Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agary35
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agary35 » 05.06.2011 08:14

Dzień dobry :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.06.2011 08:17

Dzień dobry.....wczoraj zrobiłyśmy z Martą mały obchód pt"Co robi nasze miasto nocą?" :lol: .....i o dziwo okazało się ,że tak całkiem nie śpi ,jak zwykle 8O

zagospodarowano nasze małe "Łazienki"....gdzie kiedyś ...kiedyś były miejskie otwarte baseny (ja już z nich nie korzystałam ,stały zaniedbane).....później ten park stał się zaniedbanym zbiorowiskiem drzew,miejscem spotkań lokalnych żuli.......a wczoraj...........scena....namioty z żarełkiem.....piwem.....ogródki letnie.....i tłumy....co prawda disco polo :wink: :lol: ....ale do piwa pasuje :lol:

Obrazek

w innym małym parku potocznie zwanym "Łabędziami" mamy kolejną fontannę (oj nasz burmistrz ma chyba jakąś fobię :wink: ,bo to w naszym 20 000 miasteczku już szósta 8O )...ale tym razem coś ala "teatr świateł" 8) 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a oprócz tego cisza i spokój
:D

a na dzień dobry znów troszkę mojego jaśminu :D

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.06.2011 08:29

Piękne te światełka ...

A więc to jaśmin mi tak wczoraj zaiwaniał, jak chodziłem po parku! :D

Dzięki Violka :lol:

I dzień dobry

PS a w Warszawie, jest tak gorąco, że karpie próbują się opalać

Obrazek
:lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.06.2011 08:46

jakby je ktos prądem potraktował :lol:

cześć Piotr :D

ide wciskać ogóry do słoja :wink: ....będą pierwsze małosolne 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2011 09:03

hajduczek napisał(a):ide wciskać ogóry do słoja :wink: ....będą pierwsze małosolne 8)

Ja też wczoraj kisiłem ogóra hmmmmm przepraszam, robiłem małosolne

Dzień Dobry
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.06.2011 09:07

Powietrze sobie łykały. Może dziś zrobię im więcej fotek, ale bardziej nastawiam się na karmienie darmozjadów.
Nabrałem fistaszków, pestek dyni, słonecznika ...

Może je nakręcę nawet, to zobaczycie najbardziej rozpuszczone wiewiórki na świecie.

Bardziej rozpuszczone, niż te donaldowe.
Mocno nieostre, ale tu widać, jak bardzo ...

Obrazek :wink:

Cześć Damian, a ja, wczoraj, skończyłem kisić :D

Już drugie w tym roku. Krajowe? :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2011 09:13

Cześć Piotrek. Pierwsze krajowe, na które się natknąłem u siebie, niestety były za duże na małosolne, ale wczoraj znalazłem idealne:)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.06.2011 09:26

Może odżałuję też te pięć złotych ...

I tak jestem do przodu, bo udało mi się małżonkę przekonać, że dla niej za gorąco będzie.

Tak, to by mi dycha poszła ;)

Znalazłem jej kilka ciekawych zajęć w domu.
Huśtawkę trzeba skręcić, obiad ugotować ...
Potem mogłaby się nie wyrobić ze wszystkim

:lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.06.2011 09:50

Cześć i czołem.... ale mi ptaki leśne koncert rano urządziły.... ja Was proszę normalnie baaaajka :D, a komarów w tym roku absolutnie w najmniejszych ilościach nawet nie ma :!: :D Przy grillu sobie wczoraj posiedzieliśmy, jaką karkówkę wtrząsnęliśmy.... piwko chłodne oczywiście z kotłowni (bo kotłownia od północy z dolotem świeżego powietrza i wyłączonym piecem) szt kilka i śpiew ptaków.... żyć nie umierać :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.06.2011 09:59

weldon napisał(a):Bardziej rozpuszczone, niż te donaldowe.
Mocno nieostre, ale tu widać, jak bardzo ...

nie żebym się czepiała, wiewiórka nieostra ok, ale ławka i babki nieruchome????

Dzień dobry
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2011 10:03

Leszek Skupin napisał(a):Cześć i czołem.... ale mi ptaki leśne koncert rano urządziły.... ja Was proszę normalnie baaaajka :D, a komarów w tym roku absolutnie w najmniejszych ilościach nawet nie ma :!: :D Przy grillu sobie wczoraj posiedzieliśmy, jaką karkówkę wtrząsnęliśmy.... piwko chłodne oczywiście z kotłowni (bo kotłownia od północy z dolotem świeżego powietrza i wyłączonym piecem) szt kilka i śpiew ptaków.... żyć nie umierać :D

Jednak mieszkanie w domu ma swoje plusy. Co?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.06.2011 10:04

BeJur napisał(a):ale ławka i babki nieruchome????

W tym wieku.....nie dziwota. :wink:

Dzień dobry. 8)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 05.06.2011 10:05

Leszek Skupin napisał(a):komarów w tym roku absolutnie w najmniejszych ilościach nawet nie ma :!: :D Przy grillu sobie wczoraj posiedzieliśmy, jaką karkówkę wtrząsnęliśmy.... piwko chłodne oczywiście z kotłowni (bo kotłownia od północy z dolotem świeżego powietrza i wyłączonym piecem) szt kilka i śpiew ptaków.... żyć nie umierać :D

Komary to się dopiero wylęgną :D :roll:
no zazdroszcze Ci trelu ptaszków zieleni i świętego spokoju my się przymierzamy do chałupy z ptaszkami grilem i takimi tam udogodnieniami:) ale jeszcze to trochę potrwa;(

Dzień Dobry:)
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 05.06.2011 10:09

Dobro jutro dobri ljudi :D W Poznańu prawdziwe goronce lato :D :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.06.2011 10:26

Muliness napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):komarów w tym roku absolutnie w najmniejszych ilościach nawet nie ma :!: :D Przy grillu sobie wczoraj posiedzieliśmy, jaką karkówkę wtrząsnęliśmy.... piwko chłodne oczywiście z kotłowni (bo kotłownia od północy z dolotem świeżego powietrza i wyłączonym piecem) szt kilka i śpiew ptaków.... żyć nie umierać :D

Komary to się dopiero wylęgną :D :roll:
no zazdroszcze Ci trelu ptaszków zieleni i świętego spokoju my się przymierzamy do chałupy z ptaszkami grilem i takimi tam udogodnieniami:) ale jeszcze to trochę potrwa;(

Dzień Dobry:)

Rok temu o tej porze to atakowały już chmarami ... pchały się do oczu, uszu, ust i nosa nie mówiąc o obleganiu skóry.... :!: katastrofa była... kupiliśmy nawet taki namiot z moskitierami, żeby choć chwilę można było posiedzieć w ludzkich warunkach, ale jak tylko zwęszyły jakąś szczelinę to juuż ich pełno w środku było, a jadowite sqr.....le były...... :twisted:

Jest szansa że w tym roku ich będzie duuuużo mniej :D

Serce w pasy napisał(a):Jednak mieszkanie w domu ma swoje plusy. Co?

I to są te plusy dodatnie :!: :D
Ostatnio edytowano 05.06.2011 10:42 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko