Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 11:17

hajduczek napisał(a):wywalam GG,bo mnie po raz kolejny wkurzyło....

hajduczek napisał(a):...to ni mam skypa

Coś się plączesz w zeznaniach ... :?

Może ty lepiej juz sie zajmij remontami, a tego lapka oddaj do jakiegoś serwisu po prostu?

:lol:
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 11:35

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):wywalam GG,bo mnie po raz kolejny wkurzyło....

hajduczek napisał(a):...to ni mam skypa

Coś się plączesz w zeznaniach ... :?

Może ty lepiej juz sie zajmij remontami, a tego lapka oddaj do jakiegoś serwisu po prostu?

:lol:

to nie laptop to ja się nadaję do serwisu :lol: :lol: :lol: miało być..."to nic bo mam Skype" :wink:
renatalato
Cromaniak

Postnapisał(a) renatalato » 23.09.2010 11:46

Cześć Viola, to takie gładsze co masz chyba w przedpokoju jak myślę, to szybko się kładzie ? :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 11:46

hajduczek napisał(a):(...)

Po trzydziestu latach badań nad duszą kobiety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie, czego pragnie kobieta.

- Zygmunt Freud

:D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2010 11:49

A moja żona na szczęście uwielbia gładź więc mam spokój. Idę wróć żona idzie wybrać kolor farby, a niewolnik znaczy ja maluję.
Teraz na szczęście moja córa ma etap malowania po ścianach czym się da i gdzie się da więc czekam, aż jej przejdzie.
Cholera podobno kredki woskowe są najgorsze do zakrycia.
A bardziej się martwię, sufitem u niej w pokoju bo jest błękitny i ma gwaiazdki jak na niebie i nie wiem czy kiedykolwiek biała farba zakryje błękit?

A na jednej ze ścianie ma biało-czerwone pasy ale tego akurat nie planuję zmieniać :wink:
weldon napisał(a):Po trzydziestu latach badań nad duszą kobiety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie, czego pragnie kobieta.

- Zygmunt Freud

:D

Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 23.09.2010 11:51

Piotrek - mam nadzieję, że działasz wielowątkowo bo ja w tym roku nie byłem w HR...
:wink:
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 11:52

renatalato napisał(a):Cześć Viola, to takie gładsze co masz chyba w przedpokoju jak myślę, to szybko się kładzie ? :)

samo kładzenie to bardzo szybko.....mi tam najbardziej się dłuży przy oczekiwaniu aż powysycha ...bo przed tynkiem -unigrunt i czekać.......tynk-czekać....znów unigrunt co by tynk mniej farby chłonął -czekać....farba...czekać....bejca czekać.....dlatego teraz pytałam o jakiś szybszy sposób :wink: :lol:
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 11:56

Serce w pasy napisał(a): ma gwaiazdki jak na niebie i nie wiem czy kiedykolwiek biała farba zakryje błękit?

zakryje.....tylko nie byle gó...no ale jakaś dobrze kryjąca.....ja kiedyś turkus pokrywałam w kuchni i Dulux do zmywania (o konsystencji galaretki) dał radę 8) :D

Damian ...a jeszcze kiedyś czytałam o fajnym pomyśle dla dzieciaków (oprócz farby tablicowej).......ściana na biało...na ścianie kontury np.kwiatków...zwierząt i powstaje rewelacyjna kolorowanka......dla mnie pomysł bomba tyle ,że Marta juz za duża

coś takiego np.

Obrazek
Ostatnio edytowano 23.09.2010 12:00 przez hajduczek, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2010 11:58

hajduczek napisał(a): Dulux do zmywania (o konsystencji galaretki) dał radę 8) :D

Mam taką w kuchni na piętrze, kładzie i zakrywa fantastycznie, tylko nie wiem jak się ją będzie kiedyś zdzierało, bo kiedyś trzeba będzie :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 12:01

Jacek S napisał(a):Piotrek - mam nadzieję, że działasz wielowątkowo bo ja w tym roku nie byłem w HR...
:wink:

Działam. Kończę prace nad własnymi zdjęciami.
Nawet mam już małą galerię, zawierającą wybrane zdjęcia i miejsca,
ale nie chciałbym zdradzać szczegółów wyjazdu.

Już nie pamiętam, ale zrobiłem kilkanaście tysięcy zdjęć, więc mam z czego wybierać i co usuwać,
a potem przyjdzie czas na zdjęcia dziecka ...

Trochę się zejdzie, dlatego te nowelki pisałem ...

Mam już wenę na taką o powrocie, to jakoś umili oczekiwania :lol:

Natomiast zauważyłem tez, że mam spore zaległości w zachęcie
do weekendowego odwiedzania Polski. Musze jakiś remanent zrobić
i, w miare, chronologicznie działać.
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 12:02

Serce w pasy napisał(a):
hajduczek napisał(a): Dulux do zmywania (o konsystencji galaretki) dał radę 8) :D

Mam taką w kuchni na piętrze, kładzie i zakrywa fantastycznie, tylko nie wiem jak się ją będzie kiedyś zdzierało, bo kiedyś trzeba będzie :wink:

eeetam....potraktowac odpowiednim środkiem i sama się złuszczy :D :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 12:10

hajduczek napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

eeetam....potraktowac odpowiednim środkiem i sama się złuszczy :D :wink:

Naprawdę dobra jesteś w te klocki. Musze żonie to pokazać,
niech się uczy i bierze do roboty ... :lol:

Dobra, żeby nie było, to na malowaniu i tynkowaniu się nie znam,
ale właśnie naprawiam deskę od sedesu, a wczoraj zainstalowałem
uchwyty do papieru i do szczotki oraz zlikwidowałem wyciek z umywalki.

Jeszcze tylko zreperuje te przesuwane drzwi i łazienka będzie gotowa.

Remont niedawno mi robili, więc dlatego teraz poprawiam.

Ciekawe, ale o te wszystkie rzeczy prosiłem chłopaków jeszcze przed wyjazdem,
żeby zreperowali, ale, jakoś, zapomnieli, czy nie mieli czasu ...

Przygotowałem sobie rolkę papieru toaletowego.
Będą ciągnąć ile chcą ... jak po zaliczkę przyjdą :twisted:
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 23.09.2010 12:11

hajduczek napisał(a):fajnym pomyśle dla dzieciaków (oprócz farby tablicowej).......ściana na biało...na ścianie kontury np.kwiatków...zwierząt i powstaje rewelacyjna kolorowanka......dla mnie pomysł bomba tyle ,że Marta juz za duża

Oooo, mnie by się coś takiego dla Julii podobało, ale można takie wzory kupić? Bo jak ja bym kontury namalowała bo by dziecko miało koszmary senne w nocy :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2010 12:20

weldon napisał(a):Naprawdę dobra jesteś w te klocki. Musze żonie to pokazać,
niech się uczy i bierze do roboty ... :lol:

Moja to umie tapetować, bo ja cierpliwości nie mam.

weldon napisał(a):obra, żeby nie było, to na malowaniu i tynkowaniu się nie znam,
ale właśnie naprawiam deskę od sedesu, a wczoraj zainstalowałem
uchwyty do papieru i do szczotki oraz zlikwidowałem wyciek z umywalki.:

No to niezły z Ciebie Słodowy
weldon napisał(a):Remont niedawno mi robili, więc dlatego teraz poprawiam.

Dziwne myślałem, że jak się bierze ekipę do remontu, to po to żeby oni porobili tego typu rzeczy
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 12:27

Aldonka napisał(a):
hajduczek napisał(a):fajnym pomyśle dla dzieciaków (oprócz farby tablicowej).......ściana na biało...na ścianie kontury np.kwiatków...zwierząt i powstaje rewelacyjna kolorowanka......dla mnie pomysł bomba tyle ,że Marta juz za duża

Oooo, mnie by się coś takiego dla Julii podobało, ale można takie wzory kupić? Bo jak ja bym kontury namalowała bo by dziecko miało koszmary senne w nocy :D

to nie wiem...ale to przecież chodzi o jak najprostzse kształty...żeby dziecku łatwo było......jakieś kontury.......załatwic sobie gdzieś w kinie stare plakaty z bajkami....wyciąć i obrysować....albo w marketach mają akcje tematyczne przy ,których wieszaja plakaty ....teraz była np.szkoła....poprosić ,żeby zostawili po zakończeniu promocji ....i tez wyciąc odrysować......albo w dziecięcych gazetkach są nieraz plakaty postaci bajkowych.........

a jeśli nie to.....to w marketach budowlanych są rózne szablony :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko