Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 22.09.2010 17:58

weldon napisał(a): Może czosnek?
Tak, czosnek byłby dobry.

czosnek też był, zresztą lubię nawet jak jestem zdrowy.
Na dziś się odmeldowuję
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.09.2010 18:03

I poszedł się okładać :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.09.2010 18:35

A ja odbyłem miłą rozmowę z panią z banku.
To znaczy, ja chciałem być miły i ją wysłuchać,
ale jak odmówiłem chęci nabycia jakichkolwiek kredytów,
kart kredytowych itp., to zaczęła mnie namawiać na lokaty ...

Odczepiła się dopiero jak powiedziałem, że mi woda wystygła
i muszę sobie ciepłej dolać, żeby zapalenia płuc nie dostać.

Kult leci na żywo. Nawet fajny.
JokerSmile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JokerSmile » 22.09.2010 18:46

Jak zadzwoni po raz kolejny z tymi kredytami i kartami -- to koniecznie daj jej mój numer telefonu!
Ja tu się doprosić nie mogę...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.09.2010 19:04

JokerSmile napisał(a):Jak zadzwoni po raz kolejny z tymi kredytami i kartami -- to koniecznie daj jej mój numer telefonu!
Ja tu się doprosić nie mogę...

:lol:

A ja nie lubię długów ...

Nie zadzwoni. Na koniec powiedziałem, że mam konto u konkurencji,
a u nich zlikwidowałem i ich nie lubię. Niech sobie odhaczy ... :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 22.09.2010 19:24

weldon napisał(a):A ja odbyłem miłą rozmowę z panią z banku.
To znaczy, ja chciałem być miły i ją wysłuchać,
ale jak odmówiłem chęci nabycia jakichkolwiek kredytów,
kart kredytowych itp., to zaczęła mnie namawiać na lokaty ...

Odczepiła się dopiero jak powiedziałem, że mi woda wystygła
i muszę sobie ciepłej dolać, żeby zapalenia płuc nie dostać.

Kult leci na żywo. Nawet fajny.

no niestety te panie (panowie)z wszelkiego tele-cośtam są świietne w namawianiu i bardzo miłe do czasu jak potakujesz :evil: ale Bosze broń się sprzeciwić 8O oczywiście nie generalizuję...ale do mnie też dzwoniła Pani z mojego banku proponując dostęp do wszystkich bankomatów bez prowizji za 5 zł.....
.
tzn źle to ujęłam.....nie proponowała tylko mnie powiadomiła ,że zostanie mi bezpłatnie aktywowana ta usługa ....koszt tylko 5 zł miesięcznie....co mnie na dzień dobry zjeżyło :evil: ....ale grzecznie wysłuchałam i na końcu powiadomiłam ,że nie jestem zainteresowana.....Panią lekko zatkało i wręcz oburzona zapytała ..."ale jak to...ale może mi Pani wyjaśni dlaczego sobie nie życzy tej usługi,przecież to tylko 5 zł !!".................a ja po prostu nie korzystam z innych bankomatów ,bo mam "mój"bankomat 200 m od bloku

to było przed wakacjami ....więc przy okazji zapytałam ją czy ta usługa działa też w Chorwacji(a wiedziałam ,że tam bank i tak nie pobiera prowizji) i jej odpowiedź mnie jeszcze bardziej zjeżyła "tak dzięki tej usłudze będzie Pani mogła tam wypłacać za darmo"....czyli kolejna łapaczka klientów z klapkami na oczach....i wyklepaną regułką
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 22.09.2010 19:35

te chopaki.....pytanko mam .....do Was Prawdziwych mężczyzn....bo wy się tak znacie :Dtacy jesteście bardziej zaradni (w jakiejś babskiej gazecie czytałam ,że tak trza najpierw komplementować to się wiecej załatwi :lol: :twisted: )

nie chce mi się gipsować ścian...i tapety też nie chcę (to tak na przyszłość już pytanie)....a chciała bym lekką fakturę na ścianie żeby ukryć surowy mur po zerwaniu tapety........widziałam w Brico i Castoramie takie kuleczki do dosypywania do farby....dla uzyskania faktury......ale kuleczki mi nie paszą .....znacie jakieś inne sposoby dla uzyskania lekkiej faktury na ścianie za pomocą farby........wiem ,że są gotowe farby strukturalne....(drogo wychodzą)....tynki strukturalne -to juz kładłam i jak nie będzie wyjścia to w pokoju też to zrobię...............

wstawię to pytanko jeszcze może w Leszkowy wątek o budowie ...mam nadzieję ,że sie nie pogniewa

ale może są jakieś inne nowości o ,których nie wiem........?????? :oops:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.09.2010 20:18

Fux ci coś podpowiedział.

Na mnie nie licz. Budowy żona doglądała, a teraz coś mi tynkują na zewnątrz,
ale nie mam czasu pójść popatrzeć, co i jak im idzie.
Przed wejściem widziałem, że jakiś baranek będę miał ...

A, z tego banku, to nie mojego dzwonili.
Mówię - miły chciałem być i tak słuchałem, ale woda mi stygła.

Teraz mam większy problem - muszę dziecku telefon wymienić, bo pora przyszła,
a jakoś nie chce mi się wnikać co i jak z nimi.
Android to dobre?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.09.2010 21:13

Violka- nie pomogę gdyż znam tylko te sposoby, które wymieniłaś jako niechciane:(

Joker jesli masz problem z kredytem mogę pomóc

A co do sprzedaży przez telefon to najbardziej bezczelne zachowanie jakie spotkałem to Plus chciał mi wysłać laptopa na adres domowy za jakieś chore pieniądze, a ja miałem tylko powiedzieć "tak" aby potwierdzić adres domowy!
Rozmowa była tak przygotowana i poporowadzona, że słówko "tak" powodowało akceptację umowy!
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 22.09.2010 22:18

Mnie natomiast do białej gorączki doprowadzają przedstawiciele Netii. Ileż razy można dzwonić, nawijać to samo i słyszeć moje kategoryczne NIE :?: Do czasu nawet byłam miła, potem znudziło mi się być miłą dla kogoś kto mnie nie słucha. Ja rozumiem, że to za każdym razem inna osoba dzwoni ale jak są tak dalece technicznie posunięci to mogliby sobie odnotować, że ja nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.

W kwestii malowania....czeka mnie remoncik. Julka sobie ze ściany blok rysunkowy zrobiła :) A taką pocieszną miała po tym minkę i w związku z tym, że nie umie jeszcze powiedzieć przepraszam to powtarzała w kółko proszę, proszę, proszę że jakoś nie umiem się na nią pogniewać :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.09.2010 22:36

Aldonka napisał(a):Mnie natomiast do białej gorączki doprowadzają przedstawiciele Netii. Ileż razy można dzwonić, nawijać to samo i słyszeć moje kategoryczne NIE :?: Do czasu nawet byłam miła, potem znudziło mi się być miłą dla kogoś kto mnie nie słucha. Ja rozumiem, że to za każdym razem inna osoba dzwoni ale jak są tak dalece technicznie posunięci to mogliby sobie odnotować, że ja nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.

Mogą sobie podać ręce z Orange

Aldonka napisał(a):W kwestii malowania....czeka mnie remoncik. Julka sobie ze ściany blok rysunkowy zrobiła :) A taką pocieszną miała po tym minkę i w związku z tym, że nie umie jeszcze powiedzieć przepraszam to powtarzała w kółko proszę, proszę, proszę że jakoś nie umiem się na nią pogniewać :D

Uuuuuu skoro nie umie jeszcze powiedzieć przepraszam to mniemam, że daleka droga jeszcze przed Tobą.
moja księżna ma 4latka i dalej maluje po ścianach, a tatuś czeka z malowaniem, aż jej przejdzie
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 23.09.2010 04:31

Nnno tak, kiedy co poniektórzy idą spać, ja już wstaję.
Witajcie, ponoć dzisiaj ma być ładnie na świecie. U mnie tymczasem 5 stopni,co do słonka, to się okaże.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 04:56

Jakoś nie spotkałem się nigdy z Plusem i Netią ...
A nie, w Plusie, jakieś sto lat temu miałem telefony, ale mnie olali, to ja ich też ...

Mi kiedyś Telekomunikacja chciała wcisnąć antenę satelitarną do odbioru Neostrady ... 8O

A ja mam zamieszanie w domu, bo moje Panie szykują się
jedna do pracy, a druga na targi, a łazienkę mam jedną.

Trudno. Umyję się jak wrócę :D

Dzień dobry
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 23.09.2010 04:58

Cześć,
Jak wrócisz, to po co sią będziesz mył ?
Szkoda czasu, wody i mydła :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 23.09.2010 06:19

Bry !!

Coraz chłodniej :? tylko 5,5 st.C

Oświecili mnie w radio, pierwszy dzień jesieni jest dzisiaj.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko