Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziecko 3 Lata Choroba Lokomocyjna Co Podać Na Drogę?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gilw
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gilw » 17.05.2007 15:27

Witam!
Wybieram sie do chorwacji z trzyletnim dzieckiem ma niestety chorobę lokomocyjną do taj pory stosowałam Diphergan,ale słyszałam że mozna podać również aviomarin może ktoś ma już doświadczenie w stosowaniu tego leku u małych dzieci i mi coś doradzi
Pozdrawiam
Midunia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midunia » 17.05.2007 17:39

Też miałam ten sam problem kiedy dzieciaki były małe. Źle znosiły podanie aviomarinu, natomiast dobrze sprawdzały się takie specjalne plastry kupowane w aptece na chorobę lokomocyjną, które przylepia sie dziecku na nadgarstek. Pozdrawiam i życzę spokojnej drogi
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 17.05.2007 18:55

Zgadzam się plastry są bardzo fajne moje dziecko z nich co prawda nie kożystało ale okazało się że mi się przydały z tego co dopiedziałam się w aptece są dużo lepsze niż syropy czy tabletki polecam. Ja w tym roku też je zabiore nigdzy nie wiadomo komu się przydadzą.
Pozdrawiam Monika :papa:
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 17.05.2007 19:07

Choroba lokomocyjna ? -wiem coś o tym. przez nią nasz wyjazd nie doszedłby do skutku. Cierpi na nią nasza córka(obecnie 4 lata}.
Najlepszy sposób to:
Zaklejanie pępka plasterkiem papierowym tak żeby go zamknąć.Nawiasem mówiąc mam ten przepis od Ewa Z z forum.Po dokładniejsze informacje zapraszam na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 17.05.2007 19:07

100% satysfakcji.
Pozdrawiam
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 17.05.2007 21:11

Moim dzieciom dajemy aviomarin.
Oprócz leczenia choroby lokomocyjnej ma jeszcze inną zbawienną cechę - usypia... :wink: :D

PozdraV
J.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2007 21:14

Aviomarin jest lekiem starej generacji(nie można stosowaćprzy alergii),teraz są stosowane nowocześniejsze leki np.Lokomotiv,popytaj w aptece. :wink:
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 17.05.2007 21:28

szaki17 napisał(a):Aviomarin jest lekiem starej generacji(nie można stosowaćprzy alergii),teraz są stosowane nowocześniejsze leki np.Lokomotiv,popytaj w aptece. :wink:

Stary, ale działa, czego o Lokomotivie powiedzieć nie mogę - oczywiście mówię o przypadku moich pociech.

PozdraV
J.
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 17.05.2007 21:32

Stosowałam różne środki. Skuteczny był tylko avimarin (syn jest alergikiem). Kiedy widziałam męki syna po różnych środkach nowej generacji, mówiłam sobie, no trudno. Miałam obawy ile podać małemu dziecku. Dawałam pół tabletki, dziecko spało, budziło się głodne, robiliśmy przerwę na posiłek, postój ok 2 godz. drugą część tabletki i jazda . Tak jeździliśmy do Zakopanego, Karpacza, Słowacji. Zawsze po pól tabletki. Teraz syn ma 12 lat choroba coraz mniej daje się we znaki, a na trasę do Chorwacji daję 3/4 tabletki, w połowie drogi drzemka, mniej niz pół tabletki i tak dojeżdżamy na miejsce.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 18.05.2007 07:21

Jacunio napisał(a):
szaki17 napisał(a):Aviomarin jest lekiem starej generacji(nie można stosowaćprzy alergii),teraz są stosowane nowocześniejsze leki np.Lokomotiv,popytaj w aptece. :wink:

Stary, ale działa, czego o Lokomotivie powiedzieć nie mogę - oczywiście mówię o przypadku moich pociech.

PozdraV
J.

Z moją pięcioletnią córeczką mamy to samo. Choroba lokomocyjna od urodzenia. Próbowaliśmy z żoną różnych środków jednak nalepszym okazał się stary, sprawdzony Aviomarin. No i oczywiście jego bardzo dobry skutek uboczny to to, że bąbelek śpi po nim przez kilka godzin, a my w tym czsie połykamy kolejne kilometry. :lol: :lol:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 18.05.2007 08:40

Nie chce się czepiać, ale ciężko tu mówić u generacjach, bo Aviomarin to "czysty" środek chemiczny, natomiast Lokomotiv to lek ziołowy (sproszkowany imbir, czy tam coś).

Doświadczeń "osobistych" na szczęście nie posiadam, ale z Aviomarinem nie próbowałbym u dzieci poniżej 5 r.ż. i/lub z astmą oskrzelową. Inne choroby alergiczne - nieżyt nosa, spojówki - nie ma problemu, ale nie podawać wtedy innych antyhistaminików. Wydaje się że u małych dzieci najlepszy sposób to plasterki.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2007 10:43

Jacunio napisał(a):

PozdraV
J.

Nie mówię nie,każdy łyka to co najlepiej mu służy .
Hejka
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 18.05.2007 11:11

Nasze dzieci również cierpią na chorobę lokomocyjną, ale nie odstrasza nas to od podróżowania. Kiedyś stosowalismy aviomarin i dobrze się sprawdzał. W zeszłym roku w drodze do Cro po raz pierwszy zastosowliśmy Lokomotiv (tak na próbę) i też było OK. Zimą na jadąc na narty stosowalismy już Lokomotiv bo dzieciom odpowiada bardziej (podajemy ten do ssania).Kiedy będziemy jechac latem do Cro też się na niego nastawiamy.
gilw
Turysta
aviomarin

Nieprzeczytany postnapisał(a) gilw » 18.05.2007 11:16

Wypróbowałam wszystko plastry /kompletnie nic nie dały/ krople homeopatyczne ,tabletki homeop,lokomotivy itd jedynie diphergan był skuteczny ale rozmawiałam z lekarzem no i on sam zasugerował aviomarin 1/4 tbl bo jest podobno łagodniejszy niż diphergan ,chodzi mi o wasze dośwadczenia np co ile godzin podawać ten aviomarin.Planuje wyjechac na noc więc mam nadzieję że mała będzie spać najgorzej pewnie będzie w dzień no ale mam nadzieję że jakoś dojedziemy.Tak na marginesie to czy warto jechać przez Słowację i Węgry ? Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.
Gregory
Croentuzjasta
Re: aviomarin

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 18.05.2007 11:24

gilw napisał(a):Wypróbowałam wszystko plastry /kompletnie nic nie dały/ krople homeopatyczne ,tabletki homeop,lokomotivy itd jedynie diphergan był skuteczny ale rozmawiałam z lekarzem no i on sam zasugerował aviomarin 1/4 tbl bo jest podobno łagodniejszy niż diphergan ,chodzi mi o wasze dośwadczenia np co ile godzin podawać ten aviomarin.Planuje wyjechac na noc więc mam nadzieję że mała będzie spać najgorzej pewnie będzie w dzień no ale mam nadzieję że jakoś dojedziemy.Tak na marginesie to czy warto jechać przez Słowację i Węgry ? Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.

Warto jechać przez Słowację i Węgry - my tak jeżdzimy i bardzo nam ta droga odpowiada.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone