Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.03.2013 09:55

No i niestety zaczęło padać :(
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 20.03.2013 10:31

weldon napisał(a):No i niestety zaczęło padać :(

U nas jeszcze nie.

dzień dobry :wink:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 20.03.2013 10:45

Dzień dobry

Topnieją śniegi a słoneczko nieśmiało przebija się przez chmury
temp. + 7 nastraja optymistycznie 8)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 20.03.2013 11:02

Rysio napisał(a):Tak ta w zawiasach to odczuwalna :evil: A na dworze robota czeka. Jak tak dalej pójdzie to jeszcze będę musiał węgiel kupić a w planach miałem przepić :D

można nie kupować ,tylko ostatni worek zostawić i go nosić - też grzeje :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.03.2013 11:18

A ja mam podobny dylemat z płynem do spryskiwacza.
Wlałem jakiś czas temu pół bańki i miało mi wystarczyć, ale boję się, że jednak będę musiał dokupić kolejną i zostanę z takim mażącym się po szybach specyfikiem, jak się ciepło zrobi.

Jesienią mi tak letni został w spryskiwaczach i mi dysze pozamarzały :/
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 20.03.2013 11:27

Dzień dobry

Co tam u nas śnieg i lekki mrozik.
Na Cyprze to mają zawieruchę 8O
A też była to zielona wyspa :idea:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 20.03.2013 12:13

Dzień dobry .

Dzisiaj światowy dzień szczęśliwości

"Dorastałem w latach siedemdziesiątych i tak dzisiaj zastanawiam się jak udało mi się wtedy przeżyć, w tych rzekomo okropnych czasach ? Samochody nie miały pasów bezpieczeństwa, ani zagłówków, no i żadnych airbagów. Na tylnym siedzeniu było wesoło, a nie niebezpiecznie. Łóżeczka i zabawki były kolorowe i z pewnością polakierowane lakierami ołowiowymi, lub inną śmiertelnie groźną farbą. Niebezpieczne były puszki, drzwi samochodów a butelki od lekarstw i środków czyszczących nie były zabezpieczone. Można było jeździć na motorowerze bez kasku, a ci, którzy mieszkali w pobliżu szosy, na wzgórzu ustanawiali na rowerach rekordy prędkości, stwierdzając w połowie drogi, że rower z hamulcem był dla starych chyba za drogi, ale po nabraniu pewnej wprawy i kilku wypadkach panowaliśmy i nad tym. Szkoła trwała do południa, a obiad jadło się w domu. Niektórzy nie byli dobrzy w budzie i czasami musieli powtarzać rok. Nikogo nie wysyłano do psychologa. Nikt nie był hiperaktywny ani dysklektykiem, po prostu powtarzał rok i to była jego szansa. Wodę piło się z węża ogrodowego, lub innych "źródeł" a nie za sterylnych butelek PET. Wcinaliśmy słodycze i pączki, piliśmy oranżadę z prawdziwym cukrem i nie mieliśmy problemów z nadwagą, bo ciągle byliśmy na dworze i byliśmy aktywni. Piliśmy całą paczką oranżadę z jednej butli i nikt z tego powodu nie umarł. Nie mieliśmy Playstations, Nintendo 64, X-Boxes, gier wideo, 99 kanałów w TV, DVD i wideo, dolby Surround, komórek, komputerów ani chatroom'ów w Internecie lecz przyjaciół. Mogliśmy wpadać do kolegów pieszo lub na rowerze, zapukać i zabrać ich na podwórko, lub bawić się u nich, nie zastanawiając się, czy to wypada. Można się było bawić do upojenia, pod warunkiem powrotu do domu przed nocą. Nie było komórek i nikt nie wiedział gdzie jesteśmy i co robimy. Nieprawdopodobne!!! Tam na zewnątrz, w tym okrutnym świecie całkiem bez opieki! Jak to było możliwe? Graliśmy w piłkę na jedną bramkę, a jeśli kogoś nie wybrano do drużyny, to się wypłakał i już. Nie był to koniec świata ani trauma. Mieliśmy poobcierane kolana i łokcie, złamane kości, czasem wybite zęby, ale nigdy, nigdy, nie podawano nikogo z tego powodu do sądu! NIKT nie był winien, tylko my sami. Nie baliśmy się deszczu, śniegu ani mrozu. Nikt nie miał alergii na kurz, trawę ani na krowie mleko. Mieliśmy wolność i wolny czas, klęski, sukcesy i zadania i uczyliśmy się dawać sobie radę! Pewnie, można powiedzieć, że żyliśmy w nudzie, ale... BYLIŚMY SZCZĘŚLIWI !!!"
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.03.2013 12:16

Oczywiście, że byliśmy szczęśliwi. :D
Dzień dobry.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.03.2013 12:16

Obrazek ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 20.03.2013 12:19

Dzień dobry.

Są jakieś przyzwoite strony z moto ogłoszeniami w Niemczech, oprócz mobile.de ?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.03.2013 12:25

kaszubskiexpress napisał(a):Dzień dobry.

Ja korzystałem z mobile.de i byłem zadowolony z zakupów. Ale jest kilka innych, z tego linku
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 20.03.2013 12:28

kaszubskiexpress napisał(a):Dzień dobry.

Kiedyś Niemcy mieli takie komisy dla swoich , w halach pod dachem stały perełki :wink: .

Odrzuć z Mobile.de oferty na pierwszych stronach i te z firm - tylko prywatne oferty i jeśli się nie odezwie na tel to oferta fikcyjna .

Chej , to mieszkanie , to samochód zmieniasz , to może ja się do Ciebie przeniosę do roboty :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 20.03.2013 12:34

walp napisał(a):Ja korzystałem z mobile.de i byłem zadowolony z zakupów. Ale jest kilka innych, z tego linku

Dzięki.

auto_gt napisał(a): to może ja się do Ciebie przeniosę do roboty :lol:

Zainwestuj w dobrą drukarkę, potem wypierz w pralce, ale jak będziesz suszyć, to zwróć uwagę, żeby nie było śladów po klamerkach, bo kobity w kioskach podejrzliwe się robią :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 20.03.2013 12:43

kaszubskiexpress napisał(a):potem wypierz w pralce, ale jak będziesz suszyć, to zwróć uwagę, żeby nie było śladów po klamerkach, bo kobity w kioskach podejrzliwe się robią :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pralnie mi proponujesz , ? w NY pralnia ma rację bytu bo w domach nie maja pralek za to mają czystą kasę :lol: , a to pralnia na każdym rogu jest czynna ...

a u nas jest taki dobrobyt ,że każdy pralkę ma w domu więc piorą te swoje brudy ,ale nie pieniądze bo już prawie nikt ich niema :|
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.03.2013 12:45

kaszubskiexpress napisał(a):
auto_gt napisał(a): to może ja się do Ciebie przeniosę do roboty :lol:

Zainwestuj w dobrą drukarkę, potem wypierz w pralce, ale jak będziesz suszyć, to zwróć uwagę, żeby nie było śladów po klamerkach, bo kobity w kioskach podejrzliwe się robią :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uważaj bo jest to czyn z art. 310 § 1 k.k. i podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 5 albo 25 lat pozbawienia wolności i na co wtedy nowe mieszkanie i auto?

:hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko