.png)
smoki3 napisał(a):BeJur napisał(a):smoki3 napisał(a):BeJur napisał(a): -9 na drugim piętrze, nie wiem ile pod autem, ..
Trzeba dodać co najmniej dwa stopnie w dół.![]()
chyba niekoniecznie
bo:
Adiabatyczny gradient temperatury - wielkość (równa 0,98stopnia na 100m) spadku temperatury z wysokością we wznoszącej się porcji powietrza.
Na pierwszym piętrze - 10'C, na parterze miedzy budynkami (budynki blisko siebie) -9'C, a na altanie -12'CTaką temperaturę pokazują termometry na moim placu. Trzeba pewnie dodać do tego błąd pomiaru.
![]()
BeJur napisał(a):smoki3 napisał(a):BeJur napisał(a):smoki3 napisał(a):BeJur napisał(a): -9 na drugim piętrze, nie wiem ile pod autem, ..
Trzeba dodać co najmniej dwa stopnie w dół.![]()
chyba niekoniecznie
bo:
Adiabatyczny gradient temperatury - wielkość (równa 0,98stopnia na 100m) spadku temperatury z wysokością we wznoszącej się porcji powietrza.
Na pierwszym piętrze - 10'C, na parterze miedzy budynkami (budynki blisko siebie) -9'C, a na altanie -12'CTaką temperaturę pokazują termometry na moim placu. Trzeba pewnie dodać do tego błąd pomiaru.
![]()
czyli licząc 1 stopien na 100 metrów - wysoki masz ten budynek
.png)
weldon napisał(a):No właśnie, przypomniało mi się, że właśnie oglądałem przepiękne zdjęcia oblodzonego molo,
tych zakończonych prac przy bocznej ostrodze molo, no i sama zatoka zamarznięta robi niesamowite wrażenie.
Jedno mnie tylko martwi, ze ... nie twoje![]()
.png)
Serce w pasy napisał(a):Dzień Dobry
jakoś nie mogę się obudzić.

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Serce w pasy napisał(a):Dzień Dobry
jakoś nie mogę się obudzić.
Jacek S napisał(a):
Od kilku dni mieszkańcy Trójmiasta mają nową rozrywkę: spacery po zamarzniętej Zatoce Gdańskiej. Rekordziści wchodzą ponad pół kilometra w głąb Bałtyku
Widziałem.
Niezły widok.
A spacerowiczów od cholery i ciut-ciut.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko