Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 23.09.2010 08:58

longtom napisał(a):
hajduczek napisał(a):te chopaki...dla uzyskania faktury......ale kuleczki mi nie paszą .....znacie jakieś inne sposoby dla uzyskania lekkiej faktury na ścianie za pomocą farby......

dzień dobry
żyję
Violka, zanim położysz coś z fakturą na ścianie, to wyobraź sobie, że za 4 lata stoisz przed tą ścianą, przyszła pora na kolejne malowanie (ty a nie malarz, bo ty taka Zosia samosia zdaje się jesteś) z wiaderkiem farby i pędzlem. Pędzlem, nie wałkiem, bo wałkiem tego nie pomalujesz. A i pędzlem ciężko! To jest udręka :!:

jak faktura będzie niewielka to pomaluje :) są specjalne wałki do malowania takich powierzchni :D nie wiedziałeś?? 8O

faktem jest, że idzie dużo więcej farby ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 09:15

A szprajem?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2010 09:52

Spray'em nie wolno! Straż miejska goni i daje mandaty
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 10:00

No tak, to koszty zwiększa ...

Ale, jakby co, szprajem mogę pojechać.

Kiedyś miałem lakiernię i pistoletem próbowałem malować.
Nawet nieźle (podobno) mi szło.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.09.2010 10:09

weldon napisał(a):Samochód planuje umyć ...
Hm, chyba na wesele umyję, bo wtedy to już mus będzie.

To kiedy to wesele ? (żebym był przygotowany...)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 23.09.2010 10:19

Zawsze można puszkę farby na środek pokoju, petardę i hola w nogi :) Za to jak artystycznie na ścianach będzie :D

Zachciało mi się studiować...znowu. Ale to z czego ja mam mgr do niczego mi się nie przydaje. I mam zagwozdkę, bo mam dwie uczelnie na tapecie i nie wiem którą wybrać :(
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 10:29

Witam wszystkich....

Jacek S napisał(a):
hajduczek napisał(a):Jacek co Ci ?????? najpierw mi brawo...teraz cmok :oops: ...Hm ...o co chodzi 8O

To z miłości...

8O :oops: :oops: :oops: ale ja ....ale....bo...no ....ten.........ale z miłości do czego

:wink: :lol: :lol: pzdr

Serce w pasy napisał(a):
Aldonka napisał(a):W kwestii malowania....czeka mnie remoncik. Julka sobie ze ściany blok rysunkowy zrobiła :) A taką pocieszną miała po tym minkę i w związku z tym, że nie umie jeszcze powiedzieć przepraszam to powtarzała w kółko proszę, proszę, proszę że jakoś nie umiem się na nią pogniewać :D

Uuuuuu skoro nie umie jeszcze powiedzieć przepraszam to mniemam, że daleka droga jeszcze przed Tobą.
moja księżna ma 4latka i dalej maluje po ścianach, a tatuś czeka z malowaniem, aż jej przejdzie

powiem wam ,że dobrym rozwiązaniem jest w takiej sytuacji farba tablicowa, moja Marta starsza ,ale też jej się spodobał pomysł z tą farbą ....więc jej tak pomalowałam pewien odcinek

Obrazek

trochę porysowała ,ale ona bardziej cieszyła się ,że koleżanki mogą jej się wpisywać na ścianie jak w pamiętniku....oooo właśnie zauważyłam ,że wpisy zniknęły czyli pewnie sie pokłóciły:lol: :lol: ale przynajmniej widać ,że daje się ścierać....na tej ściance były wpisy

Obrazek

longtom napisał(a):
hajduczek napisał(a):te chopaki...dla uzyskania faktury......ale kuleczki mi nie paszą .....znacie jakieś inne sposoby dla uzyskania lekkiej faktury na ścianie za pomocą farby......

dzień dobry
żyję
Violka, zanim położysz coś z fakturą na ścianie, to wyobraź sobie, że za 4 lata stoisz przed tą ścianą, przyszła pora na kolejne malowanie (ty a nie malarz, bo ty taka Zosia samosia zdaje się jesteś) z wiaderkiem farby i pędzlem. Pędzlem, nie wałkiem, bo wałkiem tego nie pomalujesz. A i pędzlem ciężko! To jest udręka :!:

twister07 napisał(a):
jak faktura będzie niewielka to pomaluje :) są specjalne wałki do malowania takich powierzchni :D nie wiedziałeś?? 8O

faktem jest, że idzie dużo więcej farby ;)

Aga ma rację...zależy od rodzaju faktury....np.to co mam w przedpokoju to malowanie to pikuś(gorzej potem cieniowanie )

Obrazek

....gorzej będzie z tym kawałkiem w dużym pokoju,bo tam faktura taka bardziej hacząca ...ale niedługo sprawdzę...

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 10:38

A ja przestałem malować, jak się na swoje wyprowadziłem :oops:

Kiedyś starzy próbowali te moje malunki zamalowywać, ściany, sufit
- na suficie miałem namalowany taki otwarty właz, niebo i mi kosmita zaglądał,
na ścianach Beatlesów i alegorię Hendriksowego Burning Of The Midnight Lamp,
ale głęboko wżarło ...
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 10:42

weldon napisał(a):A ja przestałem malować, jak się na swoje wyprowadziłem :oops:

Kiedyś starzy próbowali te moje malunki zamalowywać, ściany, sufit
- na suficie miałem namalowany taki otwarty właz, niebo i mi kosmita zaglądał,
na ścianach Beatlesów i alegorię Hendriksowego Burning Of The Midnight Lamp,
ale głęboko wżarło ...

ja też malowałam na ścianach .....drzwiach.....to był taki PRL-owski sposób na wprowadzenie odrobiny inności wokoło siebie.....trochę koloru....oryginalności :D

wywalam GG,bo mnie po raz kolejny wkurzyło....tym razem zniknęły wszystkie kontakty :evil:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.09.2010 10:46

Dudek2222 napisał(a):
sroczka66 napisał(a):Słoneczne, choć zimne dzień dobry wszystkim!

weldon, Dudek2222, co Wy w środku nocy (o 5 :wink: ) w necie robicie?

W tajemnicy przed żonami oglądamy strony dla dorosłych :D

Ciiiiiii...
Pamiętaj o wykasowaniu historii...

:wink: :lol:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 23.09.2010 10:47

hajduczek napisał(a):Aga ma rację...zależy od rodzaju faktury....np.to co mam w przedpokoju to malowanie to pikuś(gorzej potem cieniowanie )

Ja miałem, teraz nie mam i jestem :wink: :wink: :wink: .

Ale mamy szczęśliwie demokrację, wolnoć Tomku w swoim domku :!:
Rychłego końca remontu życzę :wink: .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 10:56

hajduczek napisał(a):wywalam GG,bo mnie po raz kolejny wkurzyło....tym razem zniknęły wszystkie kontakty :evil:

Zainstalowałaś dziesiątkę, albo zgodziłaś się na aktualizację ... :devil:

A mówiłem - nie dziesiątka.
Zresztą jest tyle kompatybilnych komunikatorów ...
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 11:00

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):wywalam GG,bo mnie po raz kolejny wkurzyło....tym razem zniknęły wszystkie kontakty :evil:

Zainstalowałaś dziesiątkę, albo zgodziłaś się na aktualizację ... :devil:

A mówiłem - nie dziesiątka.
Zresztą jest tyle kompatybilnych komunikatorów ...

zainstalować nie zainstalowałam.....ale aktualizacje chyba faktycznie kiedyś niestety kliknęłam i już bylo za późno :? ...to ni mam skypa
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 23.09.2010 11:01

longtom napisał(a):
hajduczek napisał(a):Aga ma rację...zależy od rodzaju faktury....np.to co mam w przedpokoju to malowanie to pikuś(gorzej potem cieniowanie )

No to zdradź co masz teraz na ścianach :)

Ja jestem przed remontem, teraz mam tapetę, mąż chce gładż a ja nie, wolałabym coś takiego jak Viola :?
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 11:04

renatalato napisał(a):
longtom napisał(a):

No to zdradź co masz teraz na ścianach :)

Ja jestem przed remontem, teraz mam tapetę, mąż chce gładż a ja nie, wolałabym coś takiego jak Viola :?

HA :!: to się nazywa babska solidarność :wink: :lol:
Cześć Renia :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko