Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2011 08:32

weldon napisał(a):Nie wiecie, o co może chodzić:

- wydawało mi się, że padł mi akumulator.

Po całonocnym ładowaniu ładnie odpalał, ale chwila moment padał - zasiarczył się.
Miał prawo - stary, mało używany.

Tyle, że wsadziłem nowy i mam to samo.

Najgorzej, że samochód na podjeździe zostawiłem i nie ruszę go bez odpalenia :(

Gdzie szukać problemu? Może coś źle robię po prostu? :(

Wizyta u elektryka.... padło ładowanie, alternator .. Tylko dlaczego nie świeci się na desce kontrolka ładowania?

Poza tym KONIECZNIE do elektryka, ponieważ z opisanej sytuacji coś rozładowuje akumulator (lub może być gdzieś zwarcieale wtedy padły by bezpieczniki).
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 30.09.2011 08:53

Elektryk to wiem, tylko mam teraz kłopot z wyciągnięciem go z podjazdu :/

A jak myślisz, możliwe jest, że akumulator sklepowy był rozładowany?
Odpaliłem, zrobiłem raptem ze 3 kilometry ...

Czyżby tu szukać przyczyny, że alternator nie ładuje i, jadąc, rozładowuje akumulator?

Podładuję go dzisiaj, tylko boje się, czy dojadę do elektryka w takim przypadku :(
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 30.09.2011 08:53

weldon napisał(a):Nie wiecie, o co może chodzić:

Kłopoty z prądem w aucie, najgorsze co może być.
brrrrrrrr :!:
acha !
dzień dobry
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 30.09.2011 09:46

weldon napisał(a):Podładuję go dzisiaj, tylko boje się, czy dojadę do elektryka w takim przypadku :(

Odpal, wyciągnij, jedź.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 30.09.2011 09:58

Jacek S napisał(a):Odpal, wyciągnij, jedź.

Odpalę, jednak raczej spróbuje wyjechać, niż wyciągać
(wypychałem kiedyś tam malucha i mi nie poszło ;)), pojadę ... :)
Z pewnością do elektryka ...

Najgorzej, że, chyba, pospieszyłem się z tą wymianą akumulatora :/
sroczka66
Cromaniak

Postnapisał(a) sroczka66 » 30.09.2011 10:06

Dzień dobry słonecznie, piątkowo i prawie popołudniowo :wink: :D
witpol
Cromaniak

Postnapisał(a) witpol » 30.09.2011 10:21

Dzień Dobry,
również słonecznie i ciepło, zapowiada się piękny weekendzik (chyba ostatni taki piękny - tak zapowiadają :cry: )
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2011 12:29

Coś robi Ci zwarcie i rozładowuje akumulator. Trza sprawdzić co? Brak ładowania nie rozładowuje w tak szybkim czasie aku.
Elektryk sprawdzi i powie.

Dzień Dobry Bardzo

A mówiłem Wam, że peugeota musiałem na lawecie przywieźć z Opola do Krakowa, ponieważ po trzech tygodniach postoju u pseudo mechanika nic nie zostało naprawione :evil: :evil: :evil:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.09.2011 15:20

Cześć i czołem.....

Ależ jestem zły.... ba wściekły :!: :evil: :evil: :evil: :!::!::!::!: miałem samochód w ten wtorek odebrać a odbiorę go ..... nie wiem kiedy może w zbliżający się poniedziałek :!: :evil: 5 tygodni w naprawie :!: już mam dość.... 1700 km na skuterze w tym czasie zrobiłem ganiając za służbowymi sprawami :!: o mój kręgosłup :cry: :evil:

Ale za to te 1700 km kosztowały mnie zaledwie.... 204 zł :lol: koszt paliwa no i przegląd... 250 także razem ok 450 zł a nie jak w przypadku mojego smoka 1020 zł licząc samo paliwo :lol:

Tak więc... szklanka do połowy pełna :lol:
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 30.09.2011 16:39

szklanka jak szklanka na pewno z portfela mniej ubyło.......puki co :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.09.2011 16:44

Sylwetka napisał(a):szklanka jak szklanka na pewno z portfela mniej ubyło.......puki co :wink:

A właśnie .... niedawno na tym swoim pierdzikółku dotarłem prawie do Starachowic ;) bo byłem w Suchedniowie a to tylko 22 km bliżej :lol: (patrząc od strony Kielc ;))
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 30.09.2011 16:53

Prawie- czyli tak coś kole połowy drogi :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.09.2011 16:59

No... tak żeby prawdę powiedzieć i nie skłamać to mam do Kielc jakieś 18 km od drugiej strony, także dla mnie to była jakaś jedna trzecia ;)
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 30.09.2011 17:21

Ja chciałam powiedzieć, że to prawie z górki ale też bym skłamała bo więcej jest pod górkę :wink: Ja do Kielc jeżdżę przez Św. Kaśkę ładniejsze widoki. :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 30.09.2011 20:12

Qźwa, jedno się u nas nie zmienia.

Komputeryzacja, demokratyzacja, europeizacja, a i tak, zawsze,
może się trafić jakiś p@#&^%$@#y operator koparki, co z po osiedlu z podniesioną łychą jeździ :evil:

Niedawno opuściło mnie, w końcu, pogotowie energetyczne, które podłączało mój dom do prądu,
bo to bydle mnie i sąsiadowi kable pozrywało, odcinając i nas i całe osiedle od prądu.

A największe sk@^&%$wo, że to bydle zostawiło na ulicy nie zabezpieczony przewód pod napięciem :evil:

Do domu się spieszył ... Menda straszna, bo tu dzieciaki latają.
Po prostu zamknęli maszynkę i budkę na kłódkę, bo ich więcej było, wsiedli w samochód i pojechali.

Zabezpieczenie, zawiadomienie straży i zakładu energetycznego załatwiałem sam.

Obawiam się, że nie zostawię tych s@^&%$synów bezkarnie.

Zresztą ktoś musi zapłacić za pogotowie energetyczne :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko