Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 24.05.2013 12:18

Jacek S napisał(a):Zamiast pisać szkoooda odbierz mejla, otwórz gg...

GG już nie używam.....a meila brak :( ....może adresik przypomnę .......................
Ostatnio edytowano 24.05.2013 13:20 przez hajduczek, łącznie edytowano 1 raz
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 24.05.2013 12:31

ale cd.

z pracy wykonałam telefon do córci....łatwo mi nie było....ale grałam twardziela...zwracając się do niej w te słowy "Marta ,słuchaj uważnie dzisiaj rozmawiałam z kimś....nie ważne z kim.....tylko ci powiem w skrócie....że ten ktoś powiedział ,że powiedzmy może bierzesz narkotyki....może palisz...może palisz trawę...zresztą to nie ważne co ja wiem...ważne jest teraz to ,że do mojego powrotu masz czas ,żeby się zastanowić czy chcesz mi powiedzieć prawdę ,którą porównamy z tym co wiem.....czy chcesz kręcić i stracić moje zaufanie".....i pozostało czekać....
Wieczorem...zastałam córcię trochę zdenerwowaną ,ale spokojnie zaczęliśmy rozmawiać......postanowiła być szczera...tak...tego wieczoru kiedy wróciła z urodzin paliła trawkę.....był to drugi raz....chciała spróbować...namówiły koleżanki (na marginesie już się z nimi nie spotyka ,a jedna z nich poszła już dalej i niestety jedzie na odwyk....14 latka 8O )......rozmawiałyśmy długo,ale bardzo spokojnie....były łzy...tulenie....i myślę ,że pomogło...bo jestem czujna i nadal obserwuję ją kiedy wraca do domu.....myślę ,że tym razem się udało :)

ale skoro zaczęłam to, to jakby kontynuacją jest Marta i śmieci czytaj papierosy ale o tym za chwilę :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 24.05.2013 13:20

Przeczytałam, to co Violu napisalaś.....
dzieciaki w gimnazjum wyczyniają różne dziwne rzeczy........wydaje im się, że są już dorośli :wink:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 24.05.2013 13:22

hajduczek napisał(a):ale cd.

Ale się dzieje w tym "dzień dobry" ostatnio :!:
dzień dobry :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.05.2013 13:23

Miecia napisał(a):dzieciaki w gimnazjum wyczyniają różne dziwne rzeczy........wydaje im się, że są już dorośli

To zupełnie tak, jak niektórym dorosłym ;)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 24.05.2013 13:25

weldon napisał(a):
Miecia napisał(a):dzieciaki w gimnazjum wyczyniają różne dziwne rzeczy........wydaje im się, że są już dorośli

To zupełnie tak, jak niektórym dorosłym ;)

Masz na myśli to, że dorośli......nie dorośli, czy ......zdziecinnieli :wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 24.05.2013 13:34

Wiem Asiu...wiem :? :D

czyli ciąg dalszy.....minęły zaledwie dwa dni od rozmowy....gdy moje dziecię o godz.23:30 poinformowało mnie "mamuś ide ze śmieciami"...he he...nadmienię ,że ma alergię na sprzątanie ,a śmieci wynosi po kilkukrotnej interwencji...ale ok...luzik...spoko....mamusia-tajnos agentos wkracza do akcji 8) .....(apropo czy nasze dzieci mają nas naprawdę za takich naiwniaków 8O ).......zegareczek....czas start....i spokojnie czekam....powróciła po 4 minutach......."MArta...gdzie byłaś?".....no ze śmieciami....."słonko kochane do naszego śmietnika jest jakieś 20 sek....a ciebie nie było 4 minuty-gdzie byłaś?".......no dobra ,byłam zapalić....."no ja nie wytrzymam...czy ciebie pogięło? dwa dni temu gadałyśmy o trawce a ty teraz palisz? jak długo?"......bo ja mama czytałam ,że jak się pali to się chudnie (hmm...moc internetu).....ale mi nie smakuje, śmierdzi i już nie będę......czy naprawdę nie pali ?nigdy nie można mieć 100 % pewności....ale 99 mam......teraz czasem rano jak woła kasę na picie do szkoły......to pada hasło "na trawę czy na fajki :wink: " ale bez złośliwości ...taki nasz mały żarcik

a jutro Wam opiszę moją dziką przygodę z dzikiem :wink: :D jak ktoś nie lubi krwawych opowieści to nie zapraszam :wink: :lol:
Ostatnio edytowano 24.05.2013 13:46 przez hajduczek, łącznie edytowano 1 raz
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 24.05.2013 13:46

Jak ja się cieszę, że gimnazjum córy mam już za sobą , ufff :roll: :? Też łatwo nie było :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2013 16:21

hajduczek napisał(a):(apropo czy nasze dzieci mają nas naprawdę za takich naiwniaków 8O )

My też tak mysleliśmy o naszych rodzicach-taka kolej losu :wink:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 24.05.2013 22:20

Dobry wieczór .

Lało dzisiaj cały dzień :| , Gladiator oglądnięty , za chwilę Blade , a tu czytam :

"Zaleje nas niż Christopher. Przesuwa się w tej chwili – jak donosi TVN24.pl – na Białoruś, ale jak tylko do niej dotrze, zawróci i znowu znajdzie się nad Polską. Tym razem będzie zdążał na Pomorze Gdańskie.
Niestety, wszystkie obszary, które odwiedzi, poczują jego obecność. Wprawdzie będzie cieplej, ale za to deszcze nas wprost zaleją. W tej chwili leje już na Lubelszczyźnie. Koło 20 ulewy dojdą nad Warszawę i Podlasie. Spadnie na tych terenach nawet 70 litrów wody na metr kw. To więcej niż spadło przez cały maj!
"

Uważajcie jutro Jacek Leon i reszta pomorza .

Dzisiaj paliłem w piecu , brr , myślałem, że ja jeden , a paczę ,a tu kurka sąsiad Chmura też dymek puszcza z komina :hut:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 25.05.2013 06:21

Dobry...pada.... zimno.....dziecie wróciło ......spokój ducha odzyskany.....wracam pod kołdrę :)

Blade-też oglądałam :D ......
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.05.2013 06:53

Leje, podobno tak, jak by przez miesiąc miało napadać :/

A ja mam cały dzień zajęcia w terenie :roll:

Skończę jak Noe ;)

Dzień dobry :)
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 25.05.2013 07:50

Dzień dobry
Za oknem regularna pomorska jesień, zimno, wieje i leje :twisted:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 25.05.2013 08:11

Dzień dobry :D
Jeszcze nie pada, albo już :? Jakieś słonce od czasu do czasu, wiatr hula, temp. do przyjęcia, bywało gorzej 8)
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 25.05.2013 08:20

weldon napisał(a):Leje, podobno tak, jak by przez miesiąc miało napadać :/

Może pada i za czerwiec ,także w czerwcu tylko słońce.

Dzień dobry.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko