mahadarbi napisał(a):weldon napisał(a):Jeden potrafi zablokować całe miasto, bo "on musi"

A to akurat standard

Jak nie śmieciara to kopara

Bardziej mam na myśli tych cwaniaków, co wciskają się z boku.
I nie mam tu zasady "suwaka" na myśli, bo to kompletnie nie ma nic wspólnego.
Albo tych stojących na środku skrzyżowania ...
Ja codziennie mam przykład wjazdu/wyjazdu z Warszawy, gdy samochody stojące na światłach, zamiast ruszyć, stoją, dzięki czemu przejeżdża ich zamiast 10, to 2, 3.
Albo mam taką sytuację, że cała Wisłostrada stoi, a na końcu dojeżdżasz do Pułkowej, a tam ... pusto
I po co to stać tych korkach? Jechać trzeba :/
Jeden, wciskający się palant, zatrzymuje kilkadziesiąt poruszających się samochodów, a drugi palant go wpuszcza jeszcze.
Ale, wiesz, że mają się wziąć za to?
Problem jest na tyle korkotwórczy, że instalują właśnie w różnych punktach "inteligentne kamery:, które mają wychwytywać zarówno tych przekraczających prędkość, jak i tych rozmawiających przez komórkę (to jest zbydlęcenie, jak jedzie taki pomału, często wężykiem, blokując ruch), jak i tych, wciskających się po cwaniacku, albo blokujących ruch na skrzyżowaniach i przejazdach.
Mandaty pocztą będą przysyłali, więc trzeba będzie się ostro pilnować, bo jak komuś się uzbiera wezwań z całego tygodnia, to przez cały drugi tydzień będzie biegał na pocztę