Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 01.05.2010 07:12

weldon napisał(a):
Obrazek

Pfff ale jaja poczekaj poszperam
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 01.05.2010 07:17

Tu jest sampel z 1600 ISO z HS10.

Myślałem, że się skończy na 400, góra 800 w szczególnych warunkach, ale,
jak widzę, trzeba tylko dobrać warunki.

Lecę na kawę, bo małżonka już ze dwa razy wołała :D
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 01.05.2010 07:24

:D No nie wiem co odwaliłam , że on tego nie może otworzyć;) ale zaraz jeszcze raz zobaczę

Obrazek

a to?
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
juz wiem tego tez nie otworzysz przekręcił mi się na tym weselu licznik w aparacie. Miałam ostry meksyk i zmieniałam nazwy plików hyhy

Obrazek

Teraz zobacz te , temu pierwszemu zmieniłam nazwę na jakąś z kosmosu :D
Obrazek

Mam nadzieje , że działa spokoju by mi to nie dało W każdym razie zrobione są na poteżnym Iso powiedziałabym że nawet na krowiastym;) Bez statywu :(
Ostatnio edytowano 01.05.2010 08:02 przez Muliness, łącznie edytowano 1 raz
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 01.05.2010 08:01

Dzień dobry w piękny i ciepły poranek D:D

burze się mnie przestraszyły i do nas nie przyszły, nawet kropla deszczu nie spadła, a teraz nieśmiało zaczyna przebijać się słonko :D:D:D
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 01.05.2010 08:04

twister07 napisał(a):Dzień dobry w piękny i ciepły poranek D:D

burze się mnie przestraszyły i do nas nie przyszły, nawet kropla deszczu nie spadła, a teraz nieśmiało zaczyna przebijać się słonko :D:D:D

Dzień Doberek;) Pada u mnie brzydko szaro i ponuro. Ale zdrowieje mam katar gigant znaczy idzie ku lepszemu;) dzis mam zamiar poczytac forum trasy i takie trudne tematy hehehhe . :lol: :lol: Nie idę dzisiaj do pracy kolega sie zlitował i mnie zastapi a to znaczy , ze już mnie nic dzis bardziej nie może uszczęsliwić;)
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 01.05.2010 08:10

to miodzio... na katar ;) i dlatego, że masz wolne :D:D

polecam ohydny syrop z cebuli... zawsze pomaga :) nawet jak świeżo zrobiony jest... cukru wtedy ni eżałuję do zrobienia i jest łatwiej :lol:
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 01.05.2010 08:16

twister07 napisał(a):polecam ohydny syrop z cebuli... zawsze pomaga :)

Święta prawda wprawdzie ohydny jest ale masz rację;) Przygotuję wywar hehehe .
To teraz może herbatka czy kawka?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 01.05.2010 08:22

Muliness napisał(a):... na poteżnym Iso... Bez statywu :(

Duża matryca robi swoje :)
Nie ma siły, trzeba się zmusić i zagłębić trochę w teorię.
Zawsze byłem samoukiem, to może i tu się połapię.
Zacznę od tych wczorajszych lekcji i najpierw opanuję różnice pomiędzy tymi wszystkimi trybami.
W końcu po coś są.

No, zachmurzyło się :D

Znaczy się - mam dziś wolne :D

Kawka już była, muszę wymyślić jakieś śniadanie i jadę zobaczyć co z moim samochodem?
Może go już robią? :(
Jolanda
Cromaniak

Postnapisał(a) Jolanda » 01.05.2010 08:25

Dzień Dobry-Kawa z rana lepsza niż bita śmietana :D U mnie deszczowo :roll: i z czego się cieszyc :?
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 01.05.2010 08:26

weldon napisał(a):Kawka już była, muszę wymyślić jakieś śniadanie i jadę zobaczyć co z moim samochodem?

Pogoń ich w Łodzi leje jak jasny gwint . Niebo zaciągnięte bez perspektywy na przejaśnienia . Już Ci się nie miał kiedy ten samochód popsuć :(
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.05.2010 08:31

Muliness napisał(a):
Dzień Doberek;) Pada u mnie brzydko szaro i ponuro. Ale zdrowieje mam katar gigant znaczy idzie ku lepszemu;)

Zdrowiej szybko, katar leczony trwa tydzień, nieleczony też. :lol:

Pozdrawiam.

smoki3
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 01.05.2010 08:40

smoki3 napisał(a):Zdrowiej szybko, katar leczony trwa tydzień, nieleczony też. :lol:

Dziękulski :) a ja Życzę zdrówka dla całej rodzinki , te pogody kratkowane:)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.05.2010 08:45

weldon napisał(a):Kawka już była, muszę wymyślić jakieś śniadanie i jadę zobaczyć co z moim samochodem?

Śniadanie:
Placki z jabłkami i białym serem.

Mąka ( na oko) dwa jajka, mleko, do smaku cukier, sól. Mieszamy ciasto do zwięzłej konsystencji.
Obieramy jedno - dwa jabłka, trzemy na tarce, dodajemy do ciasta. Jako dodatek dorzucamy serek z Piątnicy ( granulko waty ). Wszystko razem mieszamy, smażymy na oliwie lub oleju - wolny ogień. Smacznego.

Muliness napisał(a):
Pogoń ich w Łodzi leje jak jasny gwint . Niebo zaciągnięte bez perspektywy na przejaśnienia . Już Ci się nie miał kiedy ten samochód popsuć :(

Bardzo proszę zatrzymaj tą masę deszczu u siebie ! Łódź to tylko 150km w prostej linii od Warki. :wink:

Pozdrawiam.

smoki3
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 01.05.2010 09:21 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 01.05.2010 08:57

smoki3 napisał(a):Bardzo proszę zatrzymaj tą masę deszczu u siebie ! Łudź to tylko 150km w prostej linii od Warki. :wink:

Jeśli o mnie chodzi nie ma sprawy;) Ja i tak nie wychodzę więc protestować nie będę ale obawiam się , że to się rozniesie . Więc korzystaj póki się da Pozdrawiam;)
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 01.05.2010 09:03

Muliness napisał(a):
smoki3 napisał(a):Bardzo proszę zatrzymaj tą masę deszczu u siebie ! :wink:

ale obawiam się , że to się rozniesie . Więc korzystaj póki się da Pozdrawiam;)

oby do nas jak najdłużej szło ;)

Muliness napisał(a):[dzis mam zamiar poczytac forum trasy i takie trudne tematy hehehhe . :lol: :lol:

ja już mam trasę wybraną, tzn. waham sie tylko czy Słowacja czy jednak Czechy :? :roll: ale to już mąż zdecyduje. tak czy inaczej Austria na bank... szybciej jest mimo wszystko ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko