BeJur napisał(a):weldon napisał(a):Będziecie się śmiać, ale rozwiązywałem jedną ze znalezionych przeze mnie tajemnic sprzed ... 60 lat ...![]()
Zresztą z powodzeniem.
to w końcu ile masz tych lat?
Wychodzi na to,że starszy od węgla.
.png)
ANITA:) napisał(a):mój synio ma dzisiaj zagwarantowaną wojnę domowąjak tylko wróci do domu o swoją jaszczurę. Przed chwilą goniłam po salonie jej jedzenie
Dorwałam świństwo i siedzi przykryte pudełkiem i mam nadzieję że szybko zdechnie
Nadialena napisał(a):Dzień dobry![]()
No to co ta jaszczurka je
.png)
.png)
ANITA:) napisał(a):twister07 to jesteśmy w klubieja też mam fobie jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju robactwo. Ostatnio wojne toczyłam z moim synem, bo w swoim pokoju w terrarium trzyma jakąś jaszczurę i ta gadzina na moje nieszczęście karmiona musi być jakimiś żywymi "stworami". Mój synio zakupuje więc robaczki na allegro i jednego pięknego dnia jak przyszła paczka to przy przekładaniu ich do pojemnika kilka mu spierdzieliło.
No i możecie sobie wyobrazić jaka była moja reakcja jak jeden z nich środkiem salonu sobie pomykałdrugi wlazł sobie do wanny i znowu trafiło na mnie, bo go przyczaiłam jak juz właziłam do kąpania, a że to świństwo to takie jakieś karaluchowate to mało brakowało, a tego dnia jaszczura życia nie straciła
![]()
Furii prawie dostałam, bo jak jeszcze sobie wyobraziłam, że np. mamy gości a tu taki jeden z drugim sobie wyłazi no to chyba bym sie ze wstydu spaliła.
.png)
weldon napisał(a):Zaczęło się od Pomnika Warszawskich
Prawda, że Palmiry kojarzą się zawsze z czymś innym?
.png)
weldon napisał(a):Zaczęło się od Pomnika Warszawskich Termopil, na który wlazłem ostatnio, trochę przypadkowo,
w czasie jednej z wypraw, potem były Palmiry, a potem ... Samo poszło.
Okazuje się, że mieszkam w bardzo ciekawej okolicy.
.png)
.png)
longtom napisał(a):A dom rodzinny Małego Jędrka z Zośki wiesz gdzie stoi?
.png)
longtom napisał(a):
acha 2 witam 'koleżankę marnotrawną" po powrocie
renatalato napisał(a):Witam Ola![]()
Pamiętliwa nie jestem, fajnie Cię znowu widzieć
.png)
weldon napisał(a):longtom napisał(a):A dom rodzinny Małego Jędrka z Zośki wiesz gdzie stoi?
A powinienem?
Przeceniasz mnie
Kamienie na szaniec czytałem ... Oj nie pamiętam kiedy czytałem
Już wiem. W majątku Łukaszówko.
.png)
mariusz-w napisał(a):
Trochę tego jest !
.png)
longtom napisał(a):weldon napisał(a):longtom napisał(a):A dom rodzinny Małego Jędrka z Zośki wiesz gdzie stoi?
A powinienem?
Przeceniasz mnie
Kamienie na szaniec czytałem ... Oj nie pamiętam kiedy czytałem
Już wiem. W majątku Łukaszówko.
Na Racławickiej. Na strychu w latach 70 cały arsenał z lat wojny tam znaleziono. Wiele wakacji tam spędziłem.
mariusz-w napisał(a):
Trochę tego jest !
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko