napisał(a) hajduczek » 23.09.2010 10:29
Witam wszystkich....
Jacek S napisał(a):hajduczek napisał(a):Jacek co Ci ?????? najpierw mi brawo...teraz cmok

...Hm ...o co chodzi

To z miłości...

ale ja ....ale....bo...no ....ten.........ale z miłości do czego

pzdr
Serce w pasy napisał(a):Aldonka napisał(a):W kwestii malowania....czeka mnie remoncik. Julka sobie ze ściany blok rysunkowy zrobiła

A taką pocieszną miała po tym minkę i w związku z tym, że nie umie jeszcze powiedzieć
przepraszam to powtarzała w kółko
proszę, proszę, proszę że jakoś nie umiem się na nią pogniewać

Uuuuuu skoro nie umie jeszcze powiedzieć przepraszam to mniemam, że daleka droga jeszcze przed Tobą.
moja księżna ma 4latka i dalej maluje po ścianach, a tatuś czeka z malowaniem, aż jej przejdzie
powiem wam ,że dobrym rozwiązaniem jest w takiej sytuacji farba tablicowa, moja Marta starsza ,ale też jej się spodobał pomysł z tą farbą ....więc jej tak pomalowałam pewien odcinek

trochę porysowała ,ale ona bardziej cieszyła się ,że koleżanki mogą jej się wpisywać na ścianie jak w pamiętniku....oooo właśnie zauważyłam ,że wpisy zniknęły czyli pewnie sie pokłóciły:lol:

ale przynajmniej widać ,że daje się ścierać....na tej ściance były wpisy

longtom napisał(a):hajduczek napisał(a):te chopaki...dla uzyskania faktury......ale kuleczki mi nie paszą .....znacie jakieś inne sposoby dla uzyskania lekkiej faktury na ścianie za pomocą farby......
dzień dobry
żyję
Violka, zanim położysz coś z fakturą na ścianie, to wyobraź sobie, że za 4 lata stoisz przed tą ścianą, przyszła pora na kolejne malowanie (ty a nie malarz, bo ty taka Zosia samosia zdaje się jesteś) z wiaderkiem farby i pędzlem. Pędzlem, nie wałkiem, bo wałkiem tego nie pomalujesz. A i pędzlem ciężko! To jest udręka

twister07 napisał(a):jak faktura będzie niewielka to pomaluje

są specjalne wałki do malowania takich powierzchni

nie wiedziałeś??

faktem jest, że idzie dużo więcej farby

Aga ma rację...zależy od rodzaju faktury....np.to co mam w przedpokoju to malowanie to pikuś(gorzej potem cieniowanie )
....gorzej będzie z tym kawałkiem w dużym pokoju,bo tam faktura taka bardziej hacząca ...ale niedługo sprawdzę...