Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 26.05.2013 12:45

Serce w pasy napisał(a):Myśleliśmy nad spacerem po Puszczy Niepołomickiej ale pogoda jest tak zmienna, że chyba nic z tego nie wyjdzie.

Zastanawiam się , czy pogoda jest taka kapryśna , czy my tak grymasimy ? :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.05.2013 12:49

auto_gt napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Myśleliśmy nad spacerem po Puszczy Niepołomickiej ale pogoda jest tak zmienna, że chyba nic z tego nie wyjdzie.

Zastanawiam się , czy pogoda jest taka kapryśna , czy my tak grymasimy ? :lol:

Jak się zastanawialiśmy nad wyjazdem było słońce, po chwili jednak zaszło i zaczęły napływać chmury a obecnie zaczęło padać, więc chyba coś z pogodą.

P.S. Wczoraj założyłem wycieraczki od Ciebie. Fajne.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 26.05.2013 14:29

weldon napisał(a):[color=#800000]Meler-smeler ;)
Świat w kolorowych okularach jest piękniejszy.

Niech sobie sprawi rower, albo klamerkę do nosa i nie przynudza, bo kompletnie nie kumam, o co mu chodzi :D

Widać nie zrozumiałeś ciągu dalszego... Czy to Meller nadal przynudza czy idioci zaczęli go wyzywać od Żydów i "Niepolaków"?
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 26.05.2013 14:30

Dzień dobry.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 26.05.2013 14:54

weldon napisał(a):
Niech sobie sprawi rower, albo klamerkę do nosa i nie przynudza, bo kompletnie nie kumam, o co mu chodzi :D

Witam,

a co tu do kumania jest. Łyk socjotechniki.
Metoda stara jak świat. Zaatakuj kogoś. Opluj, oskarż wszystko jedno. A jak się broni to udawaj ofiarę i oskarż go o zło całego świata. Niech udawadnia, że nie jest wielbłądem i mu spod pach nie śmierdzi. Świetnie się sprawdza w polityce, w korporacjach, mafii i innych tego typu organizacjach. A także do manipulowania społeczeństwem.

Przy pierwszym razie każdy powie, że ten co atakuje nie ma racji. Przy setnym bedziesz się bał zwrócić uwagę atakujacemu, bo większość będzie uważała, że ten co atakuje ma racje. Nie będą wiedzieli dlaczego, ale będą powtarzać, że ma racje. Jak to leciało z tym kłamstwem i jego powtarzaniem ?

W tym przypadku metoda zaadoptowana i świetnie dopracowana.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 26.05.2013 15:51

Bocian napisał(a):Widać nie zrozumiałeś ciągu dalszego...

Nawet nie próbuję :D

Wdając się w polemikę z internetem Meller osiągnął podobny poziom, jak jego oponenci.
Uogólnianie doprowadziło go do tego, że podzielił wypowiedzi na tych, którzy go popierają i na tych,
którzy ganią, zapominając, że istnieje jakaś, mz spora, grupa ludzi która ma to wszystko głęboko .. .gdzieś,
a jeszcze większa, która nie zauważyła jego wypowiedzi albo nawet nie zaważa jego obecności.

Tak, jak ja. Gdybyś nie linkował tych artykułów, to bym kompletnie nie wiedział o sprawie,
a zabrałem głos tylko dlatego, że znam kilka osób, regularnie - nie wiem jak to czyni Meller
- korzystających z metra i, zapewniam cię, nie łapią się do grona opisanego przez autora.

Gdyby Meller był rzetelnym dziennikarzem, to znaczyłby, że, po pierwsze,
duża ilość wagonów w metrze jest klimatyzowana, przez co trudno się tam zapocić, po drugie w wielu wagonach
trzymanie rąk w górze, z podniesioną pachą jest niemożliwe, ponieważ nie posiadają one uchwytów u góry.

Jednym słowem zdarzyło mu się coś, na podstawie czego wyciągnął wnioski dotyczące ogółu Polaków, włącznie ze mną i tobą, co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że nie ma co sobie nim głowy zaprzątać.

Pozdrawiam :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 26.05.2013 16:31

weldon napisał(a):duża ilość wagonów w metrze jest klimatyzowana, przez co trudno się tam zapocić, po drugie w wielu wagonach
trzymanie rąk w górze, z podniesioną pachą jest niemożliwe, ponieważ nie posiadają one uchwytów u góry.

Bzdura.
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 26.05.2013 16:51

Serce w pasy napisał(a):
auto_gt napisał(a):

Zastanawiam się , czy pogoda jest taka kapryśna , czy my tak grymasimy ? ...

Jednak postanowiłem sprawdzić , poszedłem z dzieckiem na te dni leżajska na stadion ,dziecko kilka atrakcji zaliczyło , ja kukurydzę na gorąco , jakaś kapela "Baciary" w strojach goroli się stroiły z pół godziny , po godzinie wróciłem mokry mimo parasolki , buty przemokły na murawie boiska , więc jednak coś z tą pogodą ...

a teraz słońce wychodzi :)

puszcza Niepołomicka powiadasz ... a ścieżki rowerowe tam mają ? ...

P.S. Wczoraj założyłem wycieraczki od Ciebie. Fajne.

Klienci sobie je chwalą , mimo iż cena nie wskazuje na to , szerokiej drogi życzę .
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 26.05.2013 17:17

Bocian napisał(a):Bzdura.

I git :D
To niech siada. Na siedzący nie będzie nikomu nosa pod pachę wtykał.

Swoją drogą, to wydawało mi się że jest wyższy ;)

Poza tym zawsze może wyrazić głośno swoją opinię w stosunku do delikwenta, poprosić obsługę pociągu o jego usunięcie, ewentualnie zadzwonić po milicję.

...nie ma co się bać
W razie jakby co Superman z MO
Kapitan Żbik pomoże Ci

Obrazek ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.05.2013 21:45

I dupa. Przyjechała koleżanka z Włoch i cały misterny plan w piz.u
Rafał78
Cromaniak

Postnapisał(a) Rafał78 » 27.05.2013 05:44

Dzień dobry.
Dobrego dygodnia.