Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziecko 3 Lata Choroba Lokomocyjna Co Podać Na Drogę?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
albina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) albina » 18.05.2007 12:12

Trudno powiedzieć jak często musisz podawać aviomarin. Mojej cóce wystarczy podać na początku podrózy i potem jest wszystko si. Sama mam chorobę lokomocyjną i wiem,że oprócz leków nie należy dłuższy czas patrzeć przez boczne okna-przesuwa się obraz i błędnik szaleje. Jeżeli masz taką możliwość ustaw fotel dziecięcy na środku tylnego siedzienia i niech dziecko patrzy jak najwięcej przed siebie- jest stały punkt-nie kołysze się, nie przesuwa itd. Życzę powodzenia :)
Buber
Cromaniak
Re: aviomarin

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 18.05.2007 12:46

gilw napisał(a):Tak na marginesie to czy warto jechać przez Słowację i Węgry ? Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.

Z Tarnowa - tylko tamtędy, no chyba że na Istrię (tu sprawa jest dyskusyjna). Kiedy wyjazd?
gilw
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gilw » 18.05.2007 13:50

W połowie czerwca do Duce
gilw
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gilw » 18.05.2007 14:16

I jeżeli mozna to jeszcze jedno pytnie czy na wyjazd brać euro i wymieniac na miejscu na kuny czy moze złotówki? Bo myslę,że po drodzę to i tak najlepiej będzie płacić kartą za paliwo a w razie czego euro wystarczy ???Może te pytania sa banalne ale nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w podróżach.Pozdrawiam
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 18.05.2007 14:43

Pamiętajcie że aviomarin trzeba podać ok pół godziny przed palnowaną podróżą wtedy najlepiej działa bo jak się podaje jak już sa obiawy a niejednokrotnie są to wymioty to wiadomo dziecko połknie zarazzwymiotuje i już po działaniu leku. Ja polecam plastry na nadgarstki są kolorowe dziecku się podobają i są skuteczne wnaszym przypadku, polecała je nam nasza lekarka bo nie trzeba dziecka faszerować lekami.
Pozdrawiam i życze spokojnej podróży bez żednych chorób. :papa:
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 18.05.2007 14:50

gilw napisał(a):I jeżeli mozna to jeszcze jedno pytnie czy na wyjazd brać euro i wymieniac na miejscu na kuny czy moze złotówki? Bo myslę,że po drodzę to i tak najlepiej będzie płacić kartą za paliwo a w razie czego euro wystarczy ???

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=15211

PozdraV
J.
gilw
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gilw » 18.05.2007 15:32

Dzięki Jacunio
Ja też Pozdrwiam
A.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Dziecko 3 Lata Choroba Lokomocyjna Co Podać Na Drogę? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone