Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.05.2011 06:00

Muliness napisał(a):Łomoczą mi za oknem bo dogaszają ...

No tak. To jest powód do zadowolenia ;)
W sumie, skoro i tak już nie śpisz ... :D

A u mnie też globus wymienili na nowy.
Stary był już strasznie przeżarty przez rdzę, że musieli zdjąć i replikę zrobić.
Ale takich Bolków i Lolków nie mam :(

Ciekawe jak zostanie zagospodarowane wnętrze tego globusa? ;)

:D
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 20.05.2011 06:04

:cry:
Na dzień dobry wyłapałem jakąś śrubę, która wbiła mi się w oponę...
Zaraz trza do oponiarzy jechać :evil:

Poza tym słońce świeci, 16 na plusie, juwenalia w mieście :D
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 20.05.2011 06:23

Dzień dobry.

Dziś znowu lato... i piątek :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.05.2011 06:28

Dzień dobry :lol: słonecznie, niebiesko, plusikowo 15

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.05.2011 06:32

Całą noc padało a teraz paruje we wschodzącym nieśmiało słoneczku - piątek - dzień dobry.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 20.05.2011 06:37

Dzień dobry !!

Słonecznie i ciepełko 19,5 st.c. Oj będzie dzisiaj patelnia :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.05.2011 06:50

Muliness napisał(a):a ja dzisiaj pół nocy nie spałam i policyję wezwałam:( Mówie Wam centrum mojego miasto to jest jakaś masakra;(
Dzieciak 4 letni wyskakuje na ulicę z płaczem krzyczy Policja za nim rozeźlony tatus nie wiadomo o co chodzi 2 w nocy. Awantura dopadł dzieciak na rogu aż rozdarłam sie jak głupia z okna . Policja przyjechała po 20 minutach podjechała postała pod kamienicą i sobie odjechali a co z tym maluchem to ni wim;( Patologiczna patologia jak dobrze , ze mam w planach wyprowadzkę

Do tego ten pożar...nieźle.
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.05.2011 06:59

Jacek S napisał(a):
Muliness napisał(a):a ja dzisiaj pół nocy nie spałam i policyję wezwałam:( Mówie Wam centrum mojego miasto to jest jakaś masakra;(
Dzieciak 4 letni wyskakuje na ulicę z płaczem krzyczy Policja za nim rozeźlony tatus nie wiadomo o co chodzi 2 w nocy. Awantura dopadł dzieciak na rogu aż rozdarłam sie jak głupia z okna . Policja przyjechała po 20 minutach podjechała postała pod kamienicą i sobie odjechali a co z tym maluchem to ni wim;( Patologiczna patologia jak dobrze , ze mam w planach wyprowadzkę

Do tego ten pożar...nieźle.
Całe szczęscie że to był pustostan 5 lat go rozbierają i rozebrać nie mogli to teraz może jak już nie ma dachu ktoś się za to weźmie
Panika o tyle ze 7 jednostek straży gasiło Ludzi z sąsiadującego bloku i kamienicy wygnali z domów jak stali tak musieli wyjść .... a reszta stała i patrzyła w którą strone zawieje wiatr . Pan ze straży miejskiej mówił ze złomiarze wyciągają z takich pustostanów rury ale samo z siebie nic się nie pali
Ostatnio edytowano 20.05.2011 07:06 przez Muliness, łącznie edytowano 1 raz
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 20.05.2011 07:04

Muliness napisał(a): Całe szczęscie że to był pustostan

Muliness napisał(a): ale samo z siebie nic się nie pali

Otóż to. Lokal pewnie był zamieszkiwany przez lumpenproletariat
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.05.2011 07:08

Muliness napisał(a):Całe szczęscie że to był pustostan 5 lat go rozbierają i rozebrać nie mogli...

Może wreszcie znalazł się inwestor i ten pożar mu jak najbardziej na rękę...no Wiesz - taki zbieg okoliczności... :wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.05.2011 07:12

Arek napisał(a):
Muliness napisał(a): Całe szczęscie że to był pustostan

Muliness napisał(a): ale samo z siebie nic się nie pali

Otóż to. Lokal pewnie był zamieszkiwany przez lumpenproletariat

Oczywiście że tak dla menelstwa to jest niezła kryjówka nikt tam nie wejdzie nikt im nie przeszkadza Moze jak tego straszaka rozbiorą wreszcie będzie spokój ale u nas jest problem w administracji olewka totalna Całe centrum to kamienice któregoś dnia runą z takim gwizdem ze będziecie mieć co czytać. ja nie znam 2 takiego miasta w Polsce bo takiego nie ma i mówię to z pełną premedytacją :evil: :evil:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.05.2011 07:16

Jacek S napisał(a):
Muliness napisał(a):Całe szczęscie że to był pustostan 5 lat go rozbierają i rozebrać nie mogli...

Może wreszcie znalazł się inwestor i ten pożar mu jak najbardziej na rękę...no Wiesz - taki zbieg okoliczności... :wink:

To jest państwowa kamienica po żydowska Prawowici właściciele zgineli albo wyjechali czekali z 70 lat aż przejdzie na skarb Państwa nie widzą potrzeby remontować bo juz nie ma co remontować Właśnie koło tego drapaka stoi normalny jakis tam blok a z drugiej secesyjna kamienica. To co jest prywatne to jakos wygląda a co jest administracji nadaje się do rozbiórki natychmiastowej ale oni muszą dać ludziom mieszkania i tu mamy problem bo niby jakie jak nic nie budują
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.05.2011 07:21

Muliness napisał(a):ja nie znam 2 takiego miasta w Polsce bo takiego nie ma i mówię to z pełną premedytacją :evil: :evil:

No pewnie. Kto to widział: Łódź bez wody? 8O

Chyba tylko Noe ...

:lol:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.05.2011 07:27

weldon napisał(a):
Muliness napisał(a):ja nie znam 2 takiego miasta w Polsce bo takiego nie ma i mówię to z pełną premedytacją :evil: :evil:

No pewnie. Kto to widział: Łódź bez wody? 8O

Chyba tylko Noe ...

:lol:

My mamy wody pod dostatkiem sieć iluś tam rzek podziemnych które zabetonowali Śpimy jak w kanale hahahahhaha Jeszcze nas tu szczury zezżeć powinny hyhy
jak budowali to stado fabryk to każdy fabrykant rzeczką się zajął bo bez wody nie było przemysłu :) To nie Łódź to Kanał:)
Piotrkowska umarła smiercia naturalną nie ma sklepów nie ma ludzi Stoi i straszy;) To jest 9 lat rządów swietnego prezydenta jakiego mielismy w końcu po referendum udało się go wykopać....
Lecę kochani szykujcie się do weekendu a ja lece pospać póki dziecko w szkole Taka noc to przeżycie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2011 07:39

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko