek666 napisał(a):Dzień dybry :D
Już po porannym joggingu he he ,pogoda idealna do biegania :wink: aż mnie kusi złamać zakaz poruszania się na mojej jednośladowej bestii(żona w pracy) :P i poszaleć po lasach :twisted:

A wolno Ci zakłócać spokój w lesie tą ryczącą bestią ? co na to sarny , dziki , ptaki ?

Widzę że jeszcze nie wiesz że jestem myśliwym :twisted: nie wypowiem się o zwierzakach,ale dodam że te to akurat z tych lasów dawno ciężarówki przepędziły mieszkam przy DK 50 i uwierz mi że zwierzowi to wszystko jedno czy jeszcze jeden mu spokój zakłuć czy nie :wink:

Ale się pobawiłem,po wczorajszych opadach błoto po kolana,jak wróciłem to ważyłem chyba dwa razy więcej.
Moto umyte,zona wraca o 15 udało się bez strat. :D
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 04.06.2013 13:31

Obrazek
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 04.06.2013 13:48

Dzień dobry....słonecznie :) i ciepło
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 04.06.2013 13:58

Podkarpacie w strugach deszczu ... na noc zapowiadają intensywne opady od Krosna do Soliny , a w Przemyślu pada nieprzerwanie , jak tyle wody strumykami do Sanu wpłynie , to w Sandomierzu znowu powódź.
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 04.06.2013 14:32

hajduczek napisał(a):dzien dobry.....średnio ciepło ale bez słonka....ale buziam was słonecznie,a co mi tam :)

auto_gt napisał(a):o wolności piszecie , a jak ją postrzegacie ? czy uważacie że jesteście wolni ?

.

ja nie :(

ja też nie :!:

8O wszelki duch 8O Hej Violka :lol:
Viola nawiązując do wózka dla mamy w NFZ pytałaś ?
moja takowy pojazd już pięć lat posiada i ani złotówki nie płaciliśmy
co innego krzesło-toaleta tego nie refundują 2 i pół stówki kosztowało
pampersy kupuję 30-tki bo taniej wychodzą(58zł) a co do podkładów to kupiłam prześcieradło z mikrofibry podszyłam ceratką i podkłady jak talala...

Dzień dobry :D
jeszcze nie leje ale pewnie zaraz zacznie ....ciemno się zrobiło jak u murzyna w..... nosie :smo:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.06.2013 15:28

Jolanda napisał(a):co innego krzesło-toaleta tego nie refundują 2 i pół stówki kosztowało

Dzień Dobry,

W NFZ chyba nie, ale jest jeszcze PCPR i MOPS. Kiedyś w każdym razie było.
Jest też wiele innych rzeczy dofinansowywanych, jak choćby pieluchy, łóżka rehabilitacyjne, materace przeciwodleżynowe. Warto spróbować, choć zwykle trzeba czekać.

No chyba, że w ramach akcji, "Aby żyło się lepiej" i to zabrano. Nie zdziwiłbym się.

Tu coś tam piszą na ten temat.

Może być uznane za reklame, ale lepszej strony nie znalazłem
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 04.06.2013 15:49

Kiepura napisał(a):
Jolanda napisał(a):co innego krzesło-toaleta tego nie refundują 2 i pół stówki kosztowało

Dzień Dobry,

W NFZ chyba nie, ale jest jeszcze PCPR i MOPS. Kiedyś w każdym razie było.
Jest też wiele innych rzeczy dofinansowywanych, jak choćby pieluchy, łóżka rehabilitacyjne, materace przeciwodleżynowe. Warto spróbować, choć zwykle trzeba czekać.

No chyba, że w ramach akcji, "Aby żyło się lepiej" i to zabrano. Nie zdziwiłbym się.

Tu coś tam piszą na ten temat.

Może być uznane za reklame, ale lepszej strony nie znalazłem

Ta,pieluchy owszem dofinansowywują... tyle że te ich pieluchy gatunkowo ...porażka

Dzięki za link przyda się
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 04.06.2013 16:40

cześć Jolka.....pieluchy już załatwiłam z funduszu.....jakość jaka jest taka jest ale zawsze taniej....co do reszty to jestem zielona w temacie,ale za tydzień idę z mamą do chirurga z tą ręką to zapytam o ten wózek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2013 19:22

Dzień Dobry Bardzo na wieczór.

Żyć się nie chce w taką pogodę.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 04.06.2013 19:31

Serce w pasy napisał(a):Dzień Dobry Bardzo na wieczór.

Żyć się nie chce w taką pogodę.

Pomyśl sobie o sobocie i meczu w Legnicy, bo ja coś czuję po kościach, że bedziecie mieli awans, czego Wam życzę :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko