Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 01.03.2011 08:15

Znaczy - do baru !
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 01.03.2011 08:16

Dzień Dobry :D
Dzisiaj tylko -14 więc już po zimie :lol:
A co do prewencji do łykam od listopada razem z połowicą codziennie po jednym Ecomer'ku i jak na razie przeziębienia i inne tego typu nam nie dokuczają :!:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 01.03.2011 08:29

Profilaktycznie nic nie brałem (i nie piłem), bo nie musiałem, bo do tej pory nic mi nie dolegało, nawet jak katar miałem, to jeden dzień. Żona mówiła, że mnie to nawet atom nie ruszy. A tu taka niespodzianka...

PITa wczoraj złożyłem.
Ale ludu w skarbowym, wszyscy chyba mają zwrot, że tak się rzucili ze składaniem ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2011 08:32

Dzień dobry. :lol:

-10'C (przy altanie :wink: :lol: )

Kawa mniam,mniam...
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 01.03.2011 08:36

Dzień dobry :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2011 09:01

Arek napisał(a):Profilaktycznie nic nie brałem (i nie piłem), bo nie musiałem, bo do tej pory nic mi nie dolegało, nawet jak katar miałem, to jeden dzień. Żona mówiła, że mnie to nawet atom nie ruszy. A tu taka niespodzianka...

PITa wczoraj złożyłem.

No i masz, tak działa wizyta w urzędzie skarbowym.
Dzień Dobry
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 01.03.2011 09:04

Dzień dobry.....-5...czyli ciepełko....Marta też leż....zaczęło sie od temperatury 38,5....kaszelek....a teraz kaszel...katar gardło i właśnie mocne osłabienie :?
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 01.03.2011 09:21

Dzień dobry

Ciepło, tylko -2 :)

Ciekawostka z mojego miasta :mrgreen:

"Lodowisko już gotowe

Od soboty (26 lutego br.) można korzystać z lodowiska, które wybudowano przy ZS im. I. Łukasiewicza w Policach. Obiekt będzie czynny do końca marca (pod warunkiem, że temperatura nie przekroczy 10 st. C), a ponownie zostanie uruchomiony dla łyżwiarzy w listopadzie. Można korzystać z niego nieodpłatnie. Nieodpłatnie można również na razie wypożyczyć łyżwy, oczywiście zostawiając w zastaw dokument tożsamości.

Tafla lodowiska ma prawie 450 m kw. powierzchni, jest oświetlona. Obiekt jest czynny w dni powszednie od godz. 15 do 22, zaś w weekendy w godz. 8 do 22.

Inwestycja kosztowała 600 tys. zł. Połowę kwoty zapewniło Starostwo Powiatowe w Policach, reszta pochodzi z funduszy zewnętrznych.
"

8O 8O 8O :oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.03.2011 09:30

A czy, przypadkiem, nie idzie na wiosnę? :D

Nie mogli wpaść na ten pomysł gdzieś pod koniec listopada?
Dzieciaki by dłużej skorzystały, a tak, trzy niedziele i po ptokach ... :?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.03.2011 09:41

ale jeśli musiałbyś utrzymywać obiekt przez pół roku to zarobiłbyś mniej.........a tak.................to kolejny dowód, że publicznych pieniędzy się nie szanuje. :roll:

niech dzieciaki mają frajdę, szkoda że będą musieli zamknąć za chwilę jakąś szkołę bo nie ma funduszy na utrzymanie.

Sorry za narzekactwo, ale właśnie dowiedziałem się, że ojca nie zoperują, bo się nie kwalifikuje ze względu na wiek.................życie
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.03.2011 09:51

kaszubskiexpress napisał(a):ale jeśli musiałbyś utrzymywać obiekt przez pół roku to zarobiłbyś mniej....

Niby tak, ale zawsze wydawało mi się, że łatwiej utrzymać lód jak jest zimno, niż jak jest plus dziesięć stopni.

kaszubskiexpress napisał(a):Sorry za narzekactwo, ale właśnie dowiedziałem się, że ojca nie zoperują, bo się nie kwalifikuje ze względu na wiek.................życie

Nie masz za co przepraszać. Każdy by się wkurzył.
Inna sprawa, że może, dzięki temu, właśnie by mu przedłużyli życie.
Tak na zdrowy rozum, jakbyś miał teraz podjąć decyzję, żeby Go operowali, tylko nie wiadomo, czy wytrzyma,
to jaką byś podjął?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.03.2011 10:03

weldon napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):ale jeśli musiałbyś utrzymywać obiekt przez pół roku to zarobiłbyś mniej....

Niby tak, ale zawsze wydawało mi się, że łatwiej utrzymać lód jak jest zimno, niż jak jest plus dziesięć stopni.

chodziło mi o koszty energii, obsługi i takie tam

weldon napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Sorry za narzekactwo, ale właśnie dowiedziałem się, że ojca nie zoperują, bo się nie kwalifikuje ze względu na wiek.................życie

Nie masz za co przepraszać. Każdy by się wkurzył.
Inna sprawa, że może, dzięki temu, właśnie by mu przedłużyli życie.
Tak na zdrowy rozum, jakbyś miał teraz podjąć decyzję, żeby Go operowali, tylko nie wiadomo, czy wytrzyma,
to jaką byś podjął?

Chodzi o poprawę komfortu życia a nie o zagrożenie życia, chociaż takie też występuje.

Emeryt nie dokłada się do budżetu, więc niech siedzi cicho, ale jest światełko w tunelu, bo siostra wykręciła aferę i teraz czeka u ordynatora na lekarza, który podjął decyzję o nieoperowaniu.
Ordynator podobno się wkurzył a siostra wyszczekana, więc czekam na wieści.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.03.2011 10:18

kaszubskiexpress napisał(a):... jest światełko w tunelu, bo siostra wykręciła aferę i teraz czeka u ordynatora na lekarza, który podjął decyzję o nieoperowaniu.
Ordynator podobno się wkurzył a siostra wyszczekana, więc czekam na wieści.

No to trzymam kciuki.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.03.2011 10:35

kaszubskiexpress napisał(a):.... a siostra wyszczekana, więc czekam na wieści.

Nie ma to jak MIEĆ rację 8) powodzenia życzę. My w ten sposób z ZEORKiem wygraliśmy 8) :twisted:

Trzymam kciuki

Dzień dobry bardzo :D
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 01.03.2011 10:39

Leszek, Ty coraz wcześniej wstajesz.....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko