Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2010 15:25

Proszę bardzo :) ściana multimedialna (brakuje jeszcze kilku elementów - multimedialnych :lol:) o kamień chodziło ;)

Obrazek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.09.2010 15:29

Leszek.

kolumny powinny stac na ziemi

pomieszczenie musi mieć materiały dźwiękochlonne; w innym przypadku powstanie rezonans

nie wiem, jaki sprzęt kupujesz, ale jeżeli bedzie mial przenośny sensor do kalibracji pomieszczenia, to umieszczasz go w miejscu Twojej glowy, tam, gdzie będziesz siedzial; wtedy mniej więcej bedzie ok. I tak jeszcze można pokusic sie o indywidualne dostrojenie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.09.2010 15:32

weldon napisał(a): ty pomagasz "na piechotę", czy przez Zetodwudziestawa?

Na piechotę.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2010 15:33

FUX napisał(a):Leszek.

kolumny powinny stac na ziemi....

Zależy jakie ;) są i takie i takie ;)

te mogą sobie stać na szafkach ;)
Ostatnio edytowano 23.09.2010 15:39 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 2 razy
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 15:33

Eeee, tam, to jakiś niemrawy ten kamień.

Ja znalazłem takie coś, co nazywali "kamień murowy"

Obrazek

i myślałem, że wy tym ściany chcecie obkładać :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 23.09.2010 15:36

Leszek Skupin napisał(a):Proszę bardzo :) ściana multimedialna (brakuje jeszcze kilku elementów - multimedialnych :lol:) o kamień chodziło ;)

Obrazek

:lol: Ładna ta ściana :lol: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.09.2010 15:58

hajduczek napisał(a):aaaa i będziesz musiał swojej małej królewnie takie coś zafundować :lol: :wink: dasz radę 8)

Czujna i bystra jak zawsze... :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.09.2010 16:47

Leszek Skupin napisał(a):
FUX napisał(a):Leszek.

kolumny powinny stac na ziemi....

Zależy jakie ;) są i takie i takie ;)

te mogą sobie stać na szafkach ;)

Obrazek

Małe zdjecie poglądowe; to nie jest mój dom, choć zestaw glosnikowy, tylko w innym kolorze, tego samego typu.

JBL ma dźwięk bardziej metaliczny, Infinity bardziej miękki nastawiony na muzyke poważną, jazz, soul.

Ja głośniki wybieralem dobre 2 h i najchętniej wziąłbym oba zestawy. Udalo mi sie wszystko upolować włącznie z HK w MM w tzw. weekend bez VAT-u...
:lol:
Jeżeli potrzebujesz info, to dzwon.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 16:48

Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a): ty pomagasz "na piechotę", czy przez Zetodwudziestawa?

Na piechotę.

A tak się pytam. Jakbyś chciał czas oszczędzić to ci mogę linka podać.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2010 16:58

FUX napisał(a):Ja głośniki wybieralem dobre 2 h i najchętniej wziąłbym oba zestawy. Udalo mi sie wszystko upolować włącznie z HK w MM w tzw. weekend bez VAT-u...
:lol:
Jeżeli potrzebujesz info, to dzwon.

FUXiu toż to będzie quintesencja przyjemności w dobieraniu dźwięku do moich potrzeb... już na pierwszych próbach akustycznych byłem ;) na razie w studiu odsłuchowym czyli taka jazda próbna... te JBLe mi pasują, a o Altusach powiedzieli że to tragedia 8O :!: 8O, ale nic to najpierw amplituner potem cała reszta :oczko_usmiech: ;)

Dzięki :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.09.2010 17:03

Leszek Skupin napisał(a): ale nic to najpierw amplituner potem cała reszta :oczko_usmiech: ;)

Dzięki :D[/color][/i][/b]

BŁĄD!!!!!! Wszystko razem!!!!!!!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2010 17:11

Popieram wszystko razem.

FUX materiałami dzwiękochłonnymi są kanapy, fotele, firanki, krzesła. Więc jak wjadą graty to powinno być ok.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2010 19:28

Można wszystko razem, można najpierw amplituner później kolumny ale na pewno nie najpierw kolumny a dopiero potem amplituner ;) i to właśnie kolumny dobiera się do charakterystyki amplitunera ;) :mrgreen:

FUXiu ;) moja praca dyplomowa do dnia dzisiejszego mi gra ;) sam osobistycznie zrobiłem kolumny ;) łącznie z nawijaniem cewek na karkasy :D drutem o dobranym przekroju wynikającym z OBLICZEŃ których sam osobistycznie dokonałem ;)

Pozdrav :oczko_usmiech: :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.09.2010 19:31

Leszek Skupin napisał(a):Można wszystko razem, można najpierw amplituner później kolumny ale na pewno nie najpierw kolumny a dopiero potem amplituner ;) i to właśnie kolumny dobiera się do charakterystyki amplitunera ;) :mrgreen:

Leszek. Mocowo tak, brzmieniowo razem... 8)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2010 19:33

Powiem tak... wybieram amplituner jaki mi będzie potrzebny: moc, wejścia, wyjścia itp... dopiero jak już zaspokoi moje oczekiwania w tym samym sklepie dobieram do niego kolumny które będą mnie najbardziej odpowiadały brzmieniem a amplitunerowi mocą :mrgreen: ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko