Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.05.2013 09:17

Arek napisał(a):
hajduczek napisał(a): głosujcie :wink: co opisać

Wszystko po kolei :)

Pomóc Ci ankietę zrobić?
:oczko_usmiech:

Plan jest więc tak jak Arek pisze będzie dobrze.

:mrgreen:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.05.2013 09:36

ok...to jak się wyrobię to zacznę od początku ,a przy okazji poproszę was o pomoc w kwestii mojego laptopa,który po naprawie mechanicznej stracił wifi i muszę siedzieć na kabelku co mnie wkurza...ale to potem ,bo jeszcze do jutra wieczorem mogę używać Marty lapka bo jest na zielonej szkole ....a tak z ciekawości co Wam przypomina miejsce noclegu jej klasy :?:
Obrazek
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 23.05.2013 09:40

Dzieńdoberek :D

hajduczek napisał(a):....ale mamy czas a jak chcecie poczytać jak na wesoło (żeby nie zwariować)radzić sobie z problemami to zrobię listę :wink: głosujcie :wink: co opisać....
:D

Witaj Viola :D
Przyłączam się do grona ..."wszystko po kolei" :D

Pozdrawiam S.
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 23.05.2013 09:43

Dzień dobry.
O wiele chłodniej.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.05.2013 09:57

hajduczek napisał(a):ok...to jak się wyrobię to zacznę od początku ,a przy okazji poproszę was o pomoc w kwestii mojego laptopa,który po naprawie mechanicznej stracił wifi i muszę siedzieć na kabelku co mnie wkurza...[/img]

Może trzeba wciśnąć Fn+F3 ?

:wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.05.2013 10:03

hajduczek napisał(a):....a tak z ciekawości co Wam przypomina miejsce noclegu jej klasy :?:

Kapsuły sypialne :D
Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2013 12:50

Mnie to się kojarzy z winem ale wygląda na kapsuły sypialne.
Co do ankiety to wszystko brzmi intrygująco więc po kolei :)
Aha jeszcze jedno, masz kontakt z Muliness?
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.05.2013 14:21

Jacek to nie działa....laptop nie widzi żadnych sieci bezprzewodowych....próbowałam coś kombinować w panelu sterowania ale nic mi nie wyszło...W menadżerze urządzeń nie ma karty wifi

Damian nie,nie mam kontaktu z Mulines

tak są to beczki sypialne ale moje skojarzenie było na początku trochę nie fajne-z piecami w obozach koncentracyjnych :oops:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.05.2013 14:54

hajduczek napisał(a):Jacek to nie działa..

Szkoda.
:?

hajduczek napisał(a):tak są to beczki sypialne ale moje skojarzenie było na początku trochę nie fajne...

Moje pierwsze skojarzenie to beczki z winem.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 23.05.2013 15:32

Dzień dobry

Ale ożywienie w temacie :D
...i to za sprawą jednej osóbki :wink:

hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.05.2013 15:36

no to jak obiecałam to heja
szczur w dom bóg w dom-brrrr

w zeszłym roku zaczęły się u mnie problemy z łazienką,a konkretnie zalewałam co jakiś czas tych na dole-na szczęście "ci na dole"to już piwnica....na nieszczęście zagospodarowana na firemkę produkującą woreczki foliowe

najpierw były spokojne rozmowy...próby ratunku z mojej strony czyli powolne spusszczanie wody z wanny.....krecik....w końcu wizyta pana ze spółdzielni (na marginesie był to pan od gazu a nie hydraulik :wink: ) i jego decyzja......hm wie pani co to chyba będzi ta bateria od umywalki.....ok "fachowiec"powiedział trza wykonać :D .....tak więć została wymieniona bateria (nawet był prawdziwy hydraulik)...sprawdzone czy nie cieknie pod płytkami iiiiiiii o dziwo szczęście-w piwnicy sucho

ale ten się śmieje kto się śmieje ostatni.....miesiąc spokoju i telefon od pani piwnicowej ,który już trudno było nazwać miłym :? .....po przyjeździe z pracy okazało się ,że wanna już wcale nie odprowadza wody -wybija na łazienkę.....a ,że akurat był Grzegorz (adorator) to zaczęła się burza mózgów......nadmienię ,że był to piątek godz.17-18
-pierwsze -tel .do pogotowia wodociągowego-odpowiedź" ale psze pani my już nie pracujemy,weekend(pogotowie kojarzyło mi się z ciągłym dyżurem 8O ale co ja się znam ) a jakby co to czyścimy rury strumieniem wody pod ciśnieniem co by panią całkiem zalało (kolejne 8O to tak jakby lekarz pogotowia powiedział ,że przyjeżdżają tylko do np.zawałów bo nie mają sprzętu)....a gdzie pani mieszka....(i tutaj było słychać jak spada kamień z jego serca,bo pewnie kawa stygła)...aaaaa osiedle.....to wy tam macie swoje dyżury"
-oki to szukamy numeru do osoby na "naszym "dyżurze......siupeeer jest na klatce schodowej....dzwonię....przedstawiam sytuację.....odp "a gdzie to leci....aaaa pod wanną ....(kolejny kamień z serca usłyszałam)...no to nie należy do spółdzielni....ten odcinek należy do lokatora"......głos zaczął mi już drżeć.....no to co ja mam zrobić?......po chwili pan podał mi nr.do kumpla który może coś pomoże
-kumpel odebrał "bardzo wesołym głosem :lol: :!: " w końcu weekend ,ale zgodził się przyjść na drugi dzień
-ale jak tu siedzieć bezczynnie...."grzegorz no zrób coś"...no i zaczeliśmy próbować na własną rękę.....konieczne było obkucie części wanny z płytek(brak wystarczającego dojścia) i próby przepchania....tu puk...tam puk w syfon (taki syfon żeliwny stary prl-owski),tu się obsypało...tam się obsypało ale trochę wody zeszło....super
-ale gdyż, ponieważ ,ale wąż odpływowy od pralki właśnie do wanny był skierowany ...to w ramach zażegnania ryzyka....podjęłam męską decyzję-dzisiaj piorę ręcznie to co konieczne............trochę wody do wanny i namaczamy...namaczamy
-i teraz sobie puśćcie jakąś muzyczkę z horroru :D ....idę do łazienki wyprać ww. bluzki a tam we wannie zwierzątko.....Rattus.....szczur.....a w cholerę jak zwał tak zwał.....ja się myszy boję a tu taka bestia.......jeszcze tak szybko nie znalazłam się w kuchni,gdzie był Grzegorz...."trochę"!!!!! krzyczałam....piszczałam i przy okazji dowiedziałam się ,że blat w mojej kuchnia jest całkiem nisko i jest baaardzo wygodny...nie zejdę...w życiu....końmi mnie nie ściągniesz.....cdn
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.05.2013 15:38

kleeberg napisał(a):Dzień dobry

Ale ożywienie w temacie :D
...i to za sprawą jednej osóbki :wink:

cię witam :D to mi się miło zrobiło
.i to za sprawą jednej osóbki
:oops: :oops:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.05.2013 15:39

:lol: :lol: :lol: proszę szybko CD :idea: :oczko_usmiech:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.05.2013 15:44

Janusz Bajcer napisał(a)::lol: :lol: :lol: proszę szybko CD :idea: :oczko_usmiech:

znaczy ,że nie przynudzam :?: :?: bo tego nie chcę
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 23.05.2013 15:49

Nie :papa: witam i ja ,choć nie znam .

Dobry opis ... jakbym swoją żonę widział w akcji z myszami :lol:

Mysz po firance skakała, a żona po wersalce :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko